14 - 12 - 2019
خبر
فراز و فرود دلار
در شوک ارزی ۱۳۹۰-۱۳۹۲، نرخ رشد نقطه به نقطه قیمت دلار (هر ماه نسبت به ماه مشابه در سال قبل) در اسفند ۱۳۹۰ به ۷۲ درصد رسید، اما در اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۲ به زیر ۵۰ درصد تنزل یافت. در مهر ۱۳۹۱ مجددا نرخ رشد قیمت دلار به ۱۵۱ درصد صعود کرد و نقطه صعود بعدی آن در اردیبهشت ۱۳۹۲ به میزان ۱۰۹ درصد بود. پس از کاهش التهاب شوک ارزی در پایان سال ۱۳۹۲، قیمت دلار ۱۶۰ درصد افزایش نسبت به زمان شروع آن داشت.
در شوک ارزی ۱۳۹۶-۱۳۹۷، نرخ رشد نقطه به نقطه دلار در مهر ۱۳۹۷ به اوج ۲۷۳ درصد رسید. میانگین قیمت دلار ۱۲۵۰۰ تومان در تیر ۱۳۹۸ نسبت به زمان شروع شوک ارزی ۲۰۰ درصد افزایش دارد.
قدرت خرید مردم با قیمت دلار شش هزار تا هفت هزار تومان متناسب است. براساس رابطه تورم-دلار (که تا حدی میتواند ملاک قرار گیرد) قیمت دلار هشت هزار تومان محاسبه میشود. بنا بر تجربه شوک ارزی قبلی، قیمت دلار باید به ۱۰ هزار تومان برسد.
کشتیآرای:
کاهش ۱۰۰ هزار تومانی حباب سکه
رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر با بیان اینکه بازار در روز چهارشنبه با افزایش تقاضای سوداگرانه مواجه شد، گفت: کاهش ارزش دلار در هفته گذشته ارزش طلا و انواع سکه را به شدت کاهش داده است.
محمد کشتیآرای در رابطه با وضعیت بازار طلا و سکه طی یک هفته گذشته با اشاره به شرایط خاص ارزشگذاری طلا در بازار گفت: در هفته گذشته قیمت طلا و انواع سکه تا روز چهارشنبه روند نزولی به خود گرفته و عاملی شد تا قیمت سکه و طلای خام به کمترین ارزش خود در چند وقت اخیر برسد.
این کارشناس بازار طلا و سکه با بیان اینکه افت ارزش دلار عامل اصلی کاهش قیمت طلا و سکه در بازار بوده است یادآور شد: با ثبت قیمتهای جدید در بازار حجم تقاضای قابل توجهی به بازار سرازیر شد و این موضوع افزایش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت سکه و رشد ۵۰ هزار تومانی حباب سکه را در پی داشت و این در حالی بود که طی هفته گذشته میزان حباب سکه تا ارزش ۱۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود.
کشتیآرای ادامه داد: هر قطعه سکه تمام طرح قدیم چهار میلیون تومان، هر قطعه سکه تمام طرح جدید چهار میلیون و ۴۵ هزار تومان، هر قطعه نیم سکه دو میلیون و ۳۹۰ هزار تومان هر قطعه ربع سکه یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی ۹۶۰ هزار تومان داد و ستد میشود که در کنار آن با وجود آنکه ارزش هر مثقال طلای خام ۱۷ عیار در روز چهارشنبه به کمترین میزان خود یعنی یک میلیون و ۶۲۰ هزار تومان رسیده بود.
این کارشناس بازار طلا و سکه تصریح کرد: در هفته گذشته هر گرم طلای خام ۱۸ عیار در ابتدای هفته به ارزش ۴۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان ارزشگذاری شد و در پایینترین نرخ روز چهارشنبه به ارزش ۳۷۳ هزار و ۱۰۰ تومان رسید که در حال حاضر این ارزش به رقم ۳۹۵ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است.
تامین بودجه با افزایش منابع درآمدی
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامهوبودجه ضمن اشاره به کاهش بیش از یک میلیون بشکهای صادرات نفت و تاثیر آن بر درآمدهای کشور گفت: با توجه به شرایط موجود حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان از بودجه را با افزایش منابع درآمدی تامین خواهیم کرد.
به گزارش مهر، سیدحمید پورمحمدی در جلسه شورای برنامهریزی لرستان اظهار کرد: سال گذشته خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تحریمهای ظالمانه نوسان و محدودیتهای مختلفی در حوزههای ارز، مواد اولیه تولید، دارو و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی ایجاد کرد که باید یادآور شد امسال سختتر از سال قبل خواهد بود.
پورمحمدی اضافه کرد: میزان صادرات نفت از دو میلیون و ۶۸۰ هزار به یک میلیون و ۶۰۰ هزار رسیده و این بر درآمدهای ما تاثیر میگذارد. با توجه به شرایط موجود حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان از بودجه را با افزایش منابع درآمدی تامین خواهیم کرد.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامهوبودجه ادامه داد: تاکنون از اعتبار استانها کاهش ندادهایم و تمام تلاش خود را بر تمرکز کاهش هزینه و اعتبارات ملی قرار دادهایم اما استانها باید خود را برای کاهش احتمالی بودجه آماده کنند.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از نابسامانیها باید تلاش کنیم ارتباط بودجه را با نفت قطع کنیم.
حذف یارانهها کلید خورد
یارانه تیر ماه در حالی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد که برخی آن را دریافت نکردند؛ جریانی که احتمال حذف یارانهبگیران را براساس تکلیف قانون بودجه تقویت کرده است.
به گزارش ایسنا، یکصدویکمین یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد اما آنچه برخی یارانهبگیران اعلام کردند از این حکایت داشت که «یارانه آنها به حسابشان واریز نشده است.»
گرچه پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانهها در رابطه با چرایی عدم واریز یارانه برخی خانوارها تاکنون با توضیحی همراه نبوده و مسوولان هیچ پاسخی در این باره ندادهاند اما به هر صورت میتواند از تکلیف دولت برای غربالگری یارانهبگیران نشأت گرفته باشد.
طبق قانون بودجه و آنچه در تبصره هدفمندی آمده، دولت مکلف شده برای سالجاری سه دهک بالای درآمدی را از دریافت یارانه حذف کند. آییننامه این تبصره در روزهای گذشته در هیات دولت به تصویب رسید و در دستور کار قرار گرفت.
البته مشخص نیست که عدم واریز یارانه برخی گروهها دقیقا به چه دلیلی بوده و ممکن است اختلال در حساب یا روند پرداخت، عامل آن باشد ولی در هر صورت شروع حذف یارانهبگیران بسیار محتمل خواهد بود. به هر حال باید منتظر بود و دید که دولت چه برنامهای را برای غربالگری یارانهبگیران در سال جدید در دستور کار قرار داده تا شفافسازی کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد