5 - 05 - 2017
خبر
تجمیع واحدهای تولیدی لوازم خانگی
ایسنا- با توجه به اینکه تعدادی از واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی در کشور در ظرفیتهای غیراقتصادی ایجاد شدهاند و آن گونه که باید فعالیت ندارند، راهکاری مدنظر قرار گرفت تا بتوان با تجمیع آنها در این رابطه ظرفیتسازی کرد. بر همین اساس مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز تجمیع واحدهای تولید لوازم خانگی در سراسر کشور خبر داد.
عباسهاشمی با اشاره به اینکه تجمیع واحدهای تولیدی لوازم خانگی کلید خورده است، اظهار کرد: راهکار ارائه شده در راستای تجمیع ظرفیت واحدهای تولیدی، ادغام است هر چند این ادغام به لحاظ مالکیتی نیست چراکه مباحث حقوقی مانع این اقدام است.
مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه بستههای تشویقی در نظر گرفته شده تا واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی در راستای تجمیع گام بردارند و با ظرفیت اقتصادی بیشتری فعالیت کنند، گفت: این طرح به وزیر صنعت، معدن و تجارت حدود سه ماه قبل ارائه شد و وی تاکید کرد که این موضوع به واحدهای استانی نیز ابلاغ شود تا سندیکاها و تشکلهای صنعتی از این مساله مطلع شوند.
هاشمی همچنین به سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از برجام اشاره کرد و افزود: پس از برجام بحث قطعهسازی محصولات مدنظر قرار گرفت تا بتوان برای وارد شدن به شبکه جهانی گام برداشت. علاوه بر این تولید با کیفیت هر چه بیشتر، همکاری با تولیدکنندگان معتبر جهانی و جذب سرمایهگذاران خارجی از دیگر برنامههای مورد تاکید این وزارتخانه است.
مافیا، پشتپرده واردات برنج
خانه ملت- به دلیل افزایش قیمت قابل توجه برنج ایرانی در بازار، واردات برنج خارجی در معرض توجه قرار گرفته چراکه مردم ناچارند برنج خارجی بخرند. این در حالی است که به گفته نماینده مردم سنندج در مجلس، مافیا پشت پرده عدم خودکفایی برنج است. بنابراین نباید اجازه داد برخی باندها اقدام به واردات گسترده برنج کنند.
احسن علوی درباره وضعیت تصاعدی نرخ برنج درکشور، گفت: افزایش نرخ برنج توسط دلالان بهانهای برای توجیه واردات است بنابراین سزاوار نیست شهروندان تنها برای ارزانی برنج خارجی این محصول را جایگزین برنج باکیفیت ایرانی در سفره غذایشان کنند.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بدون مشتری ماندن برنج داخلی در قبال حضور گسترده برنجهای خارجی توجیه اقتصادی ندارد، تصریح کرد: خودکفایی برنج نیازمند توسعه کشتهای پرمحصول است. اما حذف برنج ایرانی از سفره شهروندان خبر خوبی نیست بنابراین نرخ برنج ایرانی باید طبق قدرت تمام طبقات اجتماعی تعیین شود اما باید برای ماندگاری کشاورز در عرصه تولید نیز هزینه جاری تولید و سود متعارف برای کشاورزان در نظر گرفته شود.
ارزآوری ۷/۵ میلیارد دلاری صادرات محصولات کشاورزی
مهر- با توجه به ظرفیتهای فراوان ایران، اگرچه هنوز به جایگاه قابل قبولی در صادرات محصولات کشاورزی نرسیدهایم اما آمارهای مربوط به سال ۹۵ حاکی از آن است که صادرات محصولات کشاورزی در سال ۱۳۹۵ نزدیک به پنج میلیارد و ۶۸۶ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است. بر همین اساس معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد گفت: بیش از پنج میلیون و ۸۱۲ هزار تن محصولات کشاورزی در سال ۹۵ از کشور صادر شده که نسبت به سال قبل از آن به لحاظ وزنی ۷۷/۲۱ درصد و از نظر ارزشی ۶۱/۳ درصد افزایش نشان میدهد.
عبدالمهدی بخشنده افزود: سهم صادرات بخش کشاورزی از کل صادرات غیرنفتی به لحاظ وزنی ۴۸/۴ و از نظر ارزشی ۹۷/۱۲ درصد است.
وی بیشترین میزان صادرات بخش کشاورزی به لحاظ وزنی را مربوط به زیر بخش زراعی با سهم ۴۸/۶۳ درصد، باغی با سهم ۰۵/۲۱ درصد، دام و طیور با سهم ۴۳/۱۳ درصد اعلام کرد.
بخشنده ادامه داد: از نظر ارزشی نیز بیشترین میزان سهم صادرات را بخش باغی با سهم ۴۵/۴۷ درصد، زراعی ۳/۲۳ درصد و دام و طیور با سهم ۱۲/۲۲ درصد به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اقلام عمده صادراتی به لحاظ وزنی در سال ۹۵ را هندوانه، سیبزمینی تازه یا سرد کرده، گوجه فرنگی تازه یا سرد کرده، سیب تازه، پیاز و موسیر عنوان کرد و افزود: اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی از نظر ارزشی شامل پسته با پوست به میزان ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار، رب گوجه فرنگی ۲۰۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار، مغز پسته تازه یا خشک ۲۰۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار و زعفران در بستهبندی بیش از ۳۰ گرم به میزان ۱۹۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بوده است.
بخشنده در ادامه به کاهش واردات محصولات کشاورزی در سال ۹۵ اشاره و تصریح کرد: میزان واردات بخش کشاورزی در سال گذشته نسبت به سال ۹۴ به لحاظ وزنی ۷۸/۵ درصد و به لحاظ ارزشی ۱۵/۱ درصد کاهش داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد