7 - 05 - 2017
خبر
اختلاف ۲۰ درصدی هزینه تولید داخلی با رقبای خارجی
ایبنا- به دلیل بالا بودن سود بانکی، قیمت تمامشده اجناس تولیدی در ایران نسبت به کالای رقبا، ۱۵ تا ۲۰ درصد اختلاف دارد. در همین رابطه رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران، از بسترسازی اتاق بازرگانی برای سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی و صنعتی سودده یا دارای توجیه اقتصادی خبر داد. فریال مستوفی با اشاره به اهمیت نقش بانکها در رونق تولید و اشتغال، افزود: یکی از مشکلات مهم تولید در حال حاضر کمبود نقدینگی است و حدود نیمی از نقدینگی بانکها نیز به دلایل متفاوت قفل شده است. وی ادامه داد: بخش دیگر نقدینگی آنها در اختیار تولیدکنندگان قرار دارد اما به دلیل اینکه تولیدکنندگان واقعی با مشکلات عدیدهای مواجه هستند، تسهیلات دریافتی آنها صرف بدهی، هزینههای عقب افتاده و سایر مشکلات میشود و در حقیقت هیچگونه کمکی به افزایش و رونق تولید در کشور نمیکند. مستوفی با بیان اینکه قیمت تمامشده اجناس تولیدی در ایران دارای اختلاف ۱۵ تا ۲۰ درصدی با رقبا است، در این باره ادامه داد: با توجه به چنین شرایطی و شعار سال مبنی بر رونق تولید و اشتغال، نیازمند برنامهای مدون و دقیق هستیم. زیرا در شرایطی که سود سپرده سیستم بانکی بهگونهای است که سوددهی سرمایه در بانک بیشتر از تولید است، باید با برنامهریزی و کاهش نرخ سود بانکی، این سرمایههای مولد به سمت کارخانهها و تولیدیها هدایت شوند. عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه توضیح داد: در برهه زمانی فعلی نیازمند سرمایهگذاری و ثبات شرایط هستیم تا ایجاد بسترهای لازم برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی، شاهد رونق تولید و اشتغالزایی در کشور باشیم.
رونق صادرات با حذف برخی عوارض
ایرنا- برای بهبود فضای کسب و کار در شرایط کنونی کشور، باید صادرات به عنوان یکی از اولویتهای مهم مورد حمایت جدی قرار گیرد. بر همین اساس معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران گفت: برای رونق صادرات باید عوارضی مانند مالیات بر ارزشافزوده، عوارض صادراتی و بندری از این بخش حذف شود. مظفر علیخانی با بیان اینکه در این ارتباط به منظور ترغیب بخشخصوصی به صادرات باید فرآیندهای صادرات کوتاهتر شود، اظهار کرد: در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نام گرفته پرداختن به مقوله صادرات بیش از هر چیز دیگری حائز اهمیت است و در این عرصه باید زمینه برخورداری صادرکنندگان از کارتهای بازرگانی پنجساله فراهم شود.
وی گفت: با برخورداری آنها از کارت بازرگانی حذف مالیات بر عملکرد به عنوان یک مزیت قابل توجه برای آنها لحاظ خواهد شد که این یک حمایت ترغیبی برای فعالان حوزه صادرات است. علیخانی ادامه داد: با این نوع حمایتها چرخ واحدهای تولیدی با سرعت بیشتری میچرخد و در راستای صیانت از منافع ملی گام برداشته و ارزآوری بیشتری برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
دستگاههای نظارتی، مقصر بازار آشفته گوشت
مهر- گشت و گذاری در قصابیهای سطح شهر و فروشگاههای زنجیرهای نشان میدهد قیمت گوشت گوساله و گوسفند روند افزایشی دارد تا حدی که هر کیلو گوشت گوساله به مرز ۴۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی به مرز ۵۰ هزار تومان رسیده است. در همین رابطه رییس شورای تامینکنندگان دام زنده شرایط ایجادشده برای بازار گوشت را ناشی از ضعف سیستمهای نظارتی عنوان کرد و گفت: صادرات دام شش ماه است متوقف شده و با مازاد دام در واحدهای پرواربندی مواجهایم. منصور پوریان اظهار داشت: این دستگاهها و سیستمها باید هر چه سریعتر برای کنترل شرایط پیشآمده اقدام کنند. البته در حال حاضر نیز دستگاههای مذکور، متخلفان را جریمه میکنند اما چون روند رسیدگی به پروندهها طول میکشد، افراد متخلف هم از این فرصت سوءاستفاده میکنند. وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی حدود شش ماه است که صادرات دام زنده از کشور را متوقف کرده و اجازه صادرات به صادرکنندگان نمیدهد، افزود: از بهمن ماه سال گذشته صادرات ما متوقف شده است علاوه بر این روز به روز بر حجم واردات افزوده میشود.
پوریان در واکنش به مباحث مطرحشده مبنی بر اینکه وقوع سیل در برخی نقاط کشور سبب گرانی گوشت گوسفندی شده است، تصریح کرد: مطرح کردن این مباحث نوعی خودفریبی است، سیل هیچ تاثیری در بازار ندارد. اینها همه بهانه است، علت این گرانی بازار بازی موجود در سیستم نهایی است و تنها کسی که از این مساله سوءاستفاده میکند، دلال دام و گوشت است.
افزایش قیمت بستنی
ایسنا- در حالی که به گفته رییس اتحادیه آبمیوه و بستنی، نمیتوان افزایش قیمت زیادی را در قیمتهای این صنف ایجاد کرد چراکه در این صورت توان خرید مشتریان کاهش پیدا میکند اما قیمت این محصولات از ابتدای امسال با افزایش ۱۳ درصدی مواجه شده است. در همین خصوص اسکندر آزموده با بیان اینکه از ابتدای امسال تا حدی افزایش قیمت در محصولات صنف داشتیم، درباره قیمت آبمیوه عنوان کرد: در واقع برای آبمیوهها نمیتوان نرخ تعیین کرد چراکه کیفیت میوهها با یکدیگر متفاوت است و سایر موارد مانند ظرفهایی که برای آنها استفاده میشود نیز در قیمت تاثیر میگذارد اما به هر صورت بازرسان به صورت مرتب قیمتها را چک کرده و مناطق مختلف شهر هر یک دارای دو بازرس هستند. وی اظهار کرد: در اتحادیه آموزشهای مختلف به واحدها داده میشود و پیش از شروع به کار لازم است واحدها تاییدیه بهداشت را هم بگیرند. پس از آن هم بهطور مرتب بر کار آنها نظارت میشود و در صورتی که از نظر بهداشتی محصولاتشان دچار اشکال باشد جریمههای سنگینی برای واحدها لحاظ خواهد شد. رییس اتحادیه آبمیوه و بستنی درباره قیمتهای جدید نیز گفت: براساس تازهترین قیمت اعلامشده، قیمت هر کیلو بستنی سنتی خامهدار مغزدار و ویژه ۱۸ هزار تومان، بستنی خامهدار درجه یک ۱۶ هزار تومان، بستنی بدون خامه و بدون مغز ۱۴ هزار تومان، بستنی میوهای مغزدار درجه یک ۱۸ هزار تومان، بستنی میوهای بدون مغز و شکلات ۱۴ هزار تومان و قیمت هر کیلو فالوده نیز ۱۱ هزار تومان محاسبه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد