27 - 02 - 2024
خط فقر خانوار از ۲۵ میلیون تومان گذشت
تسنیم- بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور با بیان اینکه افزایش دستمزد ربطی به تورم ندارد، گفت: خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره از مرز ۲۵ میلیون تومان فراتر رفته است.
حمیدرضا امامقلیتبار بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور درباره مشکلات کارگران گفت: فرآیند و موضوع دستمزد هرساله کارگران یک نمایشی است که توسط دولتها اداره و مدیریت میشود و دستمزد کارگران وابسته به تصمیم نمایندگان دولتهاست. دستمزد کارگران وابسته به هیچ معیار علمیای نیست و صرفا اراده حکومتی در تعیین دستمزد دست دارد. دولت زمانی که از سرمایهگذار حمایت میکند، به عبارتی اعلام میکند من در حمایت از تولید شکست خوردهام و تنها کاری که میتوانم انجام دهم این است که در شورایعالی کار جبران مافات کنم و برای تامین منافع سرمایهگذار کارفرما و اشتغالزا، دستی بالا بزنم و بتوانم منافع کارفرما را با پایین نگهداشتن دستمزد تامین کنم، چراکه برای تامین منابع خود به مالیات سرمایهگذار نیاز دارد، تلاش دولت امسال نسبت به سالهای قبل بیشتر است که دستمزد را پایین نگه دارد، چراکه شرایط مالی دولت باعث میشود که از کارفرما حمایت کند.
افزایش دستمزد ربطی به تورم ندارد
امامقلیتبار ادامه داد: سناریوی مضحکی که بیان میشود دستمزد باعث تورم است، سال گذشته با افزایش ۲۷ درصدی مزد و تورم ۴۵ درصدی شکست خورد و ثابت کرد که افزایش دستمزد ربطی به تورم ندارد.
وی بیان کرد: در تمام کشورهایی که تورم پایین و نزدیک به صفر دارند، دستمزد کارگران حداقل ۱۰ برابر بیشتر از ایران است، چراکه مصرفکننده کالا و خدمات در کشورها اقشار آسیبپذیر هستند. کارگران و بازنشستگان به همراه خانوادههایشان بیش از ۶۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند و عمدتا حقوقبگیر و کارگر هستند، اگر نسبت به آنها اقدام به سرکوب مزدی کنیم، تقاضا کاهش مییابد و رکود بروز میکند و با توجه به افزایش تورمی که سال آینده وجود دارد، لذا رکود تورمی را تجربه خواهیم کردیم. تمام کشورهای صنعتی که حقوق و دستمزد بالا دارند، ساختار اقتصادی مناسبی دارند که این ساختار اقتصادی مناسب را کارگران نباید در کشور ایجاد کنند. این ساختار اقتصادی مناسب را باید دولتها ایجاد کنند. در حال حاضر کارگران تمام هزینههای ناکارآمدیهای دولتها در بخش مهار تورم و افزایش تولید را کارگران پرداخت میکنند.
امامقلیتبار با بیان اینکه در شرایط فعلی خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره از مرز ۲۵ میلیون تومان فراتر رفته است، افزود: حقوق کارگر توان تامین حتی ۵۰ درصد معیشت آن را ندارد؛ موضوع مهم دیگری وجود دارد و آن اخذ وام تعداد زیادی از کارگران از سیستمهای بانکی و متعاقب آن قبول تعهد در پرداخت بهره و اقساط وام است که جهت جبران عقبماندگی مزدی سنوات گذشته برای تامین معیشت یا برای سایر مواردی که اصلا در سبد معیشت مدنظر قرار نمیگیرد، دریافت شده است.
وی گفت: مثل تامین هزینههای ازدواج خود و فرزندان، خرید یا تعمیرات لوازم خانگی فرسوده از رده خارج منزل شامل یخچال و تلویزیون و فرش و ظروف حداقلی و سایر اقلام غیرمترقبه که به آنان تحمیل شده است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که غریب به اتفاق کارگران به طور متوسط دارای تسهیلات اینچنینی بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومانی هستند که در گذشته برای جبران پرداختیهای فوق با مشقت از سیستمهای بانکی اخذ کردهاند. این افراد ماهانه بین ۲۰ تا ۳۵ درصد میانگین حقوق خود را به عنوان اقساط پرداخت میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد