7 - 01 - 2020
خروج خودروهای باکیفیت از سبد تولید خودروسازان ایرانی
گروه صنعت – خودروهای با کیفیت تولید داخلی با آغاز تحریمها به صورت چراغ خاموش از سبد تولیدی خودروسازان ایرانی و مونتاژکاران حذف شده است. سبد خودروهای داخلی و البته مونتاژیها هر روز کوچکتر میشود و متاسفانه در این رخداد، سهم با کیفیتها و چهار ستارهها کمتر و سهم خودروهایی که به زور دو و سه ستاره دریافت میکنند بیشتر از قبل میشود.در آخرین گزارش منتشر شده از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، ۱۴ خودروی تولیدی در ایران چهار ستاره کیفی، ۱۳ خودرو سه ستاره و ۱۶ خودروی سواری نیز دو ستاره کیفی دریافت کردهاند اما پس از تحریم صنعت خودرو تولید خودروهای مونتاژی که کیفیت بالایی نیز داشتند کم شد و یا پایان یافت.خودروهای چهار ستاره در فروشها و پیش فروشهای انجام شده در سه ماهه گذشته نیز، کمترین حضور را داشتهاند اما به راستی چه بر سر تولید خودروهای چهار ستاره خواهد آمد؟ تولید خواهند شد؟ و یا باید با آنها برای مدت نامعلومی خداحافظی کنیم. در ادامه شرایط تولید برخی از این خودروها را بررسی خواهیم کرد.
افزایش بهرهوری صنعت خودرو در گرو چیست؟
با توجه به اینکه در برنامه پنجم توسعه دو درصد بهرهوری در اقتصاد کشور هدفگذاری شده راه رسیدن به این بهرهوری در صنعت خودرو مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته است. عضو هیاتمدیره خانه صنعت، معدن، تجارت در خصوص هدفگذاری برنامه پنجم توسعه و بهرهوری صنعت خودرو اظهار داشت: هدفگذاری انجام شده در شرایط عادی صورت پذیرفت اما در حال حاضر باید با توجه به شرایط جدید برنامهریزیها صورت گیرد. آرمان خالقی افزود: بیثباتی بنگاهها و واحدهای تولیدی در تامین مواد اولیه، تجهیزات و قطعات مورد نیاز تهدیدکننده بهرهوری است. همچنین در حوزه شاخصهای منابع انسانی، در صورتی که کارمزد نیروی کار در حدی نباشد که در تامین معیشت خود با مشکل مواجه نشود قطعا بهرهوری نیروی انسانی کاهش خواهد یافت. وی در ادامه به مساله آموزش نیروی کار اشاره کرد و گفت: باید آموزش مستمر نیروی کار در دستور کار واحدهای تولیدی قرار گیرد تا با بهرهگیری از نیروی آموزشدیده و خبره، بهرهوری را افزایش دهند و با اندازهگیری شاخصهای بهرهوری، گلوگاهها و نقاط ایرادی که منجر به افزایش ضایعات و کاهش بهرهوری میشود شناسایی و برای رفع آنها برنامهریزی شود. خالقی در ادامه به خبرخودرو گفت: در حال حاضر که شرایط غیرعادی است و واحدهای تولیدی در تامین مواد اولیه دچار مشکل هستند، خودروسازان برای حفظ قدرت رقابت، باید برنامههای دقیقی در خصوص افزایش مهارتها و بهبود بهرهوری و کاهش ضایعات و هزینههای تولید داشته باشند و همچنین کیفیت کار سرمایه نیروی انسانی را ارتقا دهند تا بتوانند زیانهایی که از بخشهای دیگر متحمل میشوند را جبران کنند.
خودروسازان باید بر توسعه پلتفرمهای داخلی تمرکز کنند
روشها و برنامههای عملی جهت بهبود بهرهوری در صنعت خودرو کشور طی گفتوگو با مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا، مورد بررسی قرار گرفت. سعید مدنی در خصوص افزایش بهرهوری در صنعت خودرو کشور اظهار داشت: بهرهوری در صنعت خودرو به زیرساختهای کشور بازمیگردد و چنانچه شرایط حاکم، چه در نحوه قیمتگذاری و چه در اداره خودروسازیها که به صورت خصولتی است تغییر نکند هیچ اتفاق مثبتی در جهت افزایش شاخصهای بهرهوری رخ نخواهد داد. مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا در ادامه به ظرفیت خودروسازی ایران برای ارتقای بهرهوری اشاره کرد و گفت: چنانچه صنعت خودرو با تمام ظرفیت خود فعالیت کند نقشی حدود ۵ درصدی از تولید ناخالص ملی را خواهد داشت لذا رسیدن به ۲ درصد ارتقای بهرهوری قابل دسترسی است و خودروسازان با افزایش تولید و توسعه محصولات به این هدف خواهند رسید که البته کار سادهای نیست و باید تمرکز بیشتر بر صنایعی باشد که وابستگی کمتری به واردات دارند. مدنی در ادامه به خبرخودرو گفت: علاوه بر هزینههای مالی و بانکی بالایی که به خودروسازان تحمیل شده است، با وجود اینکه تولید خودروهای ملی و CKD ارزبری دارند هنوز مشخص نشده در شرایطی که قیمت ارز از سه هزار تومان به بیش از هشت هزار تومان افزایش یافته خودروسازان محصولات خود را که بیش از ۱۵۰۰ دلار ارزبری دارند با چه قیمتی باید عرضه کنند. وی تاکید کرد: تولید خودروسازان به دلیل نوسانات نرخ ارز و بهرههایی که به بانکها پرداخت میکنند و عدم توانایی در پرداخت مطالبات قطعهسازان شدیدا کاهش یافته است و این عوامل نشان از ضعف مدیریتی در این بنگاهها نیست بلکه باید زیرساختها فراهم شود و چنانچه اشکالاتی وجود دارد اصلاح شود تا به بهرهوری در صنعت خودرو دست یابیم.
نتیجه
از ۱۴ خودروی چهار ستاره صنعت خودرو کشور تنها شاید با افزایش قیمت کارخانه و خرید قطعات از هند با قیمتی بالاتر، تولید برخی از مدلهای تندر۹۰ و سراتو ادامه پیدا کند و در مورد سایر محصولات قطعیتی برای ادامه تولید وجود ندارد. به گزارش پرشینخودرو، بیشک خودروهای کرهای و ژاپنی در شرایط فعلی از سبد تولیدی خودروسازان خارج شده و تا حل مشکلات تحریم، ایرانیان باید به دنبال خرید همان خودروهای قدیمی خودمان باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد