7 - 02 - 2021
خیار کیلویی ۲۰ هزار تومان شد
قیمت خیار در مراکز عرضه سطح شهر تهران به دلیل کاهش عرضه از سوی مراکز تولید، به کیلویی ۲۰ هزار تومان افزایش یافت.
قیمت خیار در بازار افزایش چشمگیری داشته است.گشت و گذاری در بازار نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم خیار در سطح شهر به حدود ٢٠ هزار تومان رسیده است. فعالان بخش خصوصی درباره دلایل افزایش قیمت خیار به کیلویی ٢٠ هزار تومان در بازار گفتند که کمبود عرضه و افزایش قیمت خیار در چنین فصلی طبیعی است اما امسال فراتر از حد معمول قیمت این محصول گران شده است.
به گفته این فعالان، شنیده میشود یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت خیار، کاهش عرضه آن است.
در همین زمینه اسدالله کارگر، رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با بیان اینکه در فصل زمستان کاشت خیار رسمی فقط در جنوب کشور انجام میشود، گفت: در فصل زمستان تولید خیار رسمی به ٣٠ درصد کاهش مییابد و عمده خیارهای موجود در بازار در این فصل، خیار گلخانهای است. وی با اشاره به افزایش هزینههای تولید محصولات گلخانهای افزود: قیمت گازوئیل، پلاستیک، دستمزد کارگران و… افزایش زیادی داشته و منجر به افزایش هزینههای تولید شده است. کارگر درباره اینکه پیشبینی میکنید نرخ این محصول طی روزهای آینده کاهش داشته باشد، گفت: درباره محصولات تره بار از جمله خیار نمیتوان پیشبینی کرد چرا که همه چیز بستگی به بحث عرضه و تقاضا دارد.
در این خصوص اما نایبرییس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: قیمت ۲۰ هزار تومانی محصول خیار، تاثیری بر درآمد کشاورزان ندارد. جلال محمودزاده گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت خیار در بازار دلالان هستند، قیمت ۲۰ هزار تومانی این محصول تاثیری بردرآمد کشاورزان و تولیدکنندگان ندارد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس با اشاره به اینکه سود افزایش قیمت خیار در بازار به جیب دلالان میرود، ادامه داد: سموم و بذور مورد نیاز گلخانهداران تولیدکننده خیار با استفاده از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین میشد متاسفانه تخصیص ارز به این کالاها متوقف شده است.
محمودزاده با تاکید بر اینکه گلخانهداران سم و بذر مورد نیاز خود را با قیمت ۱۰ تا ۱۵ برابری از بازار آزاد تامین میکنند، عنوان کرد: حذف ارز دولتی واردات نهادههای مورد نیاز تولید خیار هزینه تمام شده هر کیلوگرم از این محصول را افزایش داده است.
وی با تاکید بر اینکه تنظیم بازار و بازاریابی محصولات کشاورزی وظیفه اصلی وزارت جهادکشاورزی بوده اما متاسفانه دولت این اختیارات بر خلاف قانون را در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داده است، عنوان کرد: وزارت جهادکشاورزی میتواند عملکرد بهتری در زمینه تنظیم بازار محصولات کشاورز داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لابیهای واردات محصولات کشاورزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت مانع از واگذاری اختیارات حوزه تنظیم بازار به وزارت جهادکشاورزی میشود، گفت: دولت باید دست واسطهها را از بازار محصولات کشاورزی کوتاه کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد