10 - 02 - 2017
خبر
چیتچیان خبر داد؛
سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری در انرژیهای نو
ایسنا- به گفته وزیر نیرو طی دو سه هفته آینده نیروگاه برق در استان اصفهان با ظرفیت ۲۰ مگاوات به بهرهبرداری میرسد.
حمید چیتچیان در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: بیش از سه میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در امر انرژیهای نو توسط خارجیها درخواست شده و در وزارت اقتصاد به ثبت رسیده است. در چارچوب این سه میلیارد دلار تاکنون قرارداد احداث ۱۴۰۰ مگاوات نیروگاه توسط سرمایهگذاران خارجی با سازمان انرژیهای نو که تابع وزارت نیرو است امضا و نهایی شده است.
وی با بیان اینکه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از اهداف بسیار مهم وزارت نیرو است، یادآور شد: قبل از افتتاح دو نیروگاهی که اخیرا در همدان راهاندازی شد، بزرگترین سایت خورشیدی ما ظرفیت یک مگاوات تولید برق داشت که خوشبختانه اوایل هفته جاری در همدان دو نیروگاه هرکدام با هفت مگاوات ظرفیت تولید برق به بهرهبرداری رسید.
وزیر نیرو گفت: انشاءالله طی دو هفته آینده نیروگاه بعدی با ظرفیت ۱۰ مگاوات در اصفهان به بهرهبرداری خواهد رسید و این روند با سرعت ادامه پیدا خواهد کرد.
چیتچیان افزود: نیروگاهی که در همدان ساخته شد با سرمایهگذاری خارجی بوده و در حال حاضر بیش از سه میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در امر انرژیهای نو توسط خارجیها درخواست سرمایهگذاری شده و اینها در معاونت سرمایهگذاری خارجی وزارت امور اقتصادی و دارایی به ثبت رسیده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر فعال هستند و ۴۰۰ مگاوات قرارداد هم امضا میشود.
چیتچیان خاطرنشان کرد: تا پایان سال، یک سایت ۵۰ مگاواتی نیروگاه بادی نیز در اطراف قزوین به بهرهبرداری میرسد.
شرق آسیا، مقصد محمولههای الانجی ایران
ایرنا- سرپرست مدیریت صادرات گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: صادرات گاز به عمان از روزانه ۳۴۰ تا ۳۵۰ میلیون فوتمکعب آغاز شده و تا سقف ۵/۱ میلیارد فوت مکعب در روز قابل افزایش است.
علی امیرانی با تشریح جزییات طرح صادرات گاز ایران به عمان و تبدیل به الانجی (گاز طبیعی مایع شده) افزود: صادرات گاز به عمان به احتمال زیاد از سال ۲۰۲۰ آغاز شود.
سرپرست مدیریت صادرات گاز شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ظرفیت نهایی خط لوله صادرات گاز به عمان روزانه ۵/۱ میلیارد فوتمکعب خواهد بود، اضافه کرد: در این طرح، قرار است گاز را به عمان تحویل دهیم و آنها در مقابل محموله الانجی برای صادرات به ما تحویل دهند.
وی یادآور شد: در گام نخست، صادرات روزانه ۳۴۰ تا ۳۵۰ فوتمکعب گاز (معادل ۵/۱ میلیون تن در سال) پیشبینی شده و روند افزایش آن به شرایط بازار جهانی الانجی بستگی دارد که در صورت فراهم بودن شرایط افزایش مییابد. سرپرست مدیریت صادرات گاز شرکت ملی نفت ایران درباره بازارهای هدف برای الانجی صادراتی ایران نیز بیان کرد: بازار اصلی کشورهای شرق آسیا خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد