27 - 04 - 2017
خبر
برنامه وزارت بهداشت برای کاهش ناامنی غذایی در ۷ استان در معرض خطر
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به ضرورت آمادگی کشور برای جلوگیری از ناامنی غذایی در مناطقی که دچار بحران خشکسالی هستند، برنامههای وزارت بهداشت در این حوزه را تشریح کرد.زهرا عبداللهی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش ناامنی غذایی در استانهای در معرض خطر گفت: وزارت بهداشت برای جلوگیری از ناامنی غذایی روی اصلاح الگوی غذایی مردم در مناطقی که از نظر غذایی ناامن هستند، کار میکند. همچنین سعی میکند با برنامههای آموزشی و فرهنگسازی به مردم آموزش دهد که چگونه از منابع موجود بهترین استفاده را داشته باشند.
وی ادامه داد: شناسایی و ترویج غذاهای بومی و سنتی مناطق مختلف که در حال فراموشی هستند نیز جزو این اقدامات قرار دارد. همچنین به آنها آموزش میدهیم که از اسراف مواد غذایی خودداری کنند و روشهای پخت، تهیه و نگهداری مواد غذایی را اصلاح کنند.
عبداللهی به اجرای برنامه مکمل یاری آهن، ویتامین «دی» و «آ» برای کودکان، نوجوانان، مادران باردار و گروههای آسیبپذیر از طریق شبکههای بهداشت و درمان نیز اشاره کرد و گفت: ادامه برنامه غنیسازی مواد غذایی مثل آرد، روغن و شیر از جمله اقداماتی است که وزارت بهداشت دنبال میکند و در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی، سیاستهای تغذیهای کشور تا سال ۱۴۰۴ مشخص شده است.
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت برای هفت استان در معرض خطر ناامنی غذایی، از سال گذشته برنامههای ویژهای را با حمایت سازمان مدیریت و برنامهریزی در نظر گرفته است. در راس این برنامهها شناسایی خانوارهای ناامن غذایی و پیدا کردن علت آن است. اجرای پروژههای توانمندسازی برای درآمدزایی خانوادهها در راستای تامین امکان مالی برای بهبود وضعیت تغذیه و همچنین توانایی تولید موادغذایی نیز بخش دیگری از این اقدامات است. این برنامه در استانهای سیستانوبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، بوشهر، کرمان، بندرعباس و ایلام اجرا میشود.
با توجه به بحران کمآبی در مناطق گرم و خشک، کشاورزی باید به سمت تولید محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند، برود. تولید یک کیلوگرم حبوبات که ۵۰ لیتر آب نیاز دارد، در مقایسه با گوشت که حدود ۲۵ هزار لیتر آب صرف آن میشود، به صرفهتر است. همچنین در حال حاضر حدود ۳۰ درصد مواد غذایی در کشور دور ریخته میشود. زمانی که با بحران کمآبی و خشکسالی روبهرو هستیم باید از اسراف و هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کرد. بحث فرهنگسازی، آموزش تغذیه و توانمند کردن مردم نیز باید مد نظر قرار گیرد تا از منابع در دسترس به درستی استفاده شود و به این ترتیب با کمبودهای تغذیهای روبهرو نشویم.
انتقاد عضو شورای عالی نظام پزشکی؛
ورود شوراها به موضوعات حوزه سلامت در حد استانداردسازی تابلوی مطبها
ایسنا- عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در آستانه انتخابات پنجم شوراهای شهر و روستا با اشاره به عملکرد شوراها در حوزه سلامت طی ادوار گذشته، گفت: شوراها در این سالها تنها در حد استانداردسازی تابلوی مطبها یا در حوزههایی مانند سیاستگذاری برای اخذ عوارض از پزشکان ورود داشتهاند. این در حالی است که انتظار است شوراها علاوه بر سیاستگذاری برای شهرداریها، بتوانند اقداماتی انجام دهند تا مردم شاهد ارتقای سطح سلامت در شهرهایشان باشند.
داریوش طاهرخانی عنوان کرد: باید توجه کرد که در بسیاری از کشورها، شهرداریها بودجه سلامت را تامین میکنند؛ یعنی حوزه سلامت همکاری تنگاتنگی با شهرداریها دارد. در برخی از شهرها، شوراها همواره همراه جامعه پزشکی بودهاند و درحد توان و اختیاراتشان در رفع مشکلات و چالشهای جامعه پزشکی تلاش کردهاند، اما انتظار ما آن است که این موضوع در سراسر کشور نهادینه شود.
طاهرخانی با بیان اینکه در ایران به طور کلان، شوراهای شهر از سالهای گذشته تنها به صورت شکلی به حوزه سلامت ورود پیدا کردهاند، اظهار کرد: به عنوان مثال شوراها در این سالها فقط در حد استانداردسازی تابلوهای مطبها و مراکز بهداشتی و درمانی و یا در حوزههایی مانند سیاستگذاری برای اخذ عوارض از پزشکان ورود داشتهاند. این در حالی است که از شوراهای شهر انتظار داریم علاوه بر اینکه به فکر درآمدزایی برای شهرداری باشند، بتوانند اقداماتی انجام دهند تا مردم شاهد ارتقای سطح سلامت در شهرهایشان باشند.طاهرخانی تاکید کرد: در هر شهر و روستایی که در ترکیب شوراها، افرادی با سابقه فعالیت در حوزههای سلامت حضور داشتهاند، چالشهای حوزه سلامت با نگاه عمیقتری بررسی شده و شورا توانسته است منشاء خدمات موثری باشد.رییس نظام پزشکی تاکستان ادامه داد: براین اساس ما انتظار داریم شورای شهر به کسانی که در حوزه سلامت گام برمیدارند، کمک کند و در زمینه پرداخت عوارض و ارقام مختلف برای اخذ مجوزهای ساخت، سوبسیدهای مناسبی را تعیین کند؛ زیرا بسیاری از هزینههایی که پیش از راهاندازی مرکز درمانی پرداخت میشود، گاهی منجر به منصرف شدن سرمایهگذار از ادامه کار میشود و برهمین اساس برخی از طرحها در حوزه سلامت در بخش خصوصی یا بر روی کاغذ ماندهاند یا اگر به مرحله اجرا رسیدهاند به صورت نیمهکاره رها شدهاند.
طاهرخانی درباره عملکرد شوراهای شهر در زمینه ساخت همراهسرا به ویژه در شهرهایی مثل تهران، گفت: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کرد آن است که توزیع مناسبی از خدمات بهداشتی و درمانی وجود ندارد. گاهی مردم برای دریافت یک خدمت خاص مجبور میشوند به شهرهای بزرگی چون تهران مراجعه کنند و این موضوع مشکلات زیادی برایشان ایجاد میکند. طبیعی است که همراهان این بیماران که باید طی مدت درمان در آن شهر بمانند، برای مسایلی چون اسکان دچار مشکل میشوند. بنابراین یکی از اقدامات بسیار خوب، احداث همراهسراها در شهرهای بزرگی مانند تهران است که خوشبختانه در سنوات اخیر شاهد انجام آن بودهایم، اما باید بدانیم ظرفیت این همراهسراها پاسخگوی نیاز مردم نیست.
۶۰ حادثه در تهران بر اثر وقوع توفان
۵ نفر مصدوم شدند
سخنگوی آتشنشانی تهران از وقوع ۶۰ حادثه بر اثر وقوع توفان خبر داد.جلال ملکی، در این زمینه گفت: ۶۰ مورد حادثه اعم از سقوط داربستهای ساختمانی، سنگ نما، شکستگی درختان، پارگی کابل برق و افتادن اجسام سنگین به ایستگاههای آتشنشانی شهر تهران گزارش شده است. همچنین حادثهای مبنی بر افتادن کولر از پشت بام هم به یکی از ایستگاهها گزارش شد.
ملکی خاطرنشان کرد: نیروهای آتشنشانی و خدمات شهری از زمان آغاز توفان تا ساعت ۲۰:۳۰ در آمادهباش کامل بودند.
همچنین حسن عباسی، سخنگوی اورژانس تهران نیز با اشاره به وقوع توفان گفت: پنج نفر در پارک شهر به دلیل شکسته شدن تعدادی درخت مصدوم شدهاند که این مصدومان به بیمارستان سینا انتقال یافتهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد