8 - 10 - 2022
«خرماپزون»
«جهانصنعت»- ایران یکی از بهترین مکانها برای کشت و تولید خرماست بهطوری که در حال حاضر ۱۵ استان کشور میزبان نخلستانهای خرما هستند. پنج استان کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان دوسوم تولید خرمای ایران را بر عهده دارند. در جنوب استان کرمان بیشترین حجم تولید خرما در ایران صورت میگیرد.
منطقه بم، جیرفت و کهنوج در کرمان حدود ۲۸ درصد از کل تولید خرما را در اختیار دارند. معروفترین گونه خرما در استان کرمان، خرمای مضافتی است که جیرفت رتبه نخست ایران را در تولید نوع مضافتی به خود اختصاص داده است. خوزستان ۳۳ هزار هکتار نخلستان دارد که امسال در ۱۷ شهر خوزستان بیش از ۱۸۷ هزار تن خرما برداشت شد.
این در حالی است که نهتنها بیشترین سطح زیر کشت خرما در جهان متعلق به ایران است بلکه ایران از نظر تعداد ارقام خرما مقام نخست را در سطح دنیا به خود اختصاص داده که این موضوع ناشی از تنوع آب و هوایی در این مرز و بوم است.
بر اساس جدیدترین آمار منتشرشده از سوی سازمان فائو در سال زراعی ۲۰۲۰- ۲۰۲۱ ایران سومین تولیدکننده محصول خرما از نظر حجم تولید بوده است. همچنین آمارهای سازمان فائو نشان میدهد در سال ۲۰۲۰- ۲۰۲۱ امارات متحده عربی بزرگترین صادرکننده خرما در جهان بوده و صادراتی بالغ بر ۲۴۰ هزار تن رقم زده است. عربستان اما با صادراتی بیش از ۲۱۴ هزار تن خرما در جایگاه دوم است و عراق نیز با رقم زدن صادراتی حدود ۲۰۸ هزار تن سومین صادرکننده برتر محصول خرما در جهان است.
در مدت نامبرده ایران بیش از ۲۰۳ هزار تن خرما روانه بازارهای جهانی کرده است و به این ترتیب چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا محسوب میشود. این در حالی است که بررسیها نشان میدهد ایران در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ جایگاه نخست را در این زمینه در اختیار داشته است.
بنابراین در حال حاضر با وجود تحریمها، ایران به بیش از ۸۵ کشور دنیا خرما صادر میکند که بخشی از این کشورها اروپایی هستند. اگرچه این محصول در ایران به دلیل تحریمها، ضعف در بستهبندی و سورتینگ، هنوز به جایگاه واقعی خود در تجارت جهانی دست نیافته و نیازمند یکسری کارهای زیرساختی است.
ناگفته نماند متاسفانه طی سالهای اخیر تولید خرما در کشور از ۳/۱ میلیون تن به کمتر از ۱/۱ میلیون تن در سال رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد