9 - 12 - 2019
خبر
جزئیات تازه از نحوه فعالیت بازار متشکل ارزی
مدیرعامل بازار متشکل ارزی در جمع مدیران و کارکنان بخش ارزی و بینالملل بانک ملی ایران، جزئیات تازهای از نحوه فعالیت این بازار را اعلام کرد.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، محمود شکستهبند در نشستی با حضور معاون امور ارزی و بینالملل، جمعی از مدیران امور و نیز کارکنان بانک گفت: سامانه اصلی این بازار به سامانههای بانکها، صرافیها و چند بخش مختلف در بانک مرکزی متصل است، به طوری که کوچکترین ایراد میتواند همه فعالیتها را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل افزایش دقت سامانه در اولویت است.
وی با بیان اینکه راهاندازی این بازار، «تهران» را به پایتخت ارزی کشور تبدیل خواهد کرد، افزود: در حال حاضر نرخ ارز در کشور ما بر اساس نرخ سلیمانیه، دوبی، استانبول و هرات تعیین میشود در حالی که این روند قابل ادامه یافتن نیست.
شکستهبند با تاکید بر اینکه نرخ ارز در بازارهای خارج از کشور حدود ساعت ۱۱ ظهر مشخص میشود، گفت: بازار متشکل ارزی این امکان را ایجاد میکند که ساعت ۹ صبح هر روز، نرخ متوسط مشخص و معاملات بر اساس آن انجام شود.
مدیرعامل بازار متشکل ارزی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از نرخهای ارائه شده برای ارز، غیرواقعی و مبتنی بر داد و ستدهایی است که هرگز انجام نشده، اظهارداشت: بازار متشکل ارزی، نرخ را بر اساس معاملات واقعی مشخص میکند، به طوری که تعداد و قیمت ارز مبادلهشده به صورت رسمی ثبت میشود.
وی پیادهسازی این ساز و کار را روشی مناسب برای کشف قیمت ارز دانست و خاطرنشان کرد: نرخ موزون متوسط کشف شده در این بازار عددی است که مبنای معاملات قرار میگیرد و حداکثر نوسان در نظر گرفته شده برای آن نیز ۳ درصد است.
شکستهبند راهاندازی این بازار را پایانی بر فعالیت صرافیها با دو یا چند دفتر یا حسابهای متعدد بانکی به نام اقوام صاحبان صرافی دانست و ادامه داد: اکنون میان خریداران و فروشندگان ارز برای دریافت مبلغ مورد معامله نگرانی وجود دارد، اما بازار متشکل ارزی این دغدغه را برطرف و به نیابت از طرفین معامله، پول را به حساب آنها واریز میکند.
وی با تاکید بر اینکه بازار متشکل ارزی مبتنی بر اسکناس است، گفت: بانکها اسکناس ارز را از صرافیها دریافت میکنند و در صورت اعلام نیاز آنها، اسکناس را نیز برمیگردانند. به گفته شکستهبند، این موضوع تضمین شده و بانکها موظف هستند همه نیاز صرافها به اسکناس را به صورت لحظهای تامین کنند.
مدیرعامل بازار متشکل ارزی با اشاره به اینکه هر صراف موظف است یک حساب مبتنی بر دلار، یک حساب مبتنی بر یورو و یک حساب مبتنی بر ریال در بانک مورد نظرش افتتاح کند، ادامه داد: صراف به ما وکالت میدهد که از حسابهای او به اندازه معامله ثبت شده در سامانه، برداشت و به حساب طرف دوم معامله واریز کنیم.
کارنامه سپردهگیری بانکها در سال پرتلاطم ارزی
نگاهی به وضعیت سپردهگیری و تسهیلاتدهی بانکها در سالی که ارز و بازارهای موازی آن با تلاطم مواجه بوده، حکایت از رشد ۳۲ درصدی سپردهها دارد.
به گزارش مهر، تلاطمات ارزی و به خصوص فعال شدن بازارهای موازی طی سال گذشته برای جذب بخشی از نقدینگی و هدایت سرمایههای مردم به آنها سبب شد تا اقبال عمومی نسبت به سپردهگذاری در بانکها کمتر از سنوات گذشته شود. این روند در ماههای انتهایی سال ۹۷ البته روند بهتری به خود گرفت و تا حدودی اصلاح شد به این معنا که مردم باز هم با رویکرد گذشته، بانک را محلی برای سرمایهگذاری مطمئن و تا حدودی کمریسک تلقی کردند.
آنگونه که متصدیان شعب بانکی میگویند مردم از اواخر سال گذشته سپردهگذاریهای خود در نظام بانکی را نسبت به میانه سال ۹۷ بیشتر کردند و همین امر سبب شد روند سپردهگیری بانکها از رشد بهتری برخوردار باشد. در این میان گزارشهای رسمی بانک مرکزی حکایت از آن دارد که در بهمنماه سال گذشته مانده کل سپردههای بانکی بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ رشد ۳۲ درصدی داشته است.
بر این اساس بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۱۱ هزار میلیارد ریالی و کمترین مبلغ نیز مربوط به استان کهگیلویهوبویراحمد معادل هشت هزار میلیارد ریال بوده است. از سوی دیگر مانده کل تسهیلات نیز بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ که سه هزار میلیارد ریال بوده، ۴/۲۶ درصد رشد را به ثبت رسانده است.
بیشتر مبلغ تسهیلات نیز به استان تهران اختصاص داده شده است که باز هم به خاطر استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و موسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران بوده و عمده فعالیتهای بانکی این شرکتها از طریق شعب بانکها و موسسات اعتباری استان تهران انجام میشود و این خود عاملی برای صدرنشینی تهران در سپردهگذاریها و سپردهگیریها بوده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد