16 - 12 - 2019
خبر
بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول
سال آینده اقتصاد ایران از رکود خارج میشود
صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود نیز مانند گزارش قبلی پیشبینی کرده که پس از پشت سر گذاشتن دو سال سخت، نرخ رشد اقتصادی ایران از سال آینده میلادی مثبت خواهد شد.
به گزارش ایبنا، صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش «چشمانداز اقتصادی جهان» نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۹ را بدون تغییر نسبت به گزارش قبلی که در ماه آوریل (اواسط فروردین) منتشر شد، منفی ۶ درصد پیشبینی کرد.بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی منفی ۹/۳ درصد بوده که با توجه بهشدت گرفتن تحریمهای یکجانبه آمریکا، در سال جاری میلادی به منفی شش درصد خواهد رسید.در صورت تحقق این پیشبینی صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران در سال جاری میلادی بدترین سال خود پس از سال ۲۰۱۲ را سپری خواهد کرد. در سال ۲۰۱۲ ایران که نخستین سال تحریم نفتی خود را پشت سر میگذاشت، رشد اقتصادی منفی ۷/۷ درصدی را تجربه کرد.
با این حال، صندوق بینالمللی پول در گزارش اخیر خود نیز مانند گزارش قبلی پیشبینی کرده که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی ۲/۰ درصدی را تجربه کند. تخلیه شدن اثر تحریمها نقش مهمی در مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی ایران در سال آینده میلادی ایفا خواهد کرد و بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول، این روند مثبت دستکم تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت.صندوق بینالمللی پول همچنین سایر اطلاعات و آمارهای مربوط به اقتصاد ایران را در پایگاه دادههای «چشمانداز اقتصادی جهان» خود بهروزرسانی کرده است:
نرخ تورم ایران که در سال ۲۰۱۷ حدود ۶/۹ درصد بود، در سال ۲۰۱۸ به ۲/۳۱ درصد رسید و صندوق بینالمللی پول در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده که نرخ تورم ایران در سالجاری میلادی به ۲/۳۷ درصد افزایش خواهد یافت و در سالهای بعد شاهد روند نزولی نرخ تورم خواهیم بود.
حجم واردات کالاها و خدمات به ایران که در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۴/۹ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته بود، طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول در سال جاری میلادی نیز ۵۰/۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد یافت.سرعت کاهش صادرات ایران حتی بیشتر از سرعت کاهش واردات بوده است، بهطوری که صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده که حجم صادرات کالاها و خدمات از ایران در سالجاری میلادی ۶/۲۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد. در سال ۲۰۱۷ نیز صادرات ایران ۴/۱۴ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته بود.
نرخ بیکاری در ایران که در سال ۲۰۱۷ حدود ۸/۱۱ درصد بوده در سال ۲۰۱۸ به ۹/۱۳ افزایش یافته و طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، انتظار میرود در سالجاری میلادی به ۴/۱۵ درصد برسد.
همتی اعلام کرد:
۴ برنامه اولویتدار بانک مرکزی
رییس کل بانک مرکزی حفظ و تقویت ارزش پول ملی، مهار تورم، کمک به رونق تولید و رشد اقتصادی و اصلاح نظام بانکی را به عنوان چهار برنامه اولویتدار این بانک اعلام کرد.
عبدالناصر همتی در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: یکسال از زمانی که فعالیت خود را در بانک مرکزی شروع کردم گذشت. آن ایام تلخ، روزهای سختی برای تمام آحاد اقتصادی بود. همزمان با تنگتر شدن حلقه فشار اقتصادی و رشد شتابان نرخ ارز، با درک شرایط بسیار خطیر کشور، این مسوولیت سنگین را پذیرفته و با خدای خود عهد بستم که تمام توانم را برای خنثیسازی فشارها و بهبود شرایط اقتصادی مردم به کار گیرم.ثبات نسبی حاکم بر بازارها از آشکار شدن آغاز شکست تلاش دشمنان ایران حکایت میکند. اما با تمام وجود میپذیرم که به خاطر شوک ایجاد شده در بازارها و تورم ناشی از آن زندگی اقتصادی بخش وسیعی از هموطنان در تنگنا قرار گرفته است. طبیعی بود که تمام تلاش حقیر و همکارانم در این مدت صرف جلوگیری از انتشار بیشتر شوکها در اقتصاد و کنترل شاخصهای کلان شده باشد. در ادامه مسیر، حفظ و تقویت ارزش پول ملی، مهار تورم، کمک به رونق تولید و رشد اقتصادی و اصلاح نظام بانکی برنامههای بعدی خدمتگزاران شما مردم عزیز در بانک مرکزی است.
پورمحمدی:
بودجه ۹۸ با فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت بسته شد
معاون سازمان برنامهوبودجه اعلام کرد: بودجه سال ۹۸ کل کشور بر اساس فروش روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت بسته شده است.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از سازمان برنامهوبودجه، سید حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامهوبودجه گفت: بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور به مبلغ ۴۴۸ هزار میلیارد تومان و بر اساس فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز بسته شده است.وی تاکید کرد: بودجه سال قبل بر اساس فروش روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و سال قبل از آن روزانه دو میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه نفت بسته شده بود.به گفته پورمحمدی، علاوه بر اعمال ظالمانهترین تحریمهای استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران، توانستیم با کاهش هزینههای ملی و افزایش درآمدها نسبت به مدیریت بودجه و تحقق آن اقدام کنیم. با اصلاحات ساختار بودجه وابستگی بودجه ایران به نفت بسیار کم و به طور تقریبی صفر شده است.
طی مرداد تا اسفند ۹۷ اتفاق افتاد
افزایش ۶ درصدی ذخایر ارزی بانک مرکزی
احسان سلطانی- با وجود تحریمها، بانک مرکزی ذخایر ارزی را در حدود ۱۱۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۷ حفظ کرد که نظر به تنزل شدید درآمدهای ارزی نفتی، در نتیجه کاهش عرضه دلار به بازار توسط بانک مرکزی ممکن شد.در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمها، مهندسی عرضه با (۱) کاهش عرضه توسط بانک مرکزی و صادرکنندگان، (۲) شدت تقاضای کاذب سفتهبازانه و سوداگران و (۳) عملیات روانی و ایجاد التهاب در بازار توسط نئولیبرالهای متحد دولت و خصولتیها، موجب افزایش نرخ دستوری ارز شده است. قدرت خرید مردم با قیمت دلار پنج هزار تا هفت هزار تومان متناسب است و با هر قاعدهای قیمت دلار نباید بیش از هشت هزار تومان باشد. قیمتهای بالای دستوری دلار که جهت تامین منافع ائتلاف غالب به اقتصاد تحمیل شده، نتیجهای جز تشدید رکود تورمی و فشار خردکننده به عامه مردم ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد