15 - 05 - 2017
خبر
ایران پنجمین تامینکننده نفت چین
ایران در ماه مارس (اسفند- فروردین) با صادرات روزانه ۶۲۹ هزار بشکه نفت به چین در جایگاه پنجمین صادرکننده نفت به این کشور قرار داشت.
به گزارش ایرنا، چین که در دوران تحریم به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شناخته میشد، پس از اجرای برجام و رفع تحریمها نیز همچنان به خرید نفت از ایران ادامه میدهد و حتی میزان آن را نیز افزایش داده است.
میزان صادرات نفت ایران به چین در دوران تحریم روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه بود که اکنون به بیش از ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.
البته به دلیل نیاز پالایشگاهها که متغیر است، میزان صادرات به این کشور نیز در ماههای مختلف سال نوسان دارد.
چین به دلیل رشد سریع اقتصادی، به عنوان یکی از اصلیترین بازارهای مصرف نفت جهان شناخته شده و رقابت نزدیکی میان تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده نفت برای صادرات و بازاریابی به این کشور وجود دارد.
به گزارش مدیریت امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت، براساس آخرین گزارش نشریه هفتگیPIW واردات نفت خام چین در ماه مارس ۲۰۱۷ با افزایش یک میلیون و ۵۰۱ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ به ۷۰۱ میلیون بشکه در روز رسید.
صادرات نفت خام ایران به چین در ماه مارس ۲۰۱۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۶ معادل ۳۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۶۲۹ هزار بشکه در روز رسید.سهم ایران از واردات نفت خام چین در ماه مارس ۸/۶ درصد بود و بر این اساس در جایگاه پنجمین صادرکننده نفت به چین قرار داشت.
عربستان با داشتن سهم ۶۹/۱۱ درصدی واردات این کشور، سومین صادرکننده نفتخام به چین است.بر اساس این گزارش، صادرات نفت خام روسیه به چین در ماه مارس ۲۰۱۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۶ با افزایش ۱۰ هزار بشکه در روز به یک میلیون و ۱۰۹ هزار بشکه در روز رسید. این کشور با داشتن سهم ۰۴/۱۲درصدی از واردات نفت خام چین، در جایگاه نخستین صادرکننده نفت خام به این کشور قرار دارد.
مذاکره برای صادرات گاز ایران به قاره سبز
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مذاکره با کشورهای اروپایی برای صادرات گاز خبر داد.حمیدرضا عراقی با بیان اینکه امکان تحقق صادرات گاز به اروپا وجود دارد، اظهار کرد: صادرات گاز از ایران به اروپا هم از طریق LNG و هم از طریق خط امکانپذیر است.
به گزارش ایسنا وی در مورد آخرین اخبار و اقدامات در مورد صادرات گاز به اروپا توضیح داد: برای این منظور شرکتهای مختلف اروپایی به ایران آمدهاند و مذاکراتی صورت گرفته است، اما قراردادهای گازی معمولا پنج سال طول میکشد تا به نتیجه برسد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در مورد اسامی شرکتها گفت: از آنجایی که فعلا هیچکدام از مذاکرات به نتیجه نرسیده اسامی بعدا اعلام خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد