28 - 04 - 2017
خبر
وزیر راهوشهرسازی:
نمیتوانیم سیاست دولت قبل را ادامه دهیم
ایلنا- وزیر راهوشهرسازی گفت که به جای اجرای طرح مسکن در بیابانها آن را در بافتهای فرسوده و شهری ایران دنبال میکنیم و سیاست دیگر دولت این است که به سمت حاشیهنشینها و افرادی که واقعا نیازمند ارتقای مسکن هستند، برویم. عباس آخوندی در جمع خبرنگاران در ارتباط با رکود در بخش مسکن گفت: بازار مسکن از جمله بازارهایی است که بیشترین دستکاری در آن صورت گرفته بود. وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه برنامههای سال ۹۵ را مرتبا به مردم گزارش دادهام، بیان کرد: اعتقادم بر این است در پی تجارتی که با سوداگران صورت گرفته بیش از ۲۵۰ میلیارد از ثروت ملی ایران عاطل و باطل مانده است. وی با بیان اینکه نمیتوانیم سیاست دولت پیشین را ادامه دهیم چراکه این سیاست مبتنی بر اتلاف منابع بوده است، عنوان کرد: مسکن مهرهایی که ساخته شده است، طرفدار چندانی ندارد و بسیاری از آنها خالی مانده است. وزیر راهوشهرسازی تاکید کرد: سیاستی که در دولت یازدهم تعقیب کردیم این است که به سمت خانه اولیها برویم لذا سیاست ما پسانداز مسکن و حمایت از خانهدار شدن خانه اولیهاست. وی ادامه داد: در این سیاست میزان پساندازی که داده میشود سقف آن در اوایل دولت ۲۰ میلیون تومان بود و در شهرهایی مانند تهران به ۱۶۰ میلیون رسیده است بنابراین قدرت خرید خانهاولیها که جوانان را در برمیگیرد افزایش پیدا کرده است. آخوندی با اشاره به طرح مسکن دولت یازدهم گفت: سیاست بعدی این است که به جای اجرای طرح مسکن در بیابانها آن را در بافتهای فرسوده و شهری ایران دنبال کنیم و سیاست سوم این است که به سمت حاشیهنشینها و افرادی که واقعا نیازمند ارتقای مسکن هستند، برویم. وزیر راهوشهرسازی بیان کرد: وقتی بخواهیم مسیر سوداگرانهای که مدتها در کشور وجود داشته را اصلاح کنیم، مسیر سختی داریم و فکر میکنم در این چهار سال موفق شدیم مسیر را اصلاح کنیم و اکنون آمار پسانداز مسکن، خرید و فروش در داخل شهرها و رشد پروانههای صادره در بافت فرسوده قدیمی نشانگر این ادعاست.
اختلاف آماری در شمارش خانههای خالی
پایگاه خبری وزارت راه- مقام مسوول در مرکز آمار ایران گفت که طبق سرشماری سال ۹۵ شمار واحدهای خالی مسکونی دو میلیون و ۵۸۷ هزار و ۴۰۰ واحد و اقامتگاههای دوم بیش از دو میلیون و ۱۱۵ هزار واحد است که مجموع آنها به چهار میلیون و ۷۰۲ هزار و ۴۰۰ واحد خالی میرسد. رضائیه، نماینده مرکز آمار کشور در جلسه اتاق فکر مسکن وزارت راهوشهرسازی با اشاره به تعداد خانههای خالی در کشور اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۴۹ میلیون واحد مکان مورد سرشماری قرار گرفت که در صورت مقایسه با آمار ۴۷ میلیونی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران که بر اساس مدل مکانگردشی انجام میشود، درمییابیم آمار ارائه شده بین این دو سازمان با اختلاف دو میلیون واحدی همراه است. وی افزود: طبق گزارش مرکز آمار، تعداد واحدهای خالی مسکونی برابر با دو میلیون و ۵۸۷ هزار و ۴۰۰ واحد و تعداد اقامتگاههای دوم بالغ بر دو میلیون و ۱۱۵ هزار واحد است که در مجموع به چهار میلیون و ۷۰۲ هزار و ۴۰۰ واحد خالی میرسد. به گفته نماینده مرکز آمار ایران، آمار مشترکین برق معادل ۳۳ میلیون و ۸۳۱ هزار واحد است که از این میان حدود ۲۷ میلیون واحد را مشترکان خانگی تشکیل میدهد اما تعداد واحدهای مسکونی سرشماری شده از سوی مرکز آمار ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد است که اختلاف این دو آمار به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار واحد میرسد بنابراین با احتساب مجموع خانههای خالی و دوم اختلاف آن ناشی از خطای آمارگیری خواهد بود.
معاون وزیر راهوشهرسازی مطرح کرد:
انتقاد از پرداخت یارانه به سیمان مازاد بر نیاز کشور
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از اعطای یارانه ۹۰ هزار تومانی در ازای تولید هر تن سیمان به ارزش ۱۲۰ هزار تومان انتقاد کرد. محمد شکرچیزاده گفت: این مرکز به لحاظ مسوولیت مهمی که در قبال زیرساختهای کشور دارد، مقوله رویههای بتنی را از سالها قبل به خصوص بعد از ادغام دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی مورد توجه قرار داده و اقدامات موثری در خصوص بتن غلطکی آغاز شده است. شکرچیزاده با اشاره به نقش بتن در ساخت سد و سایر سازهها بیان کرد: در سدسازی نیز، روش سدهای بتنی در مقابل سدهای سنگریزهای جایگاه خود را به دست آورده است. همچنین سازههای پرافتخاری مانند سردر دانشگاه تهران نیز از بتن ساخته شده است که اوایل دهه ۴۰، به عنوان نماد بزرگترین مرکز آموزشی کشور ثبت شده و دارای ویژگیهای ارزشمندی است؛ به طوری که طبق آخرین مطالعات انجام شده برای هشتادمین سالگرد دانشگاه تهران، این سازه بتنی دارای مقاومتی برابر ۳۵ مگا پاسکال است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد