11 - 12 - 2019
خبر
مرغ گران نشد
قیمت مصوب مرغ تغییری نکرده و ستاد تنظیم بازار جهت کنترل قیمت مرغ به حذف واسطهها تاکید دارد. در پی ارائه درخواستی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اصلاح نرخ جوجه یک روزه و گوشت مرغ، ستاد تنظیم بازار با تاکید بر حمایت از بخشهای تولید و مصرف مقرر کرد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین، توزیع و نظارت حداکثری بر رعایت قیمت مصوب عرضه نهادهها اقدام کند. مقرر شد مدیریت بازار به گونهای صورت گیرد تا از رسیدن کالا به دست مرغداران با حذف واسطههای غیرضروری اطمینان حاصل شود.
در این نشست که به ریاست عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار و معاون بازرگانی داخلی و با حضور حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه بازرگانی برگزار شد، اعضای ستاد تنظیم بازار بر فرآیند صدور فاکتور در حلقههای مختلف زنجیره تولید مرغ تاکید کردند. این حلقهها شامل فرآیند تولید جوجه یک روزه، فروش مرغ زنده، مرغ کشتار شده توسط کشتارگاهها، مراکز توزیع عمده و خردهفروشان است. به این ترتیب تکالیف تعیین شده برای دستگاههای نظارتی مسوول، طبق تصمیمات پیشین ستاد تنظیم بازار بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت.
دستگاههای نظارتی مسوول در این راستا، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی و دادستانیهای استانها اعلام شده است.
بدیهی است دستگاههای مسوول فقط مسوول کنترل صدور فاکتور خواهند بود و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت جهاد کشاورزی مکلف هستند ضمن رصد و پایش مستمر میزان جوجهریزی مطابق با نیاز بازار و تحقق الزامات بازار رقابتی، گزارش لازم برای اتخاذ تصمیمات آتی را به دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار ارائه کنند.
ستاد تنظیم بازار با تاکید بر تداوم تولید مرغ و پیشگیری از نیاز به واردات، مقرر کرد در صورت بروز حاشیه زیان برای تولیدکنندگان در زمان کاهش قیمت فروش قیمت کف حمایتی مرغ توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با همکاری دستگاههای مسوول و تشکلهای مربوطه محاسبه و به دبیرخانه ارائه شود.
براساس این گزارش شرکت پشتیبانی امور دام مکلف است از همه ظرفیتهای خود برای جمعآوری مرغ مازاد بازار استفاده کند.
پیشبینی شده است وجه ریالی قیمت خرید مرغ در حداقل زمان ممکن پرداخت تا انگیزه فروش و تحویل کالا به دولت کاهش نیابد.
قیمت خرید مرغ کشتار روز درب کشتارگاه به ازای هر کیلوگرم ۱۱۵۰۰ تومان تعیین شد و هزینههای تبعی بعدی شامل شرینگ پک، انجماد و حمل و نگهداری بعد از خرید برعهده شرکت پشتیبانی امور دام خواهد بود.
به جهت جلوگیری از واسطهگری فروش نهادهها انجام تهاتر خرید مرغ با تحویل نهاده مطابق با میزان جوجهریزی و با رعایت سهمیهبندی نهاده اعلامی وزارت جهاد کشاورزی در چارچوب دستورالعمل ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی و تعهد مصرف و عدم فروش نهاده از سوی فروشندگان (تولیدکننده مرغ) خواهد بود.
نان فعلا گران نمیشود
نانوایان پیشنهاد افزایش قیمت نان را به ستاد تنظیم بازار دادهاند که تاکنون از سوی این نهاد پاسخی دریافت نکردهاند. به گفته دبیر ستاد تنظیم بازار فعلا هیچ برنامهای برای اجرایی کردن این پیشنهاد وجود ندارد.
سالهای گذشته همواره مساله افزایش قیمت نان مطرح بوده و یک بار هم که در سال ۱۳۹۶ ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت نان را ابلاغ کرد، رییسجمهوری پس از چند روز این تصمیم را برگرداند و مصوبه را لغو کرد، البته در سطح شهر قیمت نان طی سالهای گذشته بدون مصوبه و با بهانههای مختلف افزایش یافته است.
در این شرایط در پی اعلام بیژن نوروزمقدم- رییس اتحادیه نانوایان سنتی- مبنی بر احتمال افزایش قیمت رسمی نان، عباس قبادی- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار- گفت که هنوز هیچ تصمیم و برنامهای برای افزایش قیمت نان وجود ندارد و تنها پیشنهادات اتحادیه نانوایان برای بررسی افزایش هزینههای تولید و تجدیدنظر در قیمت نان در حال بررسی است.
به گفته این مقام مسوول همه اتحادیهها میتوانند در شرایطی که هزینههای تولیدشان افزایش یافته است، پیشنهادات و آنالیز قیمت خود را به ستاد تنظیم بازار اعلام کنند. این پیشنهادات مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، برای افزایش قیمت آنها تصمیم گرفته خواهد شد.
پیشنهاد جدید بخش خصوصی
رییس اتاق بازرگانی تهران که پیش از این بارها از سیاست ارز چندنرخی انتقاد کرده بود، بار دیگر در یکی از صفحات اجتماعی با اعلام دلایل مخالفت خود با این سیاست، به دولت پیشنهاد کرد به جای ارز ارزانقیمت، به اجرای سیاست یارانه نقدی فکر کند.
خوانساری با بیان اینکه رانت و بیعدالتی میتواند پایههای هر اقتصادی را سست کند، از وضعیت فعلی بازار ارز به عنوان یکی از مصادیق اصلی رانت در اقتصاد ایران نام برده و معتقد است امروز ایران با دلار رانتی دست و پنجه نرم میکند.
رییس اتاق بازرگانی تهران معتقد است که نخستین انتقادی که به این حوزه وارد میشود این است که به این نوع ارز (ارز ۴۲۰۰ تومانی) عدهای خاص دسترسی دارند و همین مساله مقدمه ایجاد رانت است. از سوی دیگر افرادی که به دنبال به دست آوردن این رانت هستند، باید از دستگاههای دولتی مجوزهای لازم را دریافت کنند و این شروع فسادی به نام امضای طلایی خواهد بود.
به گفته خوانساری افزایش مصنوعی قیمت کالاهای وارداتی به دلیل مابهالتفاوت زیاد و در نتیجه خروج سرمایه از کشور و عدم کنترل قیمتها در بازار به دلیل نبودن سیستم توزیع و ناعادلانه بودن توزیع بهطوری که طبقات مرفه بیش از طبقات نیازمند از کالاهایی که یارانه دارند بهرهمند میشوند، اصلیترین عواملی است که میتوان از آنها به عنوان مشکلات طرح ارز ارزانقیمت یاد کرد.
او سیاست ارزی فعلی را سرچشمه قاچاق کالاهای واردشده با ارز دولتی به خارج از کشور و دلیل به هم ریختن توازن بازار نامیده است.
خوانساری ادامه داد: با توجه به شرایطی که امروز اقتصاد ایران با آن مواجه است، نمیتوان انتظار داشت که اقشار کمدرآمد بدون دریافت حمایتهای لازم از دولت به حیات خود ادامه دهند و از این رو ارائه راهحلهایی برای جایگزینی ارز ۴۲۰۰ تومانی اهمیت زیادی دارد. دولت به جای تداوم سیاست ارزی فعلی، به اقشار کمدرآمد یارانه نقدی پرداخت کند.
آخرین تغییرات بازار میوه
قیمت میوه به دلیل افزایش تولید نسبت به هفته گذشته بین ۱۰ تا ۲۰درصد کاهش داشته است. هماکنون عرضه سیبزمینی به سبب مسائل صادرات و وقوع سیل اخیر در بازار کم بوده و همین امر زمینه را برای افزایش قیمت در بازار فراهم کرده است اما با افزایش عرضه از ۱۵ مرداد به بعد پیشبینی میشود که بازار به تعادل برسد. همچنین با توجه به فراوانی عرضه، قیمت هویج و لوبیا روزبهروز در حال کاهش است.
باتوجه به اختصاص ارز نیما به واردات موز، قیمت این محصول نسبت به هفته گذشته در بازار با کاهش روبهرو بوده و هر کیلو سیبزمینی با نرخ بین ۵ هزار تا ۷ هزار تومان در میدان عرضه میشود.
همچنین قیمت هر کیلوگرم زردآلو ۵ تا ۱۲ هزار، گیلاس صورتی ۱۰ تا ۱۴ هزار، گیلاس تکدانه ۱۴ تا ۲۲ هزار و موز ۹ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است. در حال حاضر هر کیلو گوجه فرنگی با نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار، پیاز زرد هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ و پیاز شیری ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان در میدان مرکزی عرضه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد