10 - 04 - 2017
خبر
پرتقالهای تقلبی در بازار
ایسنا- پرتقال از جمله میوههایی به شمار میرود که از اواخر سال گذشته با قیمتهای بالا تا کیلویی ۹ هزار تومان در بازار عرضه شد. در حال حاضر نیز پرتقال وارداتی که به صورت قاچاق وارد میشود کیلویی ۸ تا ۹ هزار تومان قیمت دارد که در برخی مناطق تا بیش از کیلویی ۱۰ هزار تومان هم به فروش میرسد. این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، پرتقالهای درجه یک داخلی ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان قیمت دارد اما برخی سودجویان، پرتقالهای داخلی را هم رنگآمیزی میکنند و به جای پرتقال وارداتی با قیمتهای بالا میفروشند.
حسین مهاجران با بیان قیمت برخی اقلام میوههای پرمصرف ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم سیب قرمز ۴۵۰۰ تا ۶۵۰۰ و سیب زرد کیلویی ۳۵۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان است.
وی افزود: همچنین هر کیلوگرم خیار گلخانهای از ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان و خیار بوتهای هم از ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ عرضه میشود و قیمت کیوی از کیلویی ۶۰۰۰ به ۵۵۰۰ تومان رسیده است.
مهاجران همچنین عنوان کرد که با رسیدن میوههای نوبرانه بهار به طور طبیعی قیمت سایر اقلام میوه کاهش مییابد.
مکانیسم جدید برای پرداخت مطالبات کشاورزان
ایسنا- با اینکه مصوبه دولتی، مجوز خرید تضمینی گندم را از ابتدای فروردینماه امسال صادر کرده بود اما به صورت رسمی خرید این محصول استراتژیک از ۱۴ فروردینماه آغاز شد و تاکنون حدود ۱۰۰ هزار تن گندم از استانهای سیستانوبلوچستان، کرمان و هرمزگان خریداری شده است. معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی با اعلام این خبر اظهار کرد: امسال سیستم و مکانیسم جدیدی برای پرداخت مطالبات کشاورزان گندمکار در نظر گرفته شده تا به گونهای باشد که آنها بتوانند بهای محصولشان را در دو مرحله دریافت کنند یعنی نیمی از بهای محصول خود را هنگام تحویل گندم به دولت دریافت میکنند و مابقی آن را در اسرع وقت به حسابشان واریز خواهیم کرد.
حسن عباسیمعروفان افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و وضعیت تولید گندم به نظر میرسد امسال میزان خرید تضمینی این محصول مانند سال گذشته باشد و بتوانیم به حدود ۱۱ میلیون تن رکورد سال گذشته برسیم.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: برای تامین منابع مالی و پرداخت مطالبات کشاورزان چهار مسیر تعیین شده که میتوان به درآمد شرکت بازرگانی دولتی از محل فروش محصولاتی مانند گندم که ماهانه به حدود ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد اشاره کرد. البته در کنار این منبع تامین مالی تسهیلات بانکی، یارانه مصوبه دولتی به نام یارانه نان و فروش اوراق بهادار در بازار سرمایه به صورت اوراق سلف و اوراق قرضه دیگر منابع تامین مالی برای پرداخت مطالبات کشاورزان هستند.
آینده مبهم صادرات فرش با تولید بیکیفیت
ایسنا- پس از برجام ایران توانست مجددا ظرفیتهای صادراتی بازار آمریکا را فعال کند اما در حال حاضر تقاضا در بازار آمریکا به خاطر سلیقه طراحان داخلی و موجی که به وجود آمده، به سمت فرشهایی نهچندان باکیفیت و با بافت ضعیف رفته که بسیاری از تجار ایرانی نیز با تبعیت از این موج تقاضا اقدام به ارسال این نوع فرش به بازار آمریکا میکنند. این در حالی است که به اعتقاد رییس کمیسیون توسعه صادرات، تبعیت از تقاضای فرش بیکیفیت، به آینده فرش ایرانی در بازار آمریکا آسیب خواهد زد.
رضی میری در این خصوص اظهار کرد: شاید در بازاری تصمیم بگیرند که گونی را به عنوان زیرانداز انتخاب کنند. آیا ما باید فرش اصیل ایرانی را با کیفیت گونی عرضه کنیم؟ مشخص است که با فروکش کردن این موج عملا بازار ایران نیز مخدوش خواهد شد و تداوم این صادرات بیکیفیت به آینده بازار فرش ایران لطمه میزند.
وی درباره وضعیت صادرات فرش در سال گذشته گفت: تنها تغییری که در بازار فرش در سال ۱۳۹۵ ایجاد شد، حصول برجام و بازگشت بازار آمریکا به بازار صادراتی ایران بود که توانست رقم نهچندان چشمگیری را که البته در این شرایط نامناسب هم غنیمت است، به صادرکنندگان فرش تزریق کند اما در مجموع میتوان گفت اتفاق شاخص دیگری در حوزه صادرات فرش به وقوع نپیوست.
وی با بیان اینکه آمارهایی که گمرک از بازار فرش وارد میکند، چندان مورد استناد نیست، اظهار کرد: بازار فرش به گونهای است که در بسیاری از مواقع حجم قابل توجهی از فرشهای نفیس و دستباف به فروشگاهها و نمایشگاههای کشورها و بازارهای هدف ارسال میشود و از آنجایی که فرش یک کالای سرمایهای است، در مواردی بخشی از کالای ارسالشده به مبدا برمیگردد تا به صورت فروشگاهی یا نمایشگاهی در دیگر بازارها به فروش گذاشته شود.
کاهش قیمت جهانی مواد غذایی
مهر- با اینکه قیمت مواد غذایی در ایران روز به روز در حال افزایش است اما تازهترین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) در خصوص قیمت جهانی مواد غذایی حاکی از آن است که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه گذشته میلادی، ۸/۲ درصد کاهش یافته است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد: قیمت جهانی مواد غذایی در ماه گذشته میلادی یعنی مارس، با کاهش روبهرو شد این در حالی است که قیمت مواد غذایی در ماه فوریه سالجاری میلادی هم به بیشترین رقم در دو سال اخیر رسیده بود.
همچنین علت اصلی کاهش بهای جهانی موادغذایی، به فراوانی عرضه و انتظار بالای برداشت محصولات کشاورزی در تابستان برمیگردد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد