10 - 12 - 2019
خبر
رشد اندک قیمت دلار
در حالی که روز گذشته صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را ۱۰۰ تومان افزایش دادند، نرخ خرید دلار در بانکها نسبت به روز دوشنبه ثابت ماند.
بر این اساس روز گذشته بانکها قیمت دلار را نسبت به روز دوشنبه ثابت نگه داشتند به طوری که قیمت خرید دلار در بانکها ثابت ماند و با همان نرخ ۱۲ هزار و ۴۳۱ تومانی روز دوشنبه خریداری شد. همچنین شعب ارزی بانکها هر یورو را ۱۴ هزار و ۲۰ تومان خریدند که قیمت این ارز نیز حدود ۱۰۰ تومان کاهش داشت. هر پوند انگلیس نیز در شعب ارزی بانکها به قیمت ۱۶ هزار و ۶۹۸ تومان خریداری شد.
قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۴ هزار و ۷۲۵ تومان اعلام شد که با احتساب کارمزد به حدود ۱۵ هزار تومان در روز گذشته رسید.
اما صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را نسبت به روز دوشنبه ۱۰۰ تومان افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در این صرافیها ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان در روز گذشته اعلام شد. این صرافیها همچنین دیروز هر یورو را به قیمت ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان خریدند و ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان فروختند که این نرخها نیز نسبت به روز دوشنبه ۱۰۰ تومان افزایش داشت.
همچنین روز گذشته سکه تمامبهار آزادی طرح جدید با تغییر قیمت نسبت به روز کاری دوشنبه، به قیمت چهار میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون و ۳۸۴ هزار تومان معامله شد. در بازار آزاد هر قطعه نیمسکه بهار آزادی دو میلیون و ۳۱۸ هزار تومان، ربعسکه یکمیلیون و ۵۱۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۷۹ هزار تومان فروخته شد. قیمت طلای ۱۸عیار هم ۴۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان ارزشگذاری شد.
ماجرای فیشهای حقوقی غیر شفاف
گرچه انتقاد دستگاههای نظارتی از فیشهای حقوقی غیرشفاف یکی از عوامل موثر در تصویب حکم قانونی برای راهاندازی سامانه حقوق و مزایای مدیران و شفافسازی آن بود، اما آنطور که مسوولان مربوطه اعلام میکنند، تاکنون برخی دستگاهها از جمله قوه قضاییه نسبت به بارگذاری اطلاعات خود در این سامانه اقدام نکرده و کسی هم نیست که آنها را تحت فشار قرار دهد.
به گزارش ایسنا، اخیرا انصاری، رییس سازمان اداری و استخدامی که مسوولیت راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا را بر عهده داشت، اعلام کرد که با وجود راهاندازی سامانه همچنان برخی دستگاهها برای اعلام پرداختیهای خود ورود نکردهاند. وی با انتقاد از رویه موجود گفت: «وقتی صراحتا میگوییم صداوسیما و قوهقضاییه اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای مدیران خود را در این سامانه بارگذاری نکردهاند، کسی به این دستگاهها فشار نمیآورد.»
از اظهارات معاون رییسجمهور و البته اعلام قبلی وی، در اواخر سال گذشته در مورد عملکرد دستگاهها در ورود به سامانه ثبت حقوق و مزایا، این گونه به نظر میرسد که بین سه قوه ظاهرا فقط قوه قضاییه مانده که برای اعلام پرداختیهای خود در سامانه اقدام چندانی انجام نداده است.
این در حالی است که تا اواخر دی ماه سال قبل حدود ۲۲۶۳ دستگاه ورود نکرده بودند و دستگاههای زیرمجموعه قوه مجریه بیشترین ورود به سامانه را داشتهاند و زیرمجموعههای قوه مقننه نیز در حال بارگذاری اطلاعات بودند و به گفته انصاری قوه قضاییه عملکرد مناسبی نداشت.
سامانه ثبت حقوق و مزایا بر اساس ماده (۲۹) برنامه ششم توسعه راهاندازی شده و در تبصره یک این ماده قانونی تاکید شده که دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور موظف هستند طبق وظایف و اختیارات قانونی خود اطلاعات مربوط به پرداختها را مورد رسیدگی قرار داده و بر آن نظارت کنند.
با وجود این تکلیف قانونی، اکنون این موضوع مورد توجه است که سازمان بازرسی کل کشور به عنوان یکی از ناظران بر سامانه، خود زیرمجموعه قوهای قرار دارد که گفته میشود هنوز حقوق و مزایای خود را شفافسازی نکرده است.
این در شرایطی است که شکلگیری سامانه حقوق و مزایا عمدتا به دلیل مسائل و حواشی مربوط به فیشهای حقوقی نجومی در چند سال اخیر بود که دستگاههای نظارتی خود بر شکلگیری چنین سامانهای تاکید داشتند.
با این حال گرچه تاکنون بارها سازمان اداری و استخدامی موضوع عدم ورود قوه قضاییه به اعلام حقوق و مزایا در سامانه را مطرح کرده اما پاسخی از سوی این قوه و یا زیرمجموعه آن اعلام نشده است که مشخص شود دلیل این تاخیر چیست آن هم در شرایطی که انتظار بر این است که دستگاههای نظارتی خود از اولین گروههایی باشند که برای شفافسازی در پرداختها و امور مالی اقدام کنند.
رهبران بزرگ ساختارهایی بزرگ میآفرینند
روز گذشته مطلبی تحت عنوان «رهبران بزرگ ساختارهایی بزرگ میآفرینند» به قلم دکتر مجتبی صدریا به چاپ رسید که اصلاحیه این مطلب در شماره امروز روزنامه عنوان میشود.
بعد از مرگ استیو جابز، بنیانگذار اَپل، جانی آو رییس طراحی شرکت اپل شد که درنهایت وی نیز به قصد ایجاد شرکت مستقل خودش، اپل را ترک کرد.
این خبر، خبر شوکآوری برای اپل بود و به همین دلیل ۵/۱ درصد و معادل ۹ میلیارد دلار از ارزش سهام یک تریلیون دلاری این شرکت افت کرد. ولی شرکتی که یک تریلیون ارزش دارد هنوز سرپاست.
دلیل این سرپا بودن بسیار جالب است. این شرکت بزرگ در درون خود نهالستانهایی آفریده است که مدیرپرور است و این مدیران در هر زمینهای، هر اتفاقی که بیفتد، امکان جانشینیابی دارند و این جانشینیابی مکانیسمی است که آنان که میمانند، میدانند شرکتشان رشد خواهد کرد و آنان که خود را نابغه میدانند، میروند و میبینند که چقدر میتوانند رشد کنند.
به هر جهت امروز در دنیای سرمایهداری آمریکا دو گرایش متضاد کار در شرکتهای بزرگ وجود دارد؛ اول اینکه افرادی به درون این شرکتها میآیند به منظور کارآموزی، جهت یادگیری و تجربه مدیریت و دوم پس از کسب تجربه و با هدف رشد شخصی و برای سامان دادن شرکتی دیگر و یا به دست آوردن ثروتی بیشتر این شرکتهای بزرگ را ترک میکنند.
در درون شرکت اپل این اتفاق شکل گرفته است، به این معنی که بین مدیرعامل فعلی که بعد از جابز سر کار آمد و هیات طراحی صنعتی اپل که باعث میشود اپل بعد از این سالها روی پای خود بایستد و چنین شرکت بانفوذی باشد، اتصالات جدیدی شکل گرفته است، گرایشات مهم جدیدی به وجود آورده است و واقعا به شکل نهالستانی در حال رشد هستند و این مهم در نقطه نظر بین صاحبنظران اقتصاد دنیای آیتی مطرح است.
اول اینکه این نهالستان طوری سامان داده شده است که در نهالستان اپل، نهالهای جدید خیلی سریع رشد میکنند و خلأ به جا نخواهد ماند.
دوم اینکه آنان که میروند، میتوانند خودشان شرکتهایی همچون اپل شکل دهند و رقیب اپل شوند.
به نظر میرسد این موضوع در اپل مبنا نیست، بلکه بحث بر سر چگونگی سامان دادن نهالستان است. واقعیت این است که در دنیای سرمایهداری معاصر، ارزش یک مدیر در دو بُعد بررسی میشود؛ یکی نقش وی به مثابه مدیر و دوم تعداد مدیرانی که پرورش میدهد. شرکتهایی که مدیرانشان، مدیرپروران باکیفیتی هستند دارای امنیت پایدار و رشد منسجمی خواهند بود.
Modjtaba. sadria@yahoo. co. uk
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد