6 - 02 - 2017
خبر
وزارت کشاورزی اعلام کرد؛
نیازی به واردات میوه نداریم
ایسنا- به دنبال سرمازدگی اخیر برخی باغات میوه در مازندران، نگرانیهایی در خصوص کمبود مرکبات برای شب عید ایجاد شده که در این راستا برخی کارشناسان عقیده دارند کمبود مرکبات باید با واردات تامین شود. این در حالی است که مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت کشاورزی به تازگی اعلام کرده که هیچ نیازی به واردات پرتقال و مرکبات نداریم و ذخیرهسازی این محصول از طریق موجودی داخلی حدود ۶۰۰ هزار تن درحال انجام است.
ابوالقاسم حسنپور اظهار کرد: سرمازدگیهای اخیر در شمال کشور حدود ۴۵۰ هزار تن پرتقال آسیب زد در حالی که تولید پرتقال دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.
وی با بیان اینکه دستگاههای متولی باید روی قیمت پرتقال نظارت بیشتری داشته باشند تا بیرویه افزایش نیابد، افزود: در حال حاضر حدود ۱۹۰ هزار تن پرتقال در استان فارس و ۱۳۰ هزار تن در جیرفت کرمان روی درخت است که طی روزهای آینده برداشت میشود. همچنین ۳۰۰ هزار تن پرتقال نیز در استان مازندران بدون آسیب مانده است بنابراین از این باقیمانده فعلی ۶۰۰ هزار تنی پرتقال میتوانیم برای تامین نیاز شب عید و حتی ماههای پس از آن هم استفاده کنیم.
توسعه همکاریهای غذایی ایران و دانمارک
«جهانصنعت»- رییس اتاق بازرگانی که به همراه هیات اقتصادی ۳۰ نفره اقتصادی به چک و دانمارک سفر کرده بود در روز دوم حضور خود در کپنهاگ به دعوت شورای غذا و کشاورزی دانمارک به دیدار مدیرعامل این نهاد بخشخصوصی رفت. بر این اساس مسعود خوانساری و کارن هکروپ در دیدار خود در مورد همکاریهای این دو نهاد بخشخصوصی در حوزه صنایع غذایی و لبنی مذاکره کردند و رییس اتاق تهران از مدیرعامل شورای غذا و کشاورزی دانمارک که سابقه سفر به ایران در سال گذشته را دارد، دعوت کرد مجدد به تهران سفر کند تا توسعه همکاری و مشارکت در صنعتی که هر دو کشور در آن قدرتمند هستند بهطور جدی و عملی دنبال شود.رییس اتاق تهران با اشاره به همکاری دو کشور در سالهای دور برای راهاندازی نخستین واحدهای تولید محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه و پنیر گفت: نخستین کارخانه تولید پنیر در ایران با ماشینآلات و دانش فنی دانمارکیها تجهیز و راهاندازی شد اما اکنون این صنعت در ایران بسیار پیشرفت کرده است و ما بالغ بر ۳۰ نوع پنیر تولید میکنیم که علاوه بر بازار داخلی به بازارهای خارجی از جمله کشورهای منطقه نیز صادر میشود.مسعود خوانساری افزود: روابط دو کشور در این حوزه جای توسعه و پیشرفت زیادی دارد. با توجه به اینکه هر دو کشور در تامین نیاز بازارهای داخلی خود توانمند و در پی توسعه صادرات خود هستند، این همکاری میتواند به شکل سرمایهگذاری مشترک و همکاری در ایجاد واحدهای تولید با هدف صادراتی باشد.
وی افزود: تعداد دیگری از کارخانههای صنایع لبنی و غذایی در ایران نیز منتظر رفع تحریمها و برداشته شدن موانع بانکی برای نقلوانتقال پول بودند تا بتوانند نوسازی تجهیزات و ماشینآلات خود را انجام دهند.
وی همچنین عنوان کرد: شورای غذا و کشاورزی دانمارک سال گذشته ۱۵۰هزار تن گوشت به ایران صادر کرده است و آمادگی کاملی برای توسعه همکاری دوجانبه در حوزههای تولید، فرآوری و تحقیق و توسعه دارد.
مشکل جدید فرشهای صادارتی
ایسنا- در حالی که برخی کارشناسان بازار فرش ادعا کردند فرشهای ایرانی به دلیل محدودیت صادرات از خاک آمریکا در آن کشور بلوکه شدهاند، رییس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد این موضوع صحت ندارد و علت عدم بازگشت فرشهای ایرانی، تعیین عوارض گمرکی است.
حمید کارگر با بیان اینکه آمریکا مانند آلمان نیست که پایگاهی برای صادرات مجدد باشد، گفت: وجود فرشهای برگشتخورده ایرانی در خارج از کشور منحصر به آمریکا نیست و این موضوع در تمام کشورهایی که ایران در آن بازار سنتی دارد، امکان دارد اتفاق بیفتد. این در حالی است که در حال حاضر بخشی از علت افزایش رقم صادراتی فرش دستباف ایرانی، صادرات به آمریکاست و در حقیقت در بند ۲۲ برجام صراحتا به لغو ممنوعیت ورود فرش ایرانی به آمریکا اشاره شده است.
وی ادامه داد: علت عدم بازگشت فرش ایرانی به داخل کشور را میتوان تفسیر گمرک ایران از قانون و وضع عوارض وارداتی برای بازگشت فرشها به داخل کشور عنوان کرد چراکه از مهرماه سال گذشته فرشهای ایرانی برای بازگشت به خاک ایران مشمول عوارض گمرکی شدند. در حالی که فرش ایرانی محصولی است که تمام فرآیند ساخت، پرداخت و شستوشوی صادراتی آن در داخل کشور انجام و سپس صادر میشود، برای همین نمیتوان آنها را مشمول قانون مورد استناد گمرک دانست.
رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه قانون فعلی، یک خطا در تفسیر قوانین گمرک است، اظهار کرد: مسوولان گمرک این ناروا بودن تفسیر قانونی را پذیرفتهاند و با گفتوگوهایی که صورت گرفت، قرار است در چند مرحله این قانون اصلاح شود.
افزایش صادرات خرما با احیای کارخانههای فرآوری
باشگاه خبرنگاران جوان- سالانه از تولید یک میلیون تن خرما، ۵۵۰ هزار تن آن در داخل مصرف، ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن صادر و مابقی تبدیل به ضایعات و خوراک دام میشود. از همین رو راهاندازی کارخانههای فرآوری، نهتنها صادرات خرما را افزایش میدهد بلکه کمک بزرگی به توقف قطع و سوزاندن نخلستانها میکند.در این رابطه دبیرکل انجمن خرما با انتقاد از کاهش صادرات خرما به سبب نبود فرآوری مناسب محصول اظهار داشت: در شرایط کنونی۱۱۰ کارخانه فرآوری و بستهبندی خرما به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و ماشینآلات در تعطیلی به سر میبرند این درحالی است که در گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان پول در اختیار صنعت خرما قرار میگرفت.علیاصغر موسوی با بیان اینکه راهاندازی کارخانه فرآوری کمک بزرگی به توقف قطع درختان میکند، افزود: طی چند سال گذشته با وجود افزایش قیمت محصولات میوه و ترهبار، نرخ خرما نهتنها افزایش نیافته بلکه روند کاهشی در بازار تجربه کرده که درنهایت این امر رهاسازی نخلستانها از سوی نخلداران را به همراه داشته که راهاندازی مجدد کارخانههای فرآوری تنها راهکار جلوگیری از رهاسازی نخلستانهاست.
آنفلوآنزای واحدهای مرغ گوشتی تکذیب شد
مهر- با اینکه چند روز پیش خبر شیوع آنفلوآنزای پرندگان در واحدهای مرغ گوشتی نیز اعلام شد، رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی شیوع آنفلوآنزای پرندگان در این واحدها را تکذیب کرد و از توزیع جوجه یکروزه با قیمت ۱۷۳۰ تومان میان تولیدکنندگان خبر داد.محمد یوسفی در این خصوص اظهار داشت: در مباحثی که در این زمینه مطرح میشود پسوند گوشتی مربوط به مرغ مادر گوشتی است نه واحدهای مرغ گوشتی؛ مرغهای مادر گوشتی نیز مرغهایی تخمگذار هستند اما تخممرغ تجارتی تولید نمیکنند بلکه تخممرغ تولیدی آنها نطفهدار است که وارد ماشینهای جوجهکشی و سپس تبدیل به جوجه یک روزه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد