8 - 05 - 2017
خبر
وعده حل مشکل کسبه پلاسکو
ایسنا- به گفته رییس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان، قرار بر آن است که ظرف امروز و فردا بحث واگذاری وام به کسبه پلاسکو آغاز شود. مجتبی درودیان، هفته جاری را زمان آغاز واگذاری وامهای بانکی به کسبه پلاسکو دانسته و از دو برابر شدن رقم سود این وامها خبر داد.
وی ادامه داد: علاوه بر این قرار است برای افرادی که دارای بدهی بانکی بودند نیز مدت زمانی معادل دو سال زمان تنفس در نظر گرفته شود که در میان کسبه حدود ۱۰۰ نفر دارای چنین مشکلی بودند.
رییس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان گفت: پیش از این طبق مصوبه قرار بود که این وامها با سود ۹ درصد به متقاضیان واگذار شود اما در نهایت از سوی متولیان بانکی سود ۱۸ درصدی برای این وامها در نظر گرفته شده و اینگونه عنوان میشود که ردیف بودجهای برای پرداخت وامی با این درصد سود در نظر گرفته نشده و عملا آنچه در مصوبه دولت به آن اشاره شده اجرا نمیشود؛ هرچند که ما از سوی اتاق اصناف پیگیر این موضوع هستیم.
وی درباره مبلغ این وامها نیز یادآور شد: بر اساس متراژ مغازه کسبه، وامهایی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای آنها تعیین خواهد شد.
درودیان همچنین از در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی برای کسبه پلاسکو یاد کرد و افزود: طبق ماده ۱۶۵ مالیات قرار بر آن است که از خردادماه افرادی که واحدهای کسب و کار آنها از بین رفته از پرداخت مالیات معاف شوند و تا زمانی که ضرر و زیان آنها جبران شود این معافیت ادامه داشته باشد.
ناکامی ایران در تجارت مرغ
مهر- به دلایلی همچون شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور، صادرات مرغ سال قبل ۳۰ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که به دلیل عدم توان رقابت با کشورهای ترکیه و برزیل، ایران در بازارهای صادراتی مرغ ناکام مانده است. در همین رابطه رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت: مشکل اصلی در بحث صادرات مرغ این است که با کشورهایی مانند ترکیه و برزیل نمیتوانیم رقابت کنیم.
محمد یوسفی با بیان اینکه روسیه سه کشتارگاه در اطراف تهران را به عنوان کشتارگاههایی که مجاز به صادرات مرغ به این کشور هستند برگزیده است، افزود: با این وجود نمیتوانیم در روسیه با کشور برزیل رقابت کنیم بهخاطر اینکه هزینه حمل تا مسکو بسیار زیاد است و کشورهای برزیل و ترکیه هم مشوق صادراتی دریافت میکنند همچنین زیان صادراتشان از محل سود فروش داخلشان جبران میشود یعنی قیمت کالای صادراتی این کشورها از قیمت فروش داخلشان کمتر است اما در کشور ما هیچ کدام از این موارد وجود ندارد.
سودجویی در بازار زعفران ماه رمضان
باشگاه خبرنگاران- در فروردینماه به دلیل کاهش نقدینگی شرکتهای خریدار زعفران، رکود خاصی بر بازار حاکم بود اما در شرایط کنونی به دلیل نزدیک شدن به ایام رمضان و افزایش تقاضا وضعیت بهبود یافته است. اگرچه به گفته نایبرییس شورای ملی زعفران، احتمال سودجویی در بازار ماه رمضان نیز وجود دارد.
غلامرضا میری در این زمینه اظهار کرد: از متولیان امر انتظار میرود در کیفیت محصول در این ایام نظارت بیشتری داشته باشند چراکه ممکن است زمانی که بازار با افزایش تقاضا روبهرو است محصول با کیفیت پایینی عرضه شود که از این رو به مردم توصیه میشود که زعفران با نشان استاندارد خریداری کنند.
نایبرییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه نرخ زعفران طی دو سه ماه اخیر تغییری نداشته است، اظهار داشت: در حال حاضر حداقل قیمت هر کیلو طلای سرخ چهار میلیون و ۳۰۰ و حداکثر پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
وی همچنین با بیان اینکه صادرات زعفران از روال عادی و معمولی برخوردار است، تصریح کرد: با توجه به ثبات قیمتها در بازار خریداران ترجیح میدهند به اندازه نیاز خریداری کنند.
گوجهفرنگی همچنان گران است
مهر- هنوز قیمت محصولاتی همچون سیبزمینی و گوجهفرنگی آنطور که وعده داده شده بود، کاهش نیافته بهطوری که به گفته رییس اتحادیه میوه و سبزی، در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم گوجهفرنگی در میدان میوه و ترهبار ۳۰۰۰ تومان است و هر کیلو سیبزمینی نیز بین ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان در این میدان به فروش میرسد. این در حالی است که در مغازههای سطح شهر، این محصولات که جزو اساسیترین مایحتاج خانوار محسوب میشود، با قیمتهای بالا و باورنکردنی توزیع میشود.
با این حال حسین مهاجران از کاهش ۳۰ درصدی قیمت گوجهفرنگی و همچنین کاهش ۱۰ درصدی قیمت سیبزمینی در بازار خبر داد و اظهار داشت: گوجهفرنگی منطقه کازرون وارد بازار شده به همین دلیل قیمت این محصول مقداری پایین آمده است، ضمن اینکه طی روزهای آینده محصول نقاط دیگر نیز وارد بازار خواهد شد و قیمت این محصول کاهش بیشتری پیدا میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توزیع میوههای قاچاق نیز اشاره کرد و افزود: توزیع این میوهها در بازار بسیار کم شده که علت آن نیز سختگیریهای بازرسان، کشفیات زیاد و ناامنیهایی است که برای واردکنندگان ایجاد شده است.
مهاجران ادامه داد: اگر سختگیریهای مسوولان و دستگاههای نظارتی به همین شکل ادامه یابد و توزیعکنندگان به همین صورت جریمه شوند، برایشان به صرفه نیست که اقدام به عرضه این میوهها کنند و قطعا عرضه میوههای ممنوعه کمتر خواهد شد اما اینکه توزیع این میوهها بهطور کامل قطع شود، دشوار به نظر میرسد.
پیشبینی تولید ۱۰ تن خاویار تا پایان برنامه ششم
ایرنا- سال گذشته برای نخستینبار بعد از یک دهه خاویار پرورشی ایران به آمریکای شمالی صادر شد. این در حالی است که سازمان شیلات ایران تلاش دارد در پایان برنامه ششم توسعه، سالانه ۱۰ تن خاویار و ۱۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری را در کشور تولید شود. بر همین اساس معاون وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران گفت: در سال ۹۴ بیش از هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و سه تن خاویار پرورشی تولید شده است.
صالحی بیان کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته پیشبینی میشود امسال بیش از چهار تن خاویار پرورشی در ایران تولید و روانه بازار مصر شود.
وی اظهار کرد: سال ۱۳۹۵ یک میلیون و ۷۰ هزار تن انواع آبزیان در کشور تولید شد که ۴۷۰ هزار تن آن از آبزیپروری و مابقی از صید در دریای خزر، خلیحفارس، دریای عمان و آبهای بینالمللی استحصال شد.صالحی در ادامه به صادرات ۴۱۲ میلیون دلاری آبزیان خوراکی سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت بیش از ۱۰۳ هزار تن آبزیان به خارج صادر شد که امید است این روند ادامه یابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد