22 - 01 - 2017
خبر
رفع موانع صادرات فرآوردههای پتروشیمیهای مرجع
تسنیم- با توافق بین گمرک ایران و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، صادرات کلیه فرآوردههای نفتی پالایشگاهها و پتروشیمیهای مرجع بلامانع شد. صادرات فرآوردههای نفتی براساس ارائه مجوزهای خوشنامی، به دو گونه صورت میگیرد؛ شرکتهایی که دارای این مجوزها از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند با ارائه تعهد مناسب میتوانند با تحویل نمونه محموله «بدون معطلی» فرآورده نفتی خود را از کشور خارج کنند. سایر شرکتها که این مجوز را کسب نکردهاند، باید یا تضمین مناسب را فراهم کرده یا بعد از فرآیند تایید محتویات محموله توسط کارگروه فنی اداره استاندارد، اقدام به صادرات فرآورده نفتی خود کنند. اما در تازهترین توافق بین گمرک ایران و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با توجه به فروش خوراک مورد نیاز این محصولات به قیمتهای بینالمللی از طرف وزارت نفت، از این پس صادرات کلیه محصولات و فرآوردههای واحدهای مرجع پتروشیمی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
همکاری شرکت اکتشاف با خارجیها
ایسنا- مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از همکاری این شرکت با کشورهای خارجی برای اکتشاف نفت و گاز خبر داد و گفت: موضوع جزو برنامههای آینده خواهد بود و معتقدم همه شرکتهای ایرانی باید ۲۰ درصد کار خود را در خارج از کشور انجام دهند. سیدصالح هندی در مورد همکاری شرکت اکتشاف با کشورهای خارجی توضیح داد: در زمینه اکتشاف با کشورهای همسایه همکاری داشتیم اما به این صورت نبوده که این کشورها، از ما تقاضای اکتشاف در سرزمین آنها داشته باشند چون این مساله در سیاست مدیریت اکتشاف نبوده است اما این موضوع جزو برنامههای آینده خواهد بود و معتقدم همه شرکتهای ایرانی باید ۲۰ درصد کار خود را در خارج از کشور انجام دهند زیرا این موضوع باعث میشود در تراز جهانی ارزیابی شوند. وی ادامه داد: به طور کلی در چشمانداز اکتشاف فعالیت در خارج از کشور دیده شده زیرا شرکت اکتشاف شرکتی قوی و باتجربه محسوب میشود. این موضوع طرح شده و شورایعالی اکتشاف مخالفتی با آن نکرده است. مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت در ادامه درمورد منابع غیرمتعارف توضیح داد: منابع غیرمتعارف منابعی هستند که به دلیل خصوصیات خاصی که سنگ مخزن دارد، همان جایی که نفت و گاز ایجاد میشود، به تله میافتند و حرکت نمیکنند. در مدیریت اکتشاف بررسی و مطالعه سه منبع غیرمتعارف هیدراتهای گازی، شیلهای گازی و شیلهای نفتی در دستور کار قرار دارد. البته این منابع در حد مطالعات و شناسایی مورد بررسی قرار میگیرند. هندی ادامه داد: پروژه شیل نفتی توسط انستیتوی نفت دانشگاه تهران و پروژه هیدرات توسط پژوهشگاه صنعت نفت انجام و تمام شده است. پروژه شیل گازی نیز توسط پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام بود و حدود۷۰ درصد پیشرفت داشته است. از پروژه شیلهای نفتی و مخصوصا هیدرات گازی در دریای عمان نتایج امیدوارکننده و نسبتا خوبی به دست آمده است. وی با تاکید بر اینکه در دریای عمان منابع غیرمتعارف خوبی وجود دارد، تاکید کرد: البته تا حفاری صورت نگیرد، نمیتوان عدد دقیقی در این زمینه ارائه کرد اما با رایزنیهایی که صورت گرفته، پیشبینی میشود در انتهای برنامه پنج ساله ششم در دریای عمان، یک چاه اکتشافی برای هیدراتهای گازی حفر کنیم.
تحریمهای اروپا علیه صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت لغو شد
ایلنا- شورای اتحادیه اروپا با اصلاح مصوبههای پیشین خود تصمیم به لغو تحریم شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت گرفت. همزمان با سالروز اجرایی شدن برجام، شورای اتحادیه اروپا با اصلاح مصوبههای پیشین خود، تصمیم گرفت تحریم شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت (اوپیک) را لغو کند و به این ترتیب این شرکت که از سال ۲۰۱۲ در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپایی قرار گرفته بود، از روز ۲۸ دی ۱۳۹۵ از این فهرست خارج شد.
شرکت اوپیک یکی از زیرمجموعههای مهم صنعت نفت، به ویژه در حوزه تامین مالی و سرمایهگذاری پروژههای کلان نفتی است که تحریم آن سبب محدود شدن ظرفیتها و توانمندیهای گسترده این شرکت در ارتقای صنعت نفت کشور شده بود. افزون بر اوپیک، شرکت وست سان ترید (West Sun Trade) و شرکت نکا نوین (نیکسار نیرو) که از سال ۲۰۱۱ مشمول تحریم شده بودند نیز از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد