19 - 01 - 2017
خبر
ظریف به سوییس و مالزی سفر میکند
ایسنا- وزیر امور خارجه کشور جهت شرکت در اجلاس داووس و همچنین اجلاس فوقالعاده وزرای خارجه کشورهای سازمان همکاری اسلامی به سوییس و مالزی سفر میکند. محمدجواد ظریف در راس هیاتی در ابتدا برای شرکت و سخنرانی در اجلاس داووس با محوریت مسایل منطقه به سوییس سفر میکند و بعد از سفری کوتاه به این منطقه به مالزی میرود تا در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای بررسی وضعیت اقلیت مسلمان «روهینجا »در میانمار شرکت کند. وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به درخواست مالزی نشستی فوقالعاده در کوالالامپور برای بررسی وضعیت اقلیت مسلمان روهینجا در میانمار برگزار میکنند. در این نشست اتخاذ اقداماتی جدی از سوی سازمان همکاری اسلامی و جامعه جهانی جهت تشویق دولت میانمار به تضمین امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به استان راخین، تلاش برای حل دلایل اصلی خشونت، توسعه دایره گفتوگو میان گروهها به نحوی که ضامن بازگشت ایمن ساکنان منطقه روهینجا به خانههایشان باشد و نیز مساله مسلمانان آواره مورد بررسی قرار میگیرد.
استقبال سازمان ملل از
یک ساله شدن برجام
مهر- سخنگوی دبیر کل سازمان ملل اظهار کرد: این سازمان از اولین سالگرد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک استقبال میکند. در ادامه واکنشها به یک سالگی اجرای توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ ، فرهانحق سخنگوی آنتونیو گوترس، دبیرکل جدید سازمان ملل در یک کنفرانس خبری گفت: سازمان ملل از اولین سالگرد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که یک گام مهم در مسیر این توافق تاریخی بود، استقبال میکند. وی همچنین گفت: این توافق نقشی اساسی در اطمینان از ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران ایفا میکند. سازمان ملل از تمام طرفها میخواهد تا از اجرای برنامه کامل و موثر برجام حمایت کنند و به علاوه تاکید میکند که مهم است این توافق فواید ملموس برای مردم ایران و تمام طرفها داشته باشد. سخنگوی دبیرکل سازمانملل در ادامه تاکید کرد: این توافق اهمیت دیپلماسی را نشان داد که موجب افزایش صلح و ثبات در منطقه شده است. وی افزود: سازمان ملل کماکان به حمایت خود از اجرای برجام مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ و دیگر تصمیمات مربوط شورای امنیت ادامه میدهد.
در گفتوگوی شمخانی و پاتروشف مطرح شد:
تاکید بر ضرورت رایزنی مستمر ایران و روسیه در مورد سوریه
برنا-دبیران شورای امنیت ملی ایران و روسیه با یکدیگر گفتوگوی تلفنی کردند. در تماس تلفنی نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه با دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در مورد آخرین تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی سوریه پس از استقرار آتشبس در این کشور، بحث و تبادل نظر انجام شد. در جریان این گفتوگو، ضرورت رایزنی و گفتوگوی مستمر طرفین به منظور پیشبرد فرآیندهای سیاسی در بحران سوریه مورد تاکید قرار گرفت. بررسی راهکارهای تقویت و تداوم مبارزه مشترک با تروریسم تکفیری به ویژه گروههای جبههالنصره و داعش در سوریه تا نابودی کامل جریانهای ذکر شده از محورهای دیگری بود که شمخانی و پاتروشف در مورد آن گفتوگو کردند.
کمالوندی به مسکو رفت
خبرآنلاین-سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران راهی مسکو شد. بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران به دعوت نیکلای اسپاسکی، معاون امور بینالملل روس اتم عازم مسکو شد. کمالوندی در این سفر دوروزه با مقامات روس اتم دیدار و در خصوص مسایل دو جانبه مذاکره میکند. سفر معاون صالحی با هدف نهایی کردن نقشه راه تولید سوخت در ایران که بیش از دو سال است مذاکرات آن جریان دارد، انجام میشود.
بیتوجهی به حقوق شهروندی ایرانیان
نادر کریمیجونی- با معیارهای متداول خبری، برگزاری نشست خبری حسن روحانی که در سالجاری تنها همین نشست خبری عمومی را برپا کرده، چندان جذاب نبود.
دیروز روحانی تقریبا ۳۰ درصد از فرصت نشست را به ارائه گزارش و بیان عملکرد خود و همکارانش اختصاص داد؛ گزارشهایی که در پاسخهای بعضا طولانی خود به پرسشهای اقتصادی، مجددا آن را تکرار کرد. این گزارشها و مقدمه طولانی تنها دستاوردهای اقتصادی و آنچه «اگر برجام نبود» را در برمیگرفت و رییسجمهور درباره وجه انسانی زندگی مردم سخن تازهای نگفت؛ حتی وقتی دو تن از خبرنگاران شهامت به خرج دادند و از سختگیریهایی که علیه مردم و رییس دولت اصلاحات اعمال شده صحبت کردند، باز هم روحانی آگاهانه و عالمانه از کنار مشکل عبور کرد و حاضر به موضعگیری در این باره نشد.
هشدار در این باره که ممکن است شورای نگهبان صلاحیت وی برای حضور مجدد در انتخابات ریاستجمهوری را تایید نکند هم با مزاح آقای رییسجمهور مواجه شد و روحانی ترجیح داد از دادن پاسخ جدی در این خصوص پرهیز کند.
به این ترتیب روحانی درست در نقاطی که دستش خالی بود از دادن پاسخ خودداری و جای آن را با گزارشهایی پر کرد که پیش از این نه فقط در مصاحبه رادیو و تلویزیونیاش بیان کرده بود بلکه سایر همکارانش و از جمله جهانگیری، نوبخت و دیپلماتهای وزارت امور خارجه آن را مورد تاکید قرار داده بودند.
با این حساب نشست خبری رییسجمهور چیز جدیدی برای افکار عمومی و شهروندان ایرانی نداشت.
هرچند طرفهای خارجی توانستند یک بار دیگر موضع دولت جمهوری اسلامی ایران را در مورد مسایلی همچون ریاست جمهوری ترامپ، بحران یمن و سوریه و روابط منطقهای کشورمان بشنوند.
آیا حسن روحانی نمیداند که در جمهوری اسلامی ایران، انسانهایی زندگی میکنند که از دولت و حکومت، نه زندگی گیاهی و حیوانی که زندگی انسانی را مطالبه میکنند و برای تحقق زندگی انسانی باید کرامت و هویت انسانی افراد پاس داشته شود؟ بدیهی است که روحانی این نکته مهم را میداند به آن پایبند است و حداقل دلش میخواهد این زندگی انسانی در تمام ابعاد و به طور کامل نصیب شهروندان ایرانی شود.
به همین دلیل این پرسش مطرح است که چرا هنگامی که از اعمال سختگیریهای عجیب علیه رییس دولت اصلاحات سخن گفته شد، او از اعمال این سختگیری که ناقض مفاد منشور حقوق شهروندی نیز بوده ابراز تاسف نکرد؟ همچنین وقتی درباره اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی صحبت میکرد، چرا ضمانت اجرایی آن را بیان نکرد و تمام اقدامات در این باره را به آیندهای که معلوم نیست چه وقت فرا خواهد رسید، ارجاع داد؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد