1 - 02 - 2017
خبر
بازدید ۳ میلیونی از کدال
ثبت و انتشار بیش از دو هزار اطلاعیه سامانه کدال در دیماه رقم خورد. به گزارش سنا، سامانه جامع اطلاعرسانی ناشران (کدال) روزهای شلوغی را در دیماه تجربه کرد به طوری که در دو روز انتهایی این ماه به طور میانگین در هر دو دقیقه یک اطلاعیه منتشر شد. بر این اساس در دی ماه ۲۳۴۴ اطلاعیه منتشر شد که رشد بیش از ۲۵درصدی در تعداد اطلاعیه نسبت به آذرماه را در پی داشت. با توجه به مهلتهای تعیین شده برای ناشران وزن اطلاعیههای مربوط به پیشبینی، صورت مالی و فعالیت ماهانه از بقیه اطلاعیهها بیشتر بود به طوری که در دو روز پایانی ماه بیش از ۵۶۵ اطلاعیه منتشر شد که سهم ۲۴درصدی از کل ماه را داراست. همچنین آمار بازدید از سامانه کدال در این ماه بیش از سه میلیون بازدید بوده که رشد ۲۰درصدی را نسبت به ماه قبل نشان میدهد و با توجه به رشد ۵۰ درصدی بازدیدکنندگان سامانه از طریق اپلیکیشن کدال همراه این آمار حاکی از توجه و پیگیری سهامداران و سرعت بالای افشای اطلاعات است.
اجرای قطعی مصوبه شورای رقابت در بورس کالا
خروج حتی یک کیلوگرم محصول پتروشیمی از بورس کالا به صلاح صنایع پاییندستی و تولید کشور نیست. علیمردان شیبانی، نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در گفتوگو با اقتصادی ایلنا گفت: براساس دستور دولت و مصوبه شورای رقابت باید محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه و خریداری شود و اینکه همچنان بحثهایی در زمینه خروج آن از بورس مطرح میشود کار به جایی نخواهد برد. شیبانی افزود: مصوبه شورای رقابت در خصوص عرضه کامل محصولات پتروشیمی در بورس کالا لازم الااجراست و باید نهادهایی بر روند عرضه و رفتار پتروشیمیها در قبال صنایع پاییندستی نظارت دقیق داشته باشند. وی با بیان اینکه در حال حاضر عرضه و تقاضا در بازار پتروشیمی متعادل نیست، اظهار داشت: در شرایط فعلی عرضه بیشتر محصولات پتروشیمی بهخصوص گرانول پلیپروپیلن در بورس کالا توسط شرکتهای تولیدکننده کاهش بسیار چشمگیری یافته و این در حالی است که کف عرضه محصولات پلیمری در شورای رقابت به تصویب رسیده است اما این امر به منظور اجرای صحیح نیازمند نظارت است. نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه خروج محصول پتروشیمی حتی به اندازه یک کیلوگرم از بورس کالا به ضرر تولیدکننده و صنایع پاییندستی خواهد بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر افرادی همچنان خواستار خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا هستند اما این اتفاق عواقب سنگینی برای صنایع پاییندستی به دنبال خواهد داشت چراکه عرضه و تقاضا در بازار آزاد مشخص نیست و در صورت خروج معاملات از بورس، مشکلات آزاردهنده در بازار آغاز خواهد شد که دود آن مستقیما به چشم صنایع پاییندستی و در نهایت مصرفکنندگان نهایی کالای واحدهای تولیدی خواهد رفت. شیبانی با بیان اینکه با توجه به شفافیت بورس، رفتار پتروشیمیها و میزان عرضهها قابل رویت است، گفت: اگر محصولات پتروشیمی از بورس کالا خارج شود که البته این اتفاق رخ نخواهد داد چون دولت مخالف آن است، طولی نخواهد کشید که شاهد صفوف طویل صنایع پاییندستی در مقابل واحدهای فروش پتروشیمیها برای خرید مواد اولیه خواهیم بود و آن زمان خواهد بود که بهانههایی از این است که «کالا موجود نداریم، فعلا روی این گرید نیستیم و…» پاسخ ما خواهد بود. نایب رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه افزود: در آن شرایط شاهد دریافت پیشنهاداتی با قیمتهای نهایی آنچنانی از سوی واسطهها و معلوم الحالهای همیشه حاضر در صحنه خواهیم بود و به این ترتیب صنایع پاییندست دچار لطمات زیادی خواهند شد. وی در پایان گفت: همواره بابت خوراک و نرخ ارز به شرکتهای پتروشیمی کمکهای خوبی میشود، اما متاسفانه صنایع پاییندستی از این کمکها بهره ای نمی برند، از این رو قطعا در بازاری که عرضه و تقاضای این مواد متعادل و شفاف نیست، خروج مواد پتروشیمی از بورس کالا سبب افزایش نرخ محصولات و آشفتگی در بازار خواهد شد.
رونق معاملات در رینگ داخلی بورس انرژی
از نکات قابل توجه عرضههای روز گذشته بورس انرژی میتوان به عرضه پنتان پالایش نفت کرمانشاه اشاره کرد. در جریان معاملات روز یکشنبه، بازار برق بورس انرژی شاهد معامله ۴۴۴/۷ قرارداد معادل ۸۶۸/۱۲۴ مگاوات ساعت به ارزش بیش از ۴۰ میلیارد و ۲۸۸ میلیون ریال بود. شایان ذکر است در این روز، نمادهای بار پایه، کمباری، میانباری و بار پیک به ترتیب با متوسط قیمت ۴۰۲/۳۲۴، ۹۹۶/۳۰۹، ۱۵۱/۳۲۴ و ۴۱۴/۳۴۸ ریال برمگاوات ساعت مورد معامله قرار گرفتند. خاطرنشان میگردد در بازار برق روز گذشته تعداد ۲۳ شرکت خریدار و ۱۳ شرکت فروشنده مشارکت کردهاند. لازم به ذکر است در آغاز جلسه معاملاتی این روز، نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۱۰ اسفند ۹۵ گشایش یافتند و همچنین نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۱۴ بهمن ۹۵ در پایان جلسه معاملاتی این روز متوقف شده و فرآیند تحویل آنها آغاز شد. همچنین در این روز در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی، در نماد ستاره ۹۶۱، ۵۶۰ قرارداد با ارزشی بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۳ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. در مجموع ارزش معاملات بازار مشتقه بورس انرژی به ۴۱ میلیارد و ۵۹۲ میلیون ریال بالغ شد. در جریان معاملات این روز در بازار فیزیکی بورس انرژی کالاهای آیزوریسایکل، آیزوفید، حلال ۴۰۴، نفتای سنگین تصفیهنشده و بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰ پالایش نفت شیراز، آیزوریسایکل پالایش نفت تهران در رینگ داخلی و هیدروکربن سبک برش اول و برش دوم میعانات گازی ایلام، شرکت سایناشیمی بهشت، نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوکس شرکت ملی نفت ایران و میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بینالملل بازار فیزیکی عرضه شدند که کل معاملات صورتگرفته در این عرضهها و عرضههای مازاد معادل ۲۲۹/۱ تن به ارزش قریب به ۱۸ میلیارد و ۶۱۹ میلیون ریال بود. در جلسه معاملاتی روز گذشته کالاهای نفتای سبک، حلال ۴۱۰ و ۴۰۲ پالایش نفت شیراز، پنتان پالایش نفت کرمانشاه، برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز و برش سنگین پتروشیمی شازند در رینگ داخلی و حلال ۴۰۲ پالایش نفت شیراز در رینگ بینالملل بازار فیزیکی عرضه شد. از نکات قابل توجه عرضههای روز گذشته میتوان به عرضه پنتان پالایش نفت کرمانشاه اشاره کرد.
عرضه یک بلوک ۵/۸ درصدی
سرمایهگذاری توسعه ملی بلوک ۵۳/۸ درصدی شرکت کوچک بورسی لامیران را میفروشد. به گزارش ملتبازار، شرکت بورسی سرمایهگذاری توسعه ملی با نماد «وبانک» در نظر دارد بلوک ۵۳/۸ درصدی شرکت کوچک و شش میلیارد تومانی لامیران را به فروش برساند. به این ترتیب دوشنبه آینده ۱۸ بهمن، ۵ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۲۱۵ سهم «فلامی» به قیمت پایه هر سهم ۳۵۴۹ ریال به صورت یکجا و نقد یا شرایطی، در بازار دوم معاملات بورس روانه میز فروش میشود. ارزش این بلوک بیش از ۱/۱۸ میلیارد تومان بوده و در صورت انجام معامله، سرمایهگذاری توسعه ملی از ترکیب سهامداری لامیران خارج خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد