10 - 03 - 2017
خبر
واردات ۳۵ هزار تن گندم از قزاقستان
تسنیم- اگرچه در سالجاری ایران با تولید بیش از نیاز گندم، در تولید این محصول به خودکفایی رسید اما برخی مسوولان ادعا میکنند که برای بالا بردن کیفیت نانوایی، نیاز به گندم با کیفیت وارداتی است تا با برخی گندمهای بیکیفیت داخلی مخلوط شود. بر همین اساس ایران خرید گندم از قزاقستان را از سر گرفته و در ماه ژانویه ۳۵ هزار تن گندم از این کشور خریداری کرده است.
بر اساس برآوردهای انجام شده، در فصل جاری ایران یک میلیون تن گندم از خارج وارد خواهد کرد، در حالی که این رقم طی سال ۱۶/۲۰۱۵ حدود ۳/۴۶ میلیون تن بوده است. این در حالی است که روسیه همچنان مهمترین تامینکننده گندم مورد نیاز بازار کشور است اما آمارها نشان میدهد که میزان فروش گندم روسیه به ایران نیز در بازه زمانی جولای تا ژانویه ۱۷/۲۰۱۶ به میزان چهار برابر نسبت به سال گذشته کاهش یافته و به ۲۵۰ هزار تن رسیده است.
ایران و اندونزی بهدنبال تجارت ۲ میلیارد دلاری
«جهان صنعت»- مبادلات تجاری ایران و اندونزی در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار در سال رسیده است اما بعد از اجرایی شدن برجام، فرصتهای بسیاری پیش روی این دو کشور مسلمان قاره آسیا برای ایجاد تحرک و جهش در همکاریهای اقتصادی بهویژه همکاری در حوزه انرژی قرار گرفته است. بر همین اساس دو طرف سعی دارند حجم روابط تجاری خود را همچون سال ۲۰۱۱، به حدود دو میلیارد دلار برسانند.
بر این اساس فادل محمد، رییس کمیته مشترک ایران و اندونزی با اشاره به حجم مبادلات تجاری بین دو کشور گفت: حجم مبادلات دو کشور پیش از تحریمها دو میلیارد دلار بوده و بر اثر تحریمها، به ۲۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است. لذا لازم است مجددا این رقم به دو میلیارد دلار افزایش یابد.
او آمادگی اندونزی را برای گسترش نقل و انتقالات بانکی اعلام و بیان کرد: از آنجا که روابط مالی تنها مانع برقراری روابط تجاری دو کشور بوده، دولت اندونزی به طور کامل آماده ادامه مذاکرات برای گسترش بیشتر روابط بانکی است؛ چراکه گسترش مبادلات تجاری از همین کانال مبادلات مالی میگذرد.
بازار اسباببازی در تصاحب خارجیها
میزان- روند توافقات هستهای با وجود اهمیت بالای آن در اقتصاد کشور نتوانسته تاثیری بر بازار تولید اسباببازی کشور داشته باشد به طوری که همچنان به صنعت اسباب بازی کشور توجهی نمیشود و تنها حدود ۲۰ درصد از بازار داخلی در اختیار تولیدات ایرانی قرار دارد. بر همین اساس مدیرعامل یکی از شرکتهای تولید اسباب بازی کشور گفت: دولت در ماههای اخیر با گرانکردن مواد اولیه، تولیدات داخل را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
نعمت میرزایی با بیان اینکه علت نبود توان رقابت تولیدات داخلی با محصولات وارداتی، گران بودن مواد اولیه است، گفت: در ایران باتوجه به گران بودن نیروی کار و مواد اولیه تولیدکنندگان توان تولید اسباب بازیهای پیشرفته را ندارند و تنها به تولید محصولات ساده مانند بازیهای فکری بسنده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اسباب بازیهای تولید داخل به علت نداشتن توان رقابت با تولیدات کشورهای آسیای شرقی بسیار ناچیز و به صورت چمدانی به کشورهای همسایه صادر شده اما اکثر بازارهای همسایه در اختیار محصولات چینی بوده که فرصت خودنمایی به محصولات دیگر کشورها را نمیدهد.
میرزایی گفت: گرانی مواد اولیه در کشور میتواند مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کند بنابراین اگر بتوانیم هزینههای تولید را به پایینترین سطح برسانیم، تولیدات داخل کیفیت و توان صادرات به کشورهای دیگر را دارد.
شیوههای جدید قاچاقچیان مواد مخدر
ایسنا- در هفته گذشته کشفیات متعددی توسط ماموران گمرکات کشور صورت گرفت که مهمترین و جالبترین آنها در ادامه آمده است. بر این اساس ماموران گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در جریان ارزیابی از یک بسته پستی، بیش از ۱۸۰۰ گرم لباس آغشته به تریاک کشف کردند. قاچاقچیان سعی داشتند با این ترفند نسبت به عبور این محموله اقدام کنند، اما توسط ماموران گمرک، این بسته کشف و برای پیگیریهای قانونی به پلیس فرودگاه تحویل داده شد. قوطی کرم آرایشی نیز این بار بستری برای قاچاق مواد مخدر بود به طوری که مأموران گمرک سرخس در استان خراسان رضوی از یک مسافر ترکمنستان ۷۲۲ گرم شیره تریاک را که به طرز ماهرانهای در ۹۳ قوطی کرم آرایشی جاسازی شده بود، کشف کردند. در این راستا متهم به همراه مواد مکشوفه به مراجع مربوطه تحویل شده است.
تنها کشفیات موادمخدری گمرک فرودگاه امام(ره) به لباسهای آغشته به تریاک خلاصه نشد و ماموران این گمرک در بازرسیهای خود مقادیری بذر شاهدانه و انواع قرص متادون را نیز کشف و ضبط کردند که این میزان مواد مخدر نیز در داخل اسباببازی یا داخل بستههای پستی جاسازی شده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد