7 - 02 - 2017
خبر
واردات برنج هندی از سر گرفته میشود
تسنیم- وزارت بازرگانی و صنعت هند با انتشار بیانیهای اعلام کرد در پی سفر هیات تجاری ۲۰ نفره هندی به تهران در ماه گذشته میلادی، به نظر میرسد ایران به زودی با انتشار بخشنامهای، واردات برنج باسماتی از هند را از سر خواهد گرفت.
این وزارتخانه همچنین طی بیانیهای اعلام کرده است: مذاکرات انجام شده در مرتفع کردن تبلیغات منفی که در برخی رسانههای ایرانی مطرح شده و موجب ایجاد تردید در خصوص سلامت و ایمنی برنج هندی شده بود، موثر بود.
لازم به ذکر است ایران سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد میکند که حدود ۷۰۰ هزار تن آن از هند وارد میشود اما اخیرا هندیها اقداماتی را در خصوص بالا بردن قیمت برنج هندی انجام دادهاند که در این خصوص سفیر هند در واکنش به بالا بردن قیمت برج هندی در زمان رفع ممنوعیت واردات برنج به ایران گفت: عرضه و تقاضا یک کشش دوجانبه است و زمانی که برای این محصول تقاضا بالا میرود قیمتها نیز افزایش مییابد. سوراب کومار همچنین بیان کرد که هندیها دوست ندارند بازار خود را در ایران از دست بدهند.
وزیر تجارت سوئد شنبه به ایران میآید
مهر- در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری میان ایران و سوئد، قرار است هیات اقتصادی سوئد به سرپرستی وزیر امور اروپایی و تجارت این کشور برای دومین بار پس از امضای توافق هستهای ایران و قدرتهای بزرگ روز شنبه ۲۳ بهمنماه به تهران بیاید.
از همین رو همایش تجاری ایران و سوئد با حضور فعالان بخشخصوصی ایران و هیات سوئدی از بخشهای صنایع خودرو، کامیونسازی، بستهبندی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تکنولوژی مواد، بانکی و سرمایهگذاری به زودی برگزار خواهد شد.
حذف ۴۰ درصد از تولیدکنندگان کیف و کفش
ایسنا- ورود بیرویه کیف و کفشهای خارجی به بازار ایران و همچنین بالا بودن قیمت تمامشده برای تولیدکنندگان ایرانی باعث شده قدرت رقابت از آنها سلب شود و در نتیجه ۳۰ تا ۴۰ درصد از تولیدکنندگان داخلی از دور خارج شوند.
در همین خصوص رییس اتحادیه سراجان تهران با اشاره به رکود بازار تولیدکنندگان و فروشندگان چرم اظهار کرد: هزینه اجاره و سربار تولید در ایران بالاست و همین باعث شده درآمد تولیدکنندگان چرم کفاف هزینههایشان را ندهد. این در حالی است که محصولات قاچاق، تعرفه واردات نمیپردازند که یکی از دلایل کاهش قیمت تمامشده آنها نسبت به کالاهای تولید داخل است.محسن خردمند با بیان اینکه اگر قرار است رقابتی در بازار ایجاد شود باید یک دوئل برابر داشته باشیم، گفت: دلیل قیمت کمتر بعضی محصولات چینی، مواد اولیه استفاده شده در آنهاست. این محصولات از مواد بازیافتی تهیه شدهاند و بازیافتیها معمولا ضایعات هستند که باعث مشکلات و بیماریهای پوستی میشوند اما قیمت پایینتر این کالاها استقبال خرید آنها را افزایش داده است.
وی با اشاره به قیمت کیف و کفش چرم تولید داخل گفت: کیف چرم زنانه از ۱۱۰ هزار تومان شروع میشود و ممکن است برخی کالاهای برند تا ۴۵۰ – ۴۰۰ هزار تومان قیمت داشته باشند که نسبت به اندازه کیف و خصوصیات دیگر ممکن است متفاوت باشد. کفش چرم نیز از ۱۷۰ تومان شروع میشود و تا ۷۰۰ – ۶۰۰ هزار تومان میرسد. این در حالی است که قیمت محصولات چرمی به خصوص محصولات برند در کشورهای دیگر، نجومی است و اگر محصولاتی با همین کیفیت از خارج و با دلار آزاد تهیه شوند، بسیار بیشتر از این مبالغ خواهد بود.
خرید توافقی شیرخام متوقف نمیشود
مهر- اگرچه اقدام دولت در خصوص خرید توافقی شیر خام از دامداران، منجر به افزایش قیمت شیرخام نشده اما تا حدودی مانع کاهش نرخ این محصول شده است. در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه خرید توافقی شیرخام همچنان ادامه دارد، اظهارداشت: اجرای این طرح ادامه خواهد یافت و هیچگاه متوقف نخواهد شد ضمن اینکه در حال حاضر کارخانههای شیرخام باکیفیت را حدود ۱۲۰۰ تومان خریداری میکنند.علیرضا عزیزاللهی همچنین با بیان اینکه مسایل مطرحشده مبنی بر اینکه بیماری تب برفکی باعث تلف شدن دامها و کاهش عرضه شده است را رد کرد و افزود: چنین مسالهای صحت ندارد. طبق روال سالهای گذشته، بیماری وجود داشته و تلفات هم داده اما این موضوع ربطی به کاهش عرضه دام ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر زمان خرید دام زنده از خارج از کشور نیست، اظهار داشت: مگر اینکه این واردات از کشورهایی مانند استرالیا و نیوزیلند انجام شود. به هرحال اگر امکان واردات گوشت قرمز فراهم شود قطعا بر شرایط بازار و متعادل شدن قیمتها بیتاثیر نخواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران درباره مباحث مطرحشده مبنی بر اینکه قاچاق و صادرات دام باعث افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار شده است، افزود: قاچاق و صادرات همواره وجود داشته است ولی ما با چنین مشکلی مواجه نبودیم.
موج گرانی در بازار میوه
ایسنا- در حالی که به نظر میرسید قیمت میوه طی ماههای اخیر اندکی با ثبات روبهرو شده و در مقایسه با سایر کالاهای اساسی، افزایش قیمت چندانی ندارد اما گزارش اخیر بانک مرکزی درباره تغییرات قیمت هفتگی مواد خوراکی برای هفته منتهی به هشتم بهمن نشان داد که نرخ گروه میوههای تازه با افزایش ۳/۳ درصدی، بیشترین رشد قیمت را در میان سایر گروههای خوراکی به خود اختصاص داده است. در این میان گشتوگذاری در بازار نیز نشان میدهد قیمت میوه نسبت به روزهای گذشته با درصدی افزایش قیمت مواجه شده در حالی که قیمت محصولات صیفی و ترهبار تغییری نکرده است.
در حال حاضر قیمت انواع میوه در مغازههای سطح شهر به طور متوسط به این شرح است: سیب قرمز کیلویی ۴۸۰۰ تومان، سیب زرد کیلویی ۴۲۰۰ تومان، انار درجه یک کیلویی ۴۵۰۰ تومان، نارنگی کیلویی ۴۰۰۰ تومان، پرتقال جنوب کیلویی ۵۰۰۰ تومان و پرتقال شمال کیلویی ۴۵۰۰ تومان عرضه میشود.
در میان سایر اقلام میوه نیز موز کیلویی ۴۰۰۰ تومان، خرمالو کیلویی ۳۰۰۰ تومان، نارگیل کیلویی ۴۵۰۰ تومان، گریپ فروت کیلویی ۳۴۰۰ تومان، ازگیل کیلویی ۴۰۰۰ تومان، به کیلویی ۶۰۰۰ تومان، گلابی کیلویی ۹۰۰۰ تومان و خیار بوتهای ۳۲۰۰ تومان قیمت دارد.
اما قیمت ترهبار در مقایسه با هفتههای قبل تغییر چندانی نداشته و از ثبات نسبی برخوردار است. سیبزمینی و پیاز مانند ماههای اخیر به ترتیب کیلویی ۲۰۰۰ و ۱۵۰۰ تومان است. در میان سایر اقلام ترهبار نیز به طور متوسط هر کیلوگرم گوجهفرنگی ۳۲۰۰ تومان، فلفل دلمهای ۳۲۰۰ تومان، بادمجان ۲۰۰۰ تومان، کدو ۲۰۰۰ تومان، چغندر ۲۰۰۰ تومان، کاهو ۲۰۰۰ تومان و هویج ۲۰۰۰ تومان در مغازههای سطح شهر عرضه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد