14 - 12 - 2019
خبر
ظریف:
با تروریستها مذاکره نمیکنیم
ایرنا- وزیر امورخارجه کشورمان اظهار کرد: آنچه که آمریکاییها انجام میدهند، تحریم نیست بلکه تروریسم اقتصادی است و ما نیاز داریم که دائم تکرار کنیم که با تروریستها مذاکره نمیکنیم. وزیر امور خارجه کشورمان در نشست دفاع از منشور ملل متحد و هنجارهای حقوق بینالملل که در کاراکاس پایتخت ونزوئلا برگزار شد، با تاکید بر اینکه آنچه که آمریکا به اسم تحریم انجام میدهد، تحریم نیست و تروریسم اقتصادی است، خاطرنشان کرد: ابهامی در مورد این موضوع نیست. شما واژه تروریسم را جستوجو کنید. در لغتنامه در تعریف واژه تروریسم آمده است: «تروریسم استفاده غیرقانونی از خشونت و یا ارعاب به خصوص علیه غیرنظامیان برای دنبال کردن اهداف سیاسی است.» این تعریف گوگل از تروریسم است. ظریف در ادامه سخنان خود خطاب به حاضران شرکتکننده در این نشست افزود: بنابراین دوستان لطفا استفاده از واژه تحریم را متوقف کنید. تحریم وسیلهای برای تحمیل یک فرمان قانونی است. تحریمها دارای یک پشتوانه قانونی هستند اما اقداماتی که آمریکاییها به اسم تحریم انجام میدهند، یک تروریسم اقتصادی است. ما نیاز داریم در مورد آنچه که ایالات متحده در حال حاضر اعمال میکند، از واژه تروریسم استفاده کنیم. این دیپلمات عالیرتبه کشورمان خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم که همه ما استفاده غیرقانونی از واژه تحریم را تحریم کنیم به خصوص در مورد استفاده بیحد و حصر دولت آمریکا از این واژه برای نشان دادن پشتوانه قانونی بودن اقداماتش، در حالی که اقداماتی که آمریکاییها انجام میدهند، تروریسم اقتصادی است. ظریف خطاب به شرکتکنندگان در این نشست تاکید کرد: نیاز داریم که دائم این موضوع را تکرار کنیم که ما با تروریستها مذاکره نمیکنیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی:
مخالف مذاکره نیستیم
انتخاب- رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن اینکه معتقد است توان موشکی ایران قابل مذاکره نیست، گفت: این انتظار نامعقول و بیجایی است که وقتی آمریکاییها بدعهدی و ملت ایران را تحریم میکنند، با آنها مذاکره کنیم. حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخی اظهارنظرها در اداخل کشور مبنی بر مذاکره با آمریکا گفت: برخی افراد خودفروخته در داخل کشور به دنبال مذاکره با آمریکا هستند و این طور تصور میکنند که از طریق مذاکره، مشکلات حل میشود. وی افزود: برجام هیچ دستاوردی نداشت، اما حداقل موجب شد مسوولان دولتی هم که دم از مذاکره با آمریکا میزدند، از مواضع خودشان عدول کنند. تجربه سالهای اخیر هم نشان داده که عزت کشور با مذاکره به دست نمیآید. رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه، ما با مذاکره مخالف نیستیم، اما مذاکره باید از موضع عزت باشد، اظهار داشت: آمریکاییها همواره در مذاکرات بدعهدی میکنند و امروز نیز به وضوح مشاهده میکنیم که به راحتی از توافق برجام خارج شدهاند و از طرف دیگر، اروپاییها نیز نقش دوگانهای در این بین ایفا میکنند. حجتالاسلام ذوالنوری، ضمن رد هرگونه مذاکره با آمریکاییها درباره برجام و یا غیر از آن، یکی از دلایل این امر را بدعهدی آمریکاییها دانست و گفت: این انتظار نامعقول و بیجایی است که وقتی آمریکاییها بدعهدی و ملت ایران را تحریم میکنند، با آنها مذاکره کنیم، آیا چنین منطقی را خودِ آمریکاییها و یا حتی اروپاییها میپذیرند؟ وی تاکید کرد: آمریکا از برجام خارج شده و با خروج از این توافق، تحریمها از جمله تحریمهای نفتی و بانکی را علیه جمهوری اسلامی برخلاف برجام اعمال کرده، بنابراین ما نیز در این شرایط مذاکرهای با آنها نخواهیم داشت.
تشریح جزئیات بازطراحی رآکتور آبسنگین اراک
بازدید رسانهها از مجتمع اراک
خانه ملت- سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره جزئیات بازطراحی رآکتور آبسنگین اراک توضیحاتی ارائه کرد. بهروز کمالوندی درباره اقدامات انجام گرفته برای بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک گفت: یکی از توافقات صورت گرفته بازطراحی رآکتور اراک بود، در این بازطراحی باید شارژ نوترونی رآکتور افزایش پیدا میکرد چراکه هدف از ساخت رآکتور تحقیقاتی تولید نوترون است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: اگرچه رآکتور آب سنگین ایران به منظور تولید نوترون مورد استفاده قرار میگرفت اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح کرد که پلوتونیوم آن زیاد است، پس از رایزنی مقرر شد با حفظ ماهیت آب سنگین، برای کاهش پلوتونیوم، سوخت این رآکتور تغییر کرده و از معمولی به سوخت غنی شده تغییر کند؛ اقدامی که در جهت خواستههای ایران است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: طراحی رآکتور آب سنگین اراک توسط ایران در حال انجام بود و تایید آن با مسوولان چینی و آمریکایی بود. آمریکاییها نیز تا زمانی که در ایران حضور داشتند به تعهدات خود به خوبی عمل میکردند اما با رفتن آنها از ایران زمزمههایی مبنی بر لزوم تجدید نظر در فعالیتهای هستهای مطرح شد. وی با بیان اینکه اگرچه پلوتونیوم موارد استفاده بسیاری دارد اما در حال حاضر ایران به آن نیازی ندارد، ادامه داد: انگلیس در پروژه بازطراحی آب سنگین اراک جایگزین آمریکا شد و در همه حال ادعا میکند میتواند خلأ نبود آمریکا را پر کند، به همین دلیل ایران لیستی از تجهیزات موردنیاز برای بازطراحی ارائه کرد تا ادعای انگلیسیها را برای حمایت از بازطراحی رآکتور اراک بسنجد. کمالوندی با بیان اینکه رآکتور جدید بیشتر به کار کشور میآید، گفت: اروپا به صورت مکتوب تضمین داده تجهیزات موردنیاز را به ایران تحویل دهد.سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه اگرچه انگلیس قدمهای مناسبی برای بازطراحی رآکتورهای اراک برداشته اما در اثر فشارهای آمریکا این اقدامات کند شده است، تصریح کرد: در صورتی که اقدامات انگلیس برای بازطراحی رآکتور اراک کند شود ایران به سراغ رآکتور قدیمی میرود. وی بیان کرد: ممکن است باوجود ساخت رآکتور جدید، تصمیمی مبنی بر بازگشت به رآکتور قدیمی -ولو اینکه از نظر فنی رآکتور جدید مفیدتر باشد- گرفته شود. کمالوندی با بیان اینکه در واقع ایران براساس عملکرد انگلیسیها، عکسالعمل نشان میدهد، تاکید کرد: بازطراحی رآکتور اراک برای ایران اولویت دارد. البته باید به این نکته نیز توجه شود که اگر دستور دهند رآکتور قدیمی احیا شود این امر را میتوان با تعویض لولههای رآکتور انجام داد. در واقع سیمان تنها لولهها را پر کرده است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگرچه کشورهای اروپایی از احیای رآکتور قدیمی میترسند اما هدف ایران بازطراحی رآکتور است.
آبه:
تمام تلاشم را برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا میکنم
ایلنا- نخستوزیر ژاپن از عزم کشورش برای حل تنشها میان ایران و آمریکا خبر داد. شینزو آبه نخستوزیر ژاپن گفت که این کشور پیش از آنکه به درخواست واشنگتن برای فرستادن نیروی دریایی به آبهای خلیج فارس پاسخ بدهد، تمام تلاش خود را برای کاستن از تنشها میان ایران آمریکا انجام میدهد. آبه همچنین گفت که توکیو پیش از تصمیمگیری درباره پیوستن به ایالات متحده، نقش خود در راستای کاستن از تنشها را به نحو احسن به انجام میرساند. وی در نشستی خبری گفت: «ما سنت دیرینه دوستی با ایران داریم و با رییسجمهوری این کشور و همچنین دیگر مقامهایش بارها دیدار کردهام». آبه همچنین افزود: «پیش از آنکه درباره اقدامهای بعدی تصمیمگیری کنیم، بنا داریم تمام تلاش خود را برای کاستن از تنشها میان ایران و آمریکا انجام دهیم.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد