16 - 06 - 2022
خوشبینی اوپک به دورنمای بازار نفت
اوپک همچنان انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۲ از سطح پیش از پاندمی کووید فراتر رود، با این حال هشدار داد حمله روسیه به اوکراین و تحولات پیرامون همهگیری، همچنان یک ریسک قابل ملاحظه مانده است.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۲ به میزان ۳۶/۳ میلیون بشکه در روز رشد میکند و به روند احیا از افت سال ۲۰۲۰ ادامه میدهد.
جنگ اوکراین، باعث شد قیمت نفت در مارس برای مدت کوتاهی به بالای ۱۳۹ دلار در هر بشکه صعود کند که بالاترین رکورد از سال ۲۰۰۸ بود و فشارهای تورمی را تشدید کرد. قرنطینه کووید در چین و شیوع بیماری در پکن، باعث ازسرگیری تستهای گروهی شد و تقاضا برای نفت را محدود کرد.
در گزارش اوپک آمده است: نگاهی به پیش رو نشان میدهد تحولات ژئوپلیتیکی اخیر و تحولات نامعلوم پاندمی در اواخر نیمه دوم سال، همچنان ریسک قابل ملاحظهای برای پیشبینی احیای تقاضا برای نفت و رسیدن آن به سطح پیش از پاندمی، ایجاد میکند.
فشارهای تورمی احتمالا ادامه پیدا میکند و معلوم نیست چه زمانی مسائل ژئوپلیتیکی حل خواهند شد. با این حال، پیشبینی میشود تقاضا برای نفت در سطح مطلوبی در نیمه دوم امسال بماند.
در این گزارش پیشبینی شد مصرف نفت جهان در سه ماهه سوم از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز عبور میکند که مطابق با پیشبینیهای قبلی است و میانگین مصرف در سال میلادی جاری به ۲۹/۱۰۰ میلیون بشکه در روز میرسد که اندکی بالاتر از نرخ مصرف در سال ۲۰۱۹، پیش از آغاز همهگیری کووید خواهد بود.
اوپک پیشبینی خود از نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ را تغییر نداد و ۵/۳ درصد اعلام کرد و خاطرنشان کرد ریسکهای نزولی قابل توجه مانده و پتانسیل صعودی، کاملا محدود است.
قیمت نفت پس از انتشار این گزارش، به روند افزایشی خود ادامه داد و بالای ۱۲۳ دلار در هر بشکه معامله شد.
اوپک و متحدانش شامل روسیه، سرگرم افزایش ماهانه تولید برای پایان دادن به محدودیت عرضهای هستند که در سال ۲۰۲۰ در اوج پاندمی به اجرا گذاشتند. در نشست دوم ژوئن، وزیران اوپکپلاس برنامه افزایش تولید را جلو انداختند تا افت تولید روسیه را جبران کنند.
با این حال تولیدکنندگان اوپکپلاس همچنان کمتر از میزان توافق شده، تولیدشان را افزایش دادند که به دلیل کمبود سرمایهگذاری بعضی از اعضای اوپک در میادین نفتی و افت تولید روسیه به دلیل تحریمها و بایکوت خریداران است.گزارش اوپک نشان داد این روند در ماه می ادامه پیدا کرده و تولید اوپک به دلیل کاهش تولید لیبی، نیجریه و کشورهای دیگر، به میزان ۱۷۶ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به ۵۱/۲۸ میلیون بشکه در روز رسید.
اوپک پیشبینی خود از رشد عرضه غیراوپک در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱/۲ میلیون بشکه در روز اعلام کرد. اوپک پیشبینی خود از تولید روسیه را به میزان ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و برآوردش از رشد تولید آمریکا را بدون تغییر حفظ کرد.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک انتظار دارد تولید نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۲۲ به میزان ۸۸۰ هزار بشکه در روز رشد کند که نسبت به پیشبینی قبلی این گروه تفاوتی نکرده است.
عقبگرد نفت در آستانه افزایش نرخهای آمریکا
در همین حال، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تقاضا برای سوخت در آستانه افزایش نرخهای بهره آمریکا، کاهش پیدا کرد.
آنطور که رویترز گزارش داده: بهای معاملات وستتگزاس اینترمدیت آمریکا با هشت سنت معادل ۱/۰ درصد کاهش، به ۱۱۸ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت با ۲۶ سنت معادل ۲/۰ درصد کاهش، به ۱۲۰ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز گذشته با یک دلار و ۱۰ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با دو دلار کاهش، بسته شده بود.
موسسه مالی یوبیاس پیشبینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان سپتامبر را به ۱۲۰ دلار و برای سه ماهه بعدی را به ۱۲۵ دلار افزایش داد در حالی که پیشبینی قیمت قبلی، ۱۱۵ دلار بود.
از سوی دیگر، موسسه اعتبارسنجی فیچ هم پیشبینی خود از قیمت نفت برنت و وستتگزاس اینترمدیت برای سال ۲۰۲۲ را به میزان پنج دلار بالا برد و به ترتیب ۱۰۵ دلار و ۱۰۰ دلار اعلام کرد.
تورم رو به رشد، باعث شده است سرمایهگذاران و معاملهگران خود را برای افزایش چشمگیر نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا آماده کنند. انتظار میرود در نشست هفته جاری فدرالرزرو، نرخهای بهره ۷۵ واحد افزایش پیدا کند که بزرگترین افزایش نرخهای بهره آمریکا در ۲۸ سال گذشته خواهد بود.
اوپک در گزارش ماهانه خود، پیشبینی تقاضای جهانی برای نفت را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۲ از سطح سال ۲۰۱۹ که هنوز همهگیری کووید۱۹ شروع نشده بود، فراتر رود اما هشدار داد جنگ در اوکراین و تحولات مربوط به همهگیری، یک ریسک قابل توجه ماندهاند.
نمایندگان اوپک و منابع صنعتی به رویترز گفته بودند اوپک انتظار دارد روند رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی آینده آهسته شود، زیرا افزایش قیمتهای نفت، به تورم دامن زده و تاثیر منفی روی اقتصاد جهانی میگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، عرضه محدود که با کاهش صادرات لیبی در بحبوحه بحران سیاسی در این کشور تشدید شده، از قیمتها پشتیبانی کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد