11 - 12 - 2019
خبر
از ابتدای امسال رقم خورد
فروش ارز صادراتی از ۵ میلیارد یورو عبور کرد
آمارهای استخراج شده سامانه نیما نشان میدهد از ابتدای ۱۳۹۸ تا یازدهم تیر، مجموع خرید ارز بابت واردات بیش از پنج میلیارد یورو و مجموع فروش ارز صادراتی نیز بیش از پنج میلیارد و ۲۳۸ میلیون یورو بوده است.
به گزارش ایبِنا، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی مجموع ارز خریداری شده بابت واردات و صادرات در سامانه نیمای بانک مرکزی پرداخته است.
براساس این گزارش از ابتدای امسال تا پایان یازدهم تیرماه، میانگین نرخ خرید یورو در بازار ثانویه سامانه نیما معادل ۱۰ هزار و ۸۴۱ تومان و میانگین نرخ فروش یورو در این بازار نیز برابر ۱۰ هزار و ۵۹۷ تومان بوده است.
در دوره مورد بررسی، بیشترین میزان معاملات خرید ارز بابت واردات و بیشترین مجموع معاملات فروش ارز صادراتی مربوط به اردیبهشت ماه بوده و به ترتیب معادل دو میلیارد و ۲۹ میلیون یورو و دو میلیارد و ۱۵۶ میلیون یورو اعلام شدهاند.
مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات در خردادماه با کاهش ۲۷ درصدی نسبت به ماه قبل از آن روبهرو شده و مجموع معاملات فروش ارز صادراتی نیز کاهش ۴۲ درصدی را تجربه کرده است.
دلار گران شد
نرخ انواع ارز در بانکها نسبت به هفته گذشته تغییر چندانی نداشته، اما دلار و یورو در صرافیهای مجاز بانک مرکزی ۱۵۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است.
بر این اساس روز گذشته بانکها قیمت دلار را نسبت به هفته گذشته اندکی افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در بانکها که روز پنحشنبه هفته گذشته ۱۲ هزار و ۴۰۸ تومان بود، دیروز با قیمت ۱۲ هزار و ۴۷۹ تومان خریداری شد. همچنین شعب ارزی بانکها هر یورو را ۱۴ هزار و ۱۳ تومان خریدند که قیمت این ارز نیز اندکی کاهش داشت. هر پوند انگلیس نیز در شعب ارزی بانکها به قیمت ۱۵ هزار و ۶۴۹ تومان خریداری شد.
اما صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را نسبت به پنجشنبه گذشته ۱۵۰ تومان افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در این صرافیها ۱۲ هزار و ۸۵۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان اعلام شد. این صرافیها همچنین دیروز هر یورو را به قیمت ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان خریداری و به قیمت ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان فروختند که نسبت به هفته گذشته ۱۵۰ تومان افزایش یافت.
کاهش ۲۳ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی
با وجود تصویب پرداخت ۶۶ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در سالجاری، تصمیم اخیر دولت بر این شده که با توجه به شرایط و منابع، با کاهش حدود ۲۳ هزار میلیارد تومانی حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان به این بخش اختصاص پیدا کند. به گزارش ایسنا، اعلام اخیر رییس سازمان برنامه و بودجه از این حکایت دارد که قرار شده برای سالجاری حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان برای اتمام طرحهای نیمهتمام عمرانی اختصاص پیدا کند.
در حالی اظهارات نوبخت بیانگر بودجه ۴۳ هزار میلیارد تومانی عمرانی در سالجاری است که قیاس آن با رقم مصوب در بودجه امسال نشان از کاهش حدود ۲۵ هزار میلیارد تومانی دارد. این چندمین تغییر در بودجههای عمرانی از زمان ارائه لایحه بودجه ۱۳۹۸ تا اجرای آن است به طوری که در لایحه دولت تا بیش از ۶۴ هزار میلیارد تومان برای این بخش پیشنهاد شده بود که با توجه به پیشبینی شرایط و کاهش هزینهها این رقم تعدیل و با ۶۲ هزار میلیارد تومان به مجلس ارائه شد. اما در نهایت رقم ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای بودجه عمرانی در سالجاری مصوب و در قانون گنجانده شد.
اینکه اکنون این رقم ۴۳ هزار میلیارد تومان اعلام شده، ظاهرا به دلیل بررسی و اصلاحاتی است که در مورد منابع بودجه انجام شده و فعلا تصمیم بر این است که ۴۳ هزار میلیارد تومان به بودجههای عمرانی اختصاص پیدا کند. اما بعید نیست که بسته به شرایط، اگر منابع پاسخگو باشد ارقام بیشتری اختصاص پیدا کند یا دچار تغییرات دیگری شود.
شرکت متناظر اینستکس، در مرحله آزمایش
مدیرعامل شرکت سازوکار ویژه تجارت و تامین مالی ایران و اروپا (ساتما) که شرکت متناظر اینستکس در ایران است، میگوید این شرکت در مرحله آزمایش است. نوری در تشریح این نکته گفت: برای یک معامله تجاری صحیح، استانداردهایی در سطح دنیا تعریف شده است که مهمترین آنها مربوط به تطبیق و راستیآزمایی است. در حال حاضر هم بانکهای ایرانی این استانداردها را رعایت میکنند و فراتر از آن در کشورهای دنیا، شرکتهای بزرگ نیز ملزم به تبعیت از این استانداردها هستند. مدیرعامل ساتما در ادامه با بیان اینکه این شرکت درصدد تست کانالهای پرداخت و واریز مربوط به صادرات و واردات است، افزود: موانع متعددی از جمله مشکلات مربوط به مسائل بانکی پیش روی صادرکنندگان قرار دارد. به همین دلیل در فاز اول از برخی تجار که به طور مستقیم به اروپا صادرات دارند، درخواست کردیم که از طریق ساتما صادرات آزمایشی انجام دهیم. در همین زمینه با برخی از صادرکنندگان نمونه و با سابقه صحبت شده و برخی از آنها قول همکاری دادهاند. مدیرعامل ساتما در مورد آخرین وضعیت تراکنش مالی وعده داده شده در قالب همکاری دو شرکت ایرانی و اروپایی تاکید کرد: در حال حاضر درخواست ما از طرفهای اروپایی این است که آنها بانکی معرفی کنند که واسط خریدار و فروشندگان ایرانی و اروپایی باشد. رایزنیها در این زمینه انجام شده اما هنوز بانکی به طور رسمی به ما معرفی نشده است.
مدیرعامل بانک کارآفرین:
ضرورت توجه به سرمایه انسانی در بانکها
مراسم معارفه مدیر جدید توسعه سرمایه انسانی بانک کارآفرین با حضور مدیرعامل این بانک برگزار شد.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از روابطعمومی بانک کارآفرین، در این مراسم حمید تهرانفر، مدیرعامل بانک کارآفرین از زحمات سیدحبیب میرقیداری، مدیر سابق توسعه سرمایه انسانی قدردانی و اظهار کرد: به تازگی اتفاق مهمی در بانک کارآفرین رخ داده است. اما اکنون به جایی رسیدهایم که جوانانی که در همین بانکهای خصوصی پرورش یافته و علاوه بر آموزشهای آکادمیک از آموزشهای تجربی هم بهره گرفتهاند، آماده به عهده گرفتن مسوولیتها هستند. وی افزود: تاسیس بانکهای خصوصی زمینه را برای انتقال تجربه در بدنه نظام بانکی فراهم کرد. ما هم باید بتوانیم در بانکهای خصوصی مدیرانی را تربیت کنیم که در آینده سکان نظام بانکی را به دست بگیرند. ضمن تشکر از همکارانی که به عنوان پیشکسوتان و بازنشستگان نظام بانکی افتخار همکاری با آنها را داشته و داریم، تردیدی نیست که باید به صورت تدریجی عرصه را به جوانها واگذار کنیم. مدیرعامل بانک کارآفرین با اشاره به اهمیت مدیریت سرمایه انسانی در سازمانها تصریح کرد: مدیریت یک فن، علم و دانش است. اگرچه آموزشهای آکادمیک در این زمینه ارائه میشود، اما بخشی از هنر مدیریت نیز به صورت تجربی کسب میشود. مدیریت به خصوص در زمینه ارتباط با کارکنان، بسیار پیچیده و سخت است. مدیریت سرمایه انسانی به مهارتی نیاز دارد که تنها به واسطه ارتباط رودررو کسب میشود. وظیفه اصلی یک مدیر، مدیریت منابع محدود است. ما نیز نیروهای توانمند، جوان و پرانرژی در اختیار داریم که باید با مدیریت صحیح، از دانش آنها بیشترین بهره را در جهت اعتلای بانک بگیریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد