17 - 05 - 2017
خبر
سیف:
بدهی دولت به بانکها عجیب نیست
به دنبال انتقادات مطرحشده از افزایش بدهی دولت به بانکها در دولت فعلی، رییس کل بانک مرکزی ضمن تایید افزایش این بدهی تاکید کرد که بدهکار بودن دولت به نظام بانکی ادعای نادرستی نیست اما موضوع عجیبی هم نیست.
در حالی آمارهای منتشره بانک مرکزی از رقمی بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تحت عنوان بدهی دولت به نظام بانکی خبر میدهد که این بدهی طی بیش از ۱۰ سال گذشته همواره در روندی رو بهرشد قرار داشته است. بر اساس آمارهای سالهای گذشته تا به امروز بانک مرکزی، بدهی دولت به بانکها از ۲۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۴ تا ۳۶ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۸۸ و از آن سال تا ۱۳۹۲ به بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان افزیش یافته است. در عین حال که در ادامه و تا پایان سال ۱۳۹۵ هم رقم این بدهی به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد. این روند در حالی به تازگی مورد انتقاد مراجع قضایی نیز قرار گرفته و به آن اشاره داشته است که رییس کل بانک مرکزی در توضیحاتی در این باره وجود بدهی دولتها به بانکها را نادرست ندانسته اما از آغاز تسویه آن در دولت فعلی هم به عنوان اقدامی مثبت سخن گفته است. ولیالله سیف با بیان اینکه بدهی دولت به نظام بانکی یکی از اقلام دارایی منجمد بانکهاست، گفت: عمدتا به دلیل تنگناهای بودجهای که دولتها داشتهاند، همواره بازپرداخت بدهی آنها به بانکها در اولویت بعدی قرار داشته است. وی با اشاره به روند بدهی دولت سایر کشورها به بانکها افزود: در قیاسی با دولتهای سایر دنیا باید گفت بدهی دولت ایران به نظام بانکی در مقایسه با بسیاری از کشورها رقم چندان بالایی نیست. این در حالی است که وقتی میزان بدهی با تولید ناخالص داخلی مقایسه میشود، بسیاری از کشورها هستند که نسبت تولید ناخالص داخلیشان به این بدهی خیلی بالاتر است. رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مشکل بدهی دولت به نظام بانکی در ایران عمدتا بیانضباطی آن بوده است، توضیح داد: اما تصمیم بر این شد تا در راستای اصلاح نظام بانکی این طلب بانکها نیز ساماندهی شود. در این راستا بازار بدهی شکل گرفت تا با انتشار اوراق بخشی از بدهی دولت تسویه شود.
انعقاد تفاهمنامه بانکهای تجارت و CDB چین
بانک تجارت و بانک CDB، (چهارمین بانک جمهوری خلق چین) تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک تجارت، با حضور نمایندگان تامالاختیار بانک CDB چین این تفاهمنامه بانکی با تبادل Term Sheet (برگه شرایط اعطای تسهیلات خارجی) به امضا رسیده است. امضای برگه فوقالذکر تضمینکننده اعطای تسهیلات به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار از طرف بانک مذکور به بانک تجارت جهت تأمین مالی و فاینانس پروژههایهای تحت پوشش شرکت مخابرات ایران است.
بانک CDB چین چهارمین بانک برتر چین و از بانکهای تراز اول دنیاست. براساس آمار منتهی به سال ۲۰۱۵ ارزش کل داراییهای بانک مذکور ۱۳ هزارمیلیارد یوآن بوده است. پیش از این نیز بانک تجارت در حوزههای مختلف با بانکهای چینی مراودات بینالمللی داشته است.
از جمله زمینههای همکاری بانک تجارت و بانکهای چینی میتوان به همکاری بین این بانک و اگزیم بانک چین در زمینههای فاینانس مشترک، صدور ضمانتنامه برای پروژههایی که توسط شرکتهای ایران و چین یا کشور ثالث، ارائه خدمات پرداخت و فاینانس تجاری کوتاه مدت، خرید تجهیزات و فناوریهای روز و… اشاره کرد.
دستاورد بانک صنعت و معدن در تامین مالی صنعت کاشی؛
ایجاد یک هزار و ۱۰۰ شغل
بانک صنعت و معدن با تامین حدود ۱۵۶ میلیون یورو تسهیلات ارزی و۵۵ میلیارد تومان تسهیلات ریالی در بخش صنعت ساختمان (تولید کاشی) بیش از یکهزار و ۱۰۰ شغل در کشور ایجاد میکند.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، از طرحهای تولید کاشی که توسط این بانک تامین مالی شدهاند طرحهای میلاد یزد، پارس کویر یزد، امین میبد، برج اردکان، آرین سرام ابرکوه در استان یزد و پردیس آباده در استان فارس با ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسهیلات ارزی و ۲۶میلیارد تومان تسهیلات ریالی بهرهبرداری شده و زمینه اشتغال ۴۹۵ نفر را فراهم کردهاند.این در حالی است که طرحهای آبنوس ابرکوه، سیمین یزد، یکتا گرانو میبد و شایان سرام میبد در استان یزد، تندیس ابریشم در استان خراسان رضوی، روماک نائین در استان اصفهان و وش نگار در استان سیستانوبلوچستان با مجموع ۱۰۱ میلیون و ۵۰۰ هزار یور تسهیلات ارزی و ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات ریالی در حال اجرا هستند که با افتتاح آنها ۶۰۸ شغل ایجاد میشود.
راهاندازی سامانه اعتبارات خرد
در بانک کشاورزی
نسبتهای رو به رشد خوداتکایی مالی بانک نشان میدهد بانک کشاورزی توانسته انضباط مالی خوبی را برقرار کرده و منابع حاصل از فعالیتهای شبکه شعب شهری را در شعب روستایی و مراکز تولید بخش کشاورزی به کار گرفته است. به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، این بانک در دولت یازدهم حمایت از طرحهای آبیاری تحت فشار برای مدیریت منابع آب را در دستور کار قرارداد و طی هزار و ۱۰۰ روزی که از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید میگذرد، بالغ بر ۱۹ هزار و ۳۰۰ طرح آبیاری تحت فشار با منابع مالی بانک کشاورزی راهاندازی و توسعه پیدا کرد. با توجه به اینکه حدود ۹۶ درصد از تعداد تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی را تسهیلات کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال به خود اختصاص داده است، ساماندهی این حجم از متقاضیان و مشتریان بانک با هدف تکریم ارباب رجوع در زمره یکی از اولویتهای بانک قرار گرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد