21 - 12 - 2023
خشم فولادسازان آمریکایی از فروش یو.اس. استیل
یو.اس. استیل آمریکا که روزگاری بزرگترین کارخانه فولاد دنیا و نماد قدرتمندی آمریکا بود، با وجود تلاش فولادسازان آمریکایی برای حفظ آن در داخل مرزها به شرکت نیپون ژاپن به مبلغ ۹/۱۴ میلیارد دلار فروخته شد.
یو.اس. استیل آمریکا ۱۲۲ سال پیش توسط اندرو کارنگی سرمایهدار آمریکایی بنیانگذاری و در سایه رونق و شکوفایی یو.اس. استیل بود که اندرو کارنگی تبدیل به ثروتمندترین مرد دنیا شد. یو.اس. استیل اولین شرکت در تاریخ است که ارزش آن، از یک میلیارد دلار عبور کرد؛ رقمی که در همان سال دو برابر بودجه دولت آمریکا بود. این شرکت در زمان جنگ جهانی دوم و پس از آن، در حالی که کشورهای اروپایی و ژاپن درگیر بازسازی ویرانههای جنگ بودند با رشد تولیدات خود سهم شایانی در تبدیل شدن آمریکا به ابرقدرت آن زمان داشت. در گذر زمان و پیدایش فناوریهای جدید یو.اس. استیل قادر نبود خود را با پیشرفتهای اخیر وفق دهد. در حالی که این شرکت همچنان سنگآهن را در کورهبلند ذوب میکرد، رقبای آن در داخل و خارج از آمریکا قراضه را به عنوان کوره القایی مصرف میکردند و حجم تولیدات خود را افزایش میدادند. با افول این شرکت، اکنون ارزش سهام آن معادل تنها نیم درصد از شرکت اپل است و مذاکرات برای فروش آن نیز از ماهها پیش آغاز شده بود.
روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲، شرکت یو.اس. استیل پیشنهاد خرید وجه نقد و سهام ردشدهای را منتشر کرد که توسط شرکت رقیب کلیولندکلیس دریافت کرده بود که در آن ارزش شرکت را بیش از ۷ میلیارد دلار تخمین میزد. همچنین شرکت یو.اس. استیل به امتناع خریدار احتمالی از امضای توافق بر سر عدم افشای اطلاعات و تعهد به انجام بررسیهای لازم اشاره کرد. شرکت تجاری صنعتی اسمارک مستقر در پنسیلوانیا پیشنهاد خرید تمام نقد یو.اس. استیل را ۲۳ مرداد اعلام کرد که بالاتر از پیشنهاد کلیولندکلیس بود. با توجه به گزارشهای تاییدنشده در مورد تمایل احتمالی آرسلور میتال، دیگر شرکت آمریکایی نیز در روز چهارشنبه، حد روزانه سهام یو.اس. استیل با افزایش ۱۳/۷ درصدی رقم ۳۰ دلار به ازای هر سهم در بازار را رد کرد و در پایان روز با ۱۷/۲ درصد افزایش تا میزان ۱۴/۳۲ دلار در هر سهم جهش کرد.
جایگزینهای استراتژیک
در همان زمان، سهام آرسلور میتال کاهش یافت و معاملات با میزان ۶۵/۲۵ دلار در هر سهم بسته شد. سخنگوی شرکت یو.اس. استیل از اظهارنظر در مورد اینکه آیا این شرکت پیشنهادی از سوی آرسلور میتال دریافت کرده است خودداری کرد و تنها به اشاره به اعلامیه روز یکشنبه شرکت در مورد فرآیند جایگزینهای استراتژیک بسنده کرد.
در آن اطلاعیه، یو.اس. استیل اعلام کرده بود که هیاتمدیره آن یک فرآیند بررسی رسمی برای در نظر گرفتن چندین پیشنهاد را شروع کرده که خرید کامل تا دستیابی به داراییهای تولیدی خاص این شرکت را شامل میشود. در ادامه نیز شرکت هیچگونه مهلت یا جدول زمانی مشخص برای تکمیل بررسی را اعلام نکرد. در صورت موفقیت هرکدام از این شرکتهای آمریکایی در خرید یو.اس. استیل، بزرگترین ادغام در تاریخ صنعت فولاد آمریکا رخ میداد.
توماس کانو، رییس بینالمللی اتحادیه کارگران فولاد آمریکا (USW)، در نامهای در تاریخ ۱۲ مرداد که توسط کلیولندکلیس منتشر شد این شرکت را نماینده اعضای این اتحادیه در خرید یو.اس. استیل اعلام و تاکید کرده بود پیشنهاد دیگری برای خرید از طرف اعضای این اتحادیه صورت نخواهد گرفت و تنها گزینه تاییدشده شرکت کلیولندکلیس خواهد بود. این اقدام با هدف حفظ یو.اس. استیل در خاک آمریکا بود و اعلام خبر فروش یو.اس. استیل در ۲۸ آذر(۱۹ دسامبر) موجی از انتقادات را به همراه داشت.
دیوید مککال رییس اتحادیه کارگران فولاد در این باره گفت: گفتن اینکه ما از معامله اعلامشده بین یو.اس. استیل و نیپون ناراضی هستیم، حق مطلب را ادا نمیکند، این تصمیم نشاندهنده همان نگرش حریصانه و کوتاهبینانهای است که مدتهاست صاحبان یو.اس. استیل در پیش گرفتهاند.
اعلام این خبر، مخالفتهای تند و تیز سیاستمداران را نیز بهسرعت در پی داشت. سناتور ونس با ابراز نگرانی از این موضوع بیان کرد: یک قطعه حیاتی از پایگاه صنعت دفاع آمریکا به خارجیان برای پول فروخته شد.
سهام یو.اس. استیل در روز دوشنبه ۲۸ آذر(۱۹ دسامبر) پس از اعلام خبر فروش آن و در پایان معاملات، با افزایش
۲۶ درصدی به قیمت ۵۹/۴۹ دلار رسید. بورس توکیو پیش از فاش شدن این خبر در توکیو به پایان رسیده بود و سهام نیپون استیل در روز بعد شاهد تغییرات خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد