9 - 02 - 2017
خبر
حذف MTBE از ترکیب بنزین منتفی شد
MTBE یا «متیل ترشری بوتیل اتر» یک ماده افزودنی به بنزین بوده که برای افزایش عدد اکتان اضافه به ترکیب بنزین افزوده شده و از متانول و ایزو بوتیلن تولید میشود.
هماکنون حجم تولید بنزین پایه در پالایشگاههای نفت ایران به حدود ۶۱ میلیون لیتر در روز رسیده که با احتساب MTBE این ظرفیت تولید به ۶۳ تا ۶۴ میلیون لیتر افزایش مییابد.
برهمین اساس معاون وزیر نفت با بیان اینکه حذفMTBE از ترکیب بنزین کشور منتفی شده است، گفت: MTBE یک اکتان افزای بنزین بوده که از این ماده برای امتزاج با بنزین پالایشگاهها استفاده خواهیم کرد.
عباس کاظمی درباره برنامه حذف MTBE از ترکیب بنزین کشور گفت: در شرایط فعلی از مجموع کل تولید بنزین پایه کشور سهم MTBE به دو تا سه درصد نمیرسد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام اینکه حتی در صورت بهرهبرداری از فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس، حذف MTBE از ترکیب بنزین کشور در دستور کار قرار ندارد، تصریح کرد: زیرا بنزین تولیدی در پالایشگاهها و حتی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای اکتان افزایی نیاز به امتزاج با MTBE دارند.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه MTBE یک ماده زیانآور نیست، به مهر گفت: هم اکنون روزانه ۵/۲ تا ۳ میلیون لیتر MTBE در کشور تولید میشود که این ماده شیمیایی به عنوان اکتان افزا به ترکیب بنزین اضافه میشود.
این مقام مسوول با بیان اینکه هماکنون سهم MTBE در بنزین عرضه شده در تهران و سایر هشت کلانشهر کشور به صفر رسیده است، بیان کرد: MTBE را با بنزین برخی پالایشگاهها ترکیب میکنیم تا عدد اکتان بنزین بالا رود و این بنزین معمولا در کلانشهرها اصلا توزیع نمیشود. کاظمی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی در برخی از کشورهای اروپایی هم MTBE به عنوان یک ماده اکتان افزا در ترکیب بنزین وجود دارد، بیان کرد: MTBE یک ماده شیمیایی بوده اما خطرناک نیست.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، خاطرنشان کرد: تنها مشکل استفاده از MTBE در ترکیب بنزین، پایداری بالای این ماده شیمیایی در آب است.
آغاز مذاکرات نفتی ایران و ونزوئلا
ایران و ونزوئلا دو کشور باسابقه عضو سازمان اوپک بوده و طی چند سال گذشته تاکنون همواره در راستای بهبود وضعیت بازار دیدار و گفتوگوهایی بین مقامات دو کشور به صورت دوجانبه انجام شده است.
در همین حال معاون وزیر نفت با بیان اینکه دور جدید مذاکرات وزرای نفت ایران و ونزوئلا پس فردا آغاز میشود، گفت: وزیر نفت و امور خارجه ونزوئلا امشب وارد تهران میشوند.
امیرحسین زمانینیا درباره مذاکرات نفتی ایران با کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای مدیریت بیشتر بازار نفت گفت: ایران همواره با تمامی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای سامان بخشی به وضعیت بازار نفت گفتوگو و مذاکره میکند. معاون امور بینالملل وزیر نفت با بیان اینکه امروز هم وزرای نفت ایران و عمان به عنوان دو کشور عضو و غیرعضو اوپک در خصوص وضعیت بازار نفت در نشست تهران دیدار و گفتوگو کردند، به مهر گفت: در راستای این سیاست کلان وزرای نفت و امور خارجه ونزوئلا به تهران سفر میکنند. این مقام مسوول تاکید کرد: قطعا مذاکرات ایران و ونزوئلا در راستای اجرای هر چه باکیفیتتر توافق نفتی وین بین کشورهای عضو و غیرعضو اوپک خواهد بود.
بازدید از یک بیابان به نام پالایشگاه آناهیتا؛
قرارداد فاینانس مانع راهاندازی
گروه نفت و انرژی- رییس کل بانک مرکزی از پروژه پالایشگاه آناهیتا که حدود ۱۰ سال است کلنگزنی شده بازدید کرد. پروژه ای که پس از گذشت ۱۰ سال و طبق شواهد موجود هنوز یک بیابان بوده و تقریبا هیچ پیشرفتی ندارد.
رییس بانک مرکزی در بازدید از چند طرح و پروژه در استان کرمانشاه، مشکلات پروژه پالایشگاه آناهیتا را مربوط به فاینانس دانست و از بازگشت نساجی کرپناز استان به چرخه تولید خبر داد.
ولیالله سیف همزمان با دهه فجر در بازدید از چندین طرح در حال اجرا و واحد تولیدی راکد استان از جمله نساجی کرپناز در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک دهه فجر گفت: در سفر به استان کرمانشاه جلساتی با فعالان اقتصادی داشتیم و فرصتی شد تا از چند واحد تولیدی بازدید کنیم. وی با اشاره به اجرای طرح «رونق تولید» در کشور گفت: اقدامات و تلاش زیادی شده که طرح «رونق تولید» بتواند اثربخشی خود را بروز دهد که هماکنون شاهد هستیم که این طرح توانسته در استان کرمانشاه آثار مثبتی داشته باشد.
رییس بانک مرکزی اشارهای نیز به مشکلات واحد تولیدی کرپناز کرمانشاه داشت و گفت: در واحد نساجی کرپناز مسایلی را از بابت قدیمی بودن ماشینآلات عنوان میکنند و نظرات بر این است که نوسازی ماشینآلات میتواند این واحد تولیدی را به چرخه مثبت اقتصادی برگرداند.
وی افزود: انشاءالله این کار را انجام خواهیم داد و این نوید را میدهیم که این واحد اقتصادی مجدد به چرخه اقتصادی برمیگردد.
سیف در خصوص پروژه پالایشگاه آناهیتا نیز گفت: وضعیت پالایشگاه نشاندهنده جهتگیریهای مثبتی است که انجام شده اما کندیهایی در اجرا بروز کرده که بخشی از آن نیز به قراردادهای فاینانسی که به اسم تامین ارز برای آن بوده برمیگردد.
اتمام طرح سلامت آب تهران تا پایان سال
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: مراحل طرح سلامت انتقال کیفی و کمی هر چه بهتر آب شرب به مناطق جنوبی تهران تا پایان سال تمام میشود.
محمد پرورش با اشاره به آخرین وضعیت طرح سلامت اظهار کرد: این طرح که از پروژههای رینگ قمر بنیهاشم آب تهران است، با هزینهای بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان به منظور تعادلبخشی کمی و کیفی آب تهران صورت میپذیرد. به گفته وی، در حال حاضر مرحله دوم طرح سلامت در حال اجرایی شدن است و باید گفت در مرحله اول این طرح آب شرب از تصفیهخانه کم در شمال تهران به یافتآباد و از سد ماملو به شهرری منتقل شد و کیفیت آب تهران را از شمال تا جنوب یکسان کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در سالجاری یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب برای شهر تهران تولید و توزیع میشود، ادامه داد: نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیون مترمکعب تولید و توزیع آب پایتخت افزایش یافته است.
پرورش به ایسنا گفت: با اجرای طرح سلامت حتی در زمان خشکسالی مشکل جابهجایی آب باکیفیت در تهران وجود نخواهد داشت و باوجود اینکه اجرای این پروژه مشقت زیادی به همراه داشت اما خوشبختانه توانستیم نتایج خوبی از این طرح حاصل کنیم. وی با اشاره به تاثیرات پروژه بزرگ قمر بنیهاشم نیز گفت: اجرای کامل این طرح موجب میشود آبرسانی استان تهران با کیفیت پایدار صورت بگیرد و اکنون نیز تا این مرحله از برنامه شاهد افزایش کیفی منابع آب در پایتخت هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد