3 - 05 - 2017
خبر
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران عنوان کرد:
زبالهگردها در تفکیک زباله موفقتر عمل کردهاند
محمد حقانی، رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران در گفتوگو با ایسنا جمعآوری زباله در پایتخت را قصه پرغصه بیان کرد و با بیان اینکه واقعا نمیدانیم در مورد وضعیت جمعآوری، انتقال و امحای زبالههای تهران باید افتخار کنیم یا از این وضعیت شرمنده باشیم، گفت: در تهران نه تنها از زباله برق تولید نمیشود بلکه از تفکیک زباله از مبدا که حتی در عقبافتادهترین شهرهای دنیا انجام شده، عاجز هستیم.
وی با بیان اینکه در تهران مدیریت پسماند در اختیار زبالهگردها و نه شهرداری تهران است، اظهار کرد: بدون تردید انبوه افرادی که به شغل شریف زبالهگردی اشتغال دارند، در زمینه تفکیک پسماند موفقتر عمل کردهاند.
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران در مورد ادعای شهرداری مبنی بر تفکیک زباله ۱۹ درصد از زبالههای شهر تصریح کرد: حداکثر چهار درصد زبالههای شهر از سوی شهروندانی که دغدغههای زیستمحیطی دارند، با تحویل زبالههای تفکیک شده به کیوسکهای بازیافت از مبدا، تفکیک میشود در صورتی که ۱۵ درصد از زبالهها از جانب زبالهگردها تفکیک میشود که البته شهرداری تهران عملکرد زبالهگردها را به حساب خودش منظور میکند.
حقانی با اشاره به اینکه ۷۵ هزار مخزن جمعآوری زباله در شهرداری تهران به کانونهای تفکیک زباله از مبدا از سوی افراد زبالهگرد بدل شده است، گفت: حضور انبوه زبالهگردها در چرخه غیربهداشتی تفکیک زباله در کوچه و خیابان نشاندهنده صرفه اقتصادی این کار است و از این رو میتوان گفت که زبالهگردها در امر تفکیک بسیار موفقتر از شهرداری عمل کردهاند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران روزانه ۵/۱ میلیارد تومان برای جمعآوری، انتقال و امحای زباله هزینه میکند، ادامه داد: این هزینهها در حالی است که صنعت بازیافت سودآور است و مدیریت شهری میتوانست زباله را به یک منبع درآمد پایدار برای شهر تقسیم کند اما شهرداری در زمینه اشتغالزایی برای زبالهگردها موفق عمل نکرده است به گونهای که برای هزاران زبالهگرد مشاغل دو یا سهشیفته ایجاد کرده است.
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در هر ساعت از شبانهروز از هر کوچه و خیابانی که تردد کنیم، شاهد فعالیت زبالهگردهایی هستیم که از مخازن زباله آویزان شده و در داخل آن مشغول جستوجو هستند، گفت: صحنه آویزان شدن زبالهگردها متاسفانه موجب تضعیف نظام است و چهره زشت از شهر و کشورمان را پیش روی گردشگران خارجی به تصویر میکشد.
کارخانه تولید برق، لامپ ۶۰ واتی را روشن نمیکند
حقانی در مورد ادعای تولید برق از زباله گفت: احتمالا آقایان با طرح این ادعا قصد شوخی داشتند چراکه در حال حاضر یک کارخانه چینی درجه ۲ تولید برق از زباله با ظرفیت ۲۰۰ تن در کهریزک وجود دارد که اغلب روزهای سال تعطیل است.
وی با بیان اینکه ممکن است این کارخانه چند روز در سال فعال باشد و به صورت نمادین کار کند، گفت: اگر این کارخانه حتی به صورت ۲۴ ساعته و با تمام ظرفیت هم کار کند، قادر نیست سه درصد از ۷۵۰۰ تن زباله شهر تهران را به برق تبدیل کند!
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با بیان اینکه مسوولان شهری تهران باید بگویند برق تولید شده از زباله در کجا به مصرف میرسد و لامپ کدام خانه را روشن میکند، گفت: هربار که به این کارخانه رفتهام تعطیل بوده است. ضمن اینکه بعید میدانم کارخانه مورد ادعا در صورت فعالیت تمام وقت نیز قادر باشد برق مورد نیاز یک لامپ ۶۰ وات را تامین کند.
حقانی همچنین گفت: وزارت نیرو با شهرداری تفاهمنامه خرید برق امضا کرده اما از آنجایی که کارخانه تولید برق عمده روزها تعطیل بوده است و برقی تولید نکرده، وزارت نیرو نیز از خیر تفاهمنامه گذشته چراکه این وزارتخانه نمیتواند منتظر بماند یک روز برقی از این کارخانه تولید شود.
رحمتالله حافظی در دانشگاه شیراز:
از بالا زنگ میزنند به آن رای دهید
به این رای ندهید
عضو فعلی شورای شهر تهران در همایشی که به میزبانی انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: گزارش حسابرسی کلانشهر تهران به ندرت در این سالها توسط شورای شهر تهران تایید شده عمدتا مشروط و مردود بوده است. در واقع در مدیریت شهری هیچکس در قبال عملکردش پاسخگو نیست، از بالا زنگ میزنند به آن رای دهید به این رای ندهید، به عنوان مثال تصمیمگیری در مورد بودجه سال ۹۴ شهرداری تهران که پیشنهادات مختلفی بود، پیشنهاد ما این بود که سقف بودجه پایین باشد که فشار به مردم نیاید، بار اول رایگیری کردند که این پیشنهاد تصویب شد.
رحمتالله حافظی در خصوص وضعیت مناسبسازی برای معلولان گفت: مناسبسازی فضای شهری برای معلولان یعنی چه؟ یعنی یک معلول به صورت مستقل از خانه خارج شود و کارش را انجام دهد و بدون هیچ مشکلی به خانه برگردد، آیا چنین چیزی هست؟ مقرر شده بود که یک کمیته مناسبسازی هم تشکیل شود اما تا این لحظه این کمیته حتی یک جلسه هم نداشته است، بعد آقای شهردار در مناظره شعار مناسبسازی شهری برای معلولان میدهد، این چه مناسبسازی است؟
وی در خصوص تامین بودجه آتشنشانی خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ تا ۹۵ موظف بودند دو درصد عوارض بیمهای از ساختمانها بگیرند که این پول باید صرف آتشنشانی میشد و این مبلغ ۳۹۵ میلیارد تومان است، از این مبلغ ۱۹۷ میلیارد تومان را به آتشنشانی دادند و بقیه را ندادند، ۱۹۸ میلیارد تومان را به اسم آتشنشانی از مردم میگیرند اما اختصاص نمیدهند، نتیجهاش این میشود که در ساختمان پلاسکو سیستم ارتباطی آتشنشانی سیستم رادیویی آنالوگ است و دیجیتال نیست و نیروی آتشنشانی ارتباط رادیویی با فرمانده ندارد و آقایان میگویند ۳۱ دقیقه قبل از ریزش ساختمان فرمان تخلیه صادر کردیم پس چرا آن ۱۶ نفر در آنجا ماندند؟
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران یادآور شد: پیک مصرف برق تهران ۴۱۶۰ مگاوات است آقایان کاری که کردند یکی از مسوولان ستاد دوره قبل ریاست جمهوری خود را گفتهاند که شما برو کارخانه زبالهسوز بساز و زمین به او دادند و تامین مالی هم کردند و این کارخانه فقط سه مگاوات برق تولید میکند. حرکتها، حرکتهای پوپولیستی و عوامفریبانه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد