22 - 08 - 2017
خیزش علیه ترامپ و نژادپرستی
تصمیمات شتابزده و ناگهانی رییسجمهور آمریکا از جمله اخراج و استعفای برخی اعضای کابینهاش و مواضع ضد و نقیض وی به ویژه به دنبال اتفاقات نژادپرستانه اخیر در ویرجینیا بسیاری از مدیرانش را فراری داده و باعث فاصله گرفتن حتی همحزبیهایش شده است. آمریکای دوران ترامپ تضعیف شده و رو به زوال گذاشته است تا جایی که به باور برخی کارشناسان دوران زمامداری میلیاردر نیویورکی بر مسند ریاستجمهوری آمریکا رو به پایان است. در صورتی که ترامپ رویکرد خودمحورانه خود را در فضای سیاسی تغییر ندهد و تنها درصدد اجرایی کردن دستوراتش بدون در نظر گرفتن شرایط بینالمللی و داخلی آمریکا باشد، بیثباتیهای دولتش ادامه خواهد داشت؛ دورنمایی که از نظر برخی کارشناسان ممکن است در نهایت منجر به استیضاح رییسجمهور شود.
هفت ماه از روی کار آمدن چهل و پنجمین رییسجمهور آمریکا میگذرد؛ فردی که باوجود جنجالهای سیاسی مختلف در داخل حزب جمهوریخواه، موفق شد به عنوان کاندیدای این حزب در مقابل هیلاری کلینتون از حزب دموکرات قرار گیرد و در نهایت وارد کاخ سفید شود.
ترامپ که تنها اقدام سیاسی مهمش در سال ۱۹۹۹ و شکست در ورود به کارزار انتخاباتی سال ۲۰۰۰ خلاصه میشود، توانست در اولین پست سیاسی خود رییسجمهور ایالات متحده آمریکا شود. از این رو کارشناسان سیاسی با توجه به بیتجربگی سیاسی ترامپ و عدم همراهی کامل حزب جمهوریخواه با وی انتظار بحرانهایی در دولت او را داشتند که البته گذشت تنها هفت ماه از آغاز دوره ریاستجمهوری ترامپ این مساله را به اثبات رساند.
فاجعه تازه به حوادث هفته گذشته و اختلاف ریشهدار تبعیض نژادی در آمریکا برمیگردد. همزمان با بالا گرفتن جنجال در آمریکا بر سر رویکرد نژادپرستانه دونالد ترامپ، شهرهای مختلف این کشور شنبه گذشته شاهد برگزاری راهپیمایی علیه رییسجمهور آمریکا و گروههای خودبرترپندار بود.
همزمان با برگزاری راهپیمایی بزرگ شنبه گذشته بوستون علیه گروههای نژادپرست، شهرهای ایالات آلاباما، ویسکانسین، کالیفرنیا، نیوجرسی، کارولینای شمالی، ایلینوی و نیویورک شاهد برگزاری تجمع و راهپیمایی در اعتراض به دیدگاههای نژادپرستانه دونالد ترامپ و فعالیت گروههای افراطی سفیدپوست در این کشور بود.
صدها نفر شنبه گذشته به وقت محلی در لگونا بیچ ایالت کالیفرنیا دست به راهپیمایی علیه ترامپ و گروههای نئونازی و نژادپرست زدند. در پاسخ به این تجمع، دیروز طرفداران ترامپ در این شهر دست به تجمع زدند تا حمایت خود را از سیاستهای ضدمهاجرتی ترامپ اعلام کنند. این تجمع توسط گروه آمریکافرست برگزار خواهد شد.
در هانتسویل ایالت آلاباما، راهپیمایی گروههای ضدنژادپرستی با تجمع گروههای نژادپرست و طرفداران ترامپ روبهرو شد که در چند مرحله به درگیری لفظی و فیزیکی انجامید. با این حال نیروهای امنیتی مانع از ادامه درگیری شده و دو طرف را جدا کردند.
در مدیسون ایالت ویسکانسین هم دهها نفر از فعالان گروههای سوسیالیستی و کارگری و همین طور دانشجویان دانشگاه ویسکانسین در محوطه این دانشگاه تجمع کرده و علیه نفرتپراکنی و نژادپرستی شعار سر دادند. آنها پلاکاردهایی علیه گروههای فاشیستی و ضدسیاهپوست در دست داشتند که آنها نوشته شده بود: نژادپرستی در اینجا جایگاهی ندارد.
در ایالت نیوجرسی نیز دهها نفر شنبه گذشته در برابر زمین بازی گلف ترامپ تجمع کردند و علیه وی شعار دادند. آنها پارچه بزرگی حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود: نفرت در ایالت باغ (نیوجرسی) جایگاهی ندارد.
دورهام کارولینای شمالی هم جمعه گذشته شاهد برگزاری راهپیمایی بزرگ علیه نژادپرستی و سیاستهای تبعیضآمیز کاخ سفید بود. حضور پلیس ضدشورش در جریان راهپیمایی دورهام گسترده بود و به گزارش منابع خبری در جریان این راهپیمایی دست کم یک نفر از افراد معترض توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.
همچنین شیکاگو در ایالت ایلینوی هم شاهد گردهمایی صدها نفر از مردم این شهر و فعالان مدنی بود تا اعتراض خود را به فعالیت گروههای نژادپرستی اعلام کنند. بنا به گزارش شیکاگوتریبیون، معترضان خشونتهای هفته گذشته گروههای نژادپرست سفیدپوست در شارلوتزویل را محکوم کردند.
آنها همچنین علیه ترامپ شعار داده و سخنان دوپهلوی وی درباره اعمال گروههای نژادپرست را محکوم کردند. راهپیمایی در شهرهای مختلف آمریکا همزمان با راهپیمایی بزرگ ضدنژادپرستی در شهر بوستون برگزار شده است. معترضان که به دعوت گروههای چپگرا دست به تظاهرات زده بودند، پلاکاردهایی در محکومیت نژادپرستی در دست داشتند و شعارهایی ضدفاشیسم سر دادند.
همزمان یک گروه نژادپرست از طرفداران ترامپ هم در بوستون دست به راهپیمایی زدند. پلیس بوستون برای جلوگیری از درگیری این دو گروه رقیب، به حالت آمادهباش درآمد و هزاران نیروی پلیس به سرعت در سطح شهر مستقر شدند. هفته گذشته بود که گردهمایی نژادپرستان در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینیا با مجموعه حوادثی خشونتآمیز همراه شد.
یک عضو گروه نژادپرست در آن تجمع، خودروی خود را به میان گروهی از مخالفان نژادپرستی راند که در جریان آن یک نفر کشته و تعدادی زخمی شدند. آن رویداد انتقادهای بسیاری را متوجه خود ساخت اما رییسجمهور آمریکا حاضر به محکوم کردن صریح گروههای نژادپرست نشد. وی هر دو طرف آن درگیری را مقصر دانست که جنجالی تازه در آمریکا به وجود آورده است.
از طرفی در پی اظهارات دونالد ترامپ درباره درگیریهای شارلوتزویل و یکسان دانستن نژادپرستها و مخالفان آنها که انتقادهای زیادی را در پی داشت، با وجود اینکه بسیاری در کنارش ایستادند، اما بسیاری هم به مخالفت با ترامپ پرداختند و از سمتهایشان کنارهگیری کردند.
تعدادی از مدیران از شورای مشورتی امور اقتصادی و اعضای کمیته هنر و کمکهای بشردوستانه اعلام کردند که از سمتهایشان کنارهگیری میکنند.
در این میان، آلفونسو آر. برنارد، کشیش مرکز فرهنگی مسیحی کلیسای جامع بروکلین نیویورک جمعه گذشته اعلام کرد که از سمت اداره غیررسمی مشاوران اوانجلیک دونالد ترامپ کنارهگیری کرده است. وی که در تاریخ سوم می سالجاری میلای با ترامپ دیدار داشت، در مرکز فرهنگی مسیحی مستقر در بروکلین با ۳۷ هزار عضو فعالیت دارد.
انصراف ترامپ از حضور در جشن هنرمندان
پس از اینکه برخی برندگان جوایز سالانه مرکز هنرهای نمایشی کندی در اعتراض به سیاستهای دونالد ترامپ از حضور در ضیافت کاخ سفید انصراف دادند، ترامپ اعلام کرد که بر خلاف سنت چند دهه گذشته، در مراسم تجلیل از این هنرمندان شرکت نخواهد کرد.
مرکز فرهنگی جان اف کندی در واشنگتن هر سال با اعطای نشان از هنرمندان تجلیل میکند. در این مراسم بهطور معمول رییسجمهور و بانوی اول هم حضور دارند. امسال به خاطر مخالفتها این مراسم بدون حضور ترامپ و ملانیا برگزار میشود. ابتدا ضیافت شام سالانه خبرنگاران در کاخ سفید و حالا مراسم بزرگداشت هنرمندان در مرکز فرهنگی هنری جان افکندی برخلاف سالهای گذشته بدون حضور رییسجمهور آمریکا برگزار خواهد شد. کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد دونالد ترامپ و همسرش ملانیا تصمیم گرفتهاند در مراسم مرکز فرهنگی جان افکندی شرکت نکنند تا به این ترتیب دریافتکنندگان جوایز و مهمانان بتوانند به دور از سیاست و حواشی آن جشن خود را برگزار کنند.
تصمیم رییسجمهور و بانوی اول برای عدم شرکت در این مراسم پس از آن صورت میگیرد که دستکم دو نفر از هنرمندانی که قرار است به آنان نشان افتخار اعطا شود، رسما گفته بودند در مراسمی که پیش از اعطای جوایز در کاخ سفید برگزار میشود، شرکت نخواهند کرد.
کارمن دلاوالاده، رقصنده و طراح رقص با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که دعوت کاخ سفید برای شرکت در مراسم جشن را با توجه به رویکرد تفرقهبرانگیز اجتماعی و تلخ اخلاقی که رهبری فعلی ما آن را برگزیده نخواهد پذیرفت.
نورمن لیر، تهیهکننده و یکی دیگر از دریافتکنندگان نشان افتخار هم در مصاحبهای با روزنامه لسآنجلس تایمز گفته بود در مراسم کاخ سفید شرکت نخواهد کرد. کاخ سفید در بیانیه خود اظهار داشته دونالد ترامپ و همسرش صمیمانهترین تبریکات خود را همراه با بهترین آرزوها به دریافتکنندگان امسال این نشان به پاس دستاوردهای متعددشان تقدیم میکنند. ترامپ پیشتر در ماه آوریل نیز از حضور در ضیافت شام سالانه خبرنگاران در کاخ سفید خودداری کرده بود.
مراسم سالانه بزرگداشت هنرمندان در مرکز فرهنگی هنری جان اف کندی یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی آمریکا به شمار میرود. این مرکز بزرگترین مرکز فرهنگی شهر واشنگتن بهشمار میرود. مریل استریپ، آرتا فرانکلین، رابرت دنیرو، تام هنکس و استینگ از جمله هنرمندانی هستند که در سالهای گذشته مفتخر به دریافت نشان افتخار این مرکز شدهاند.
الالکول جی رپر، گلوریا استفان خواننده، لایونل ریچی خواننده و تهیهکننده موسیقی، کارمن دلاوالاده و نورمن لیر پنج هنرمندی هستند که مرکز فرهنگی جان اف کندی امسال از آنها تجلیل میکند. بهطور معمول هر سال رییسجمهور آمریکا و بانوی اول ضیافتی را به افتخار دریافتکنندگان این نشان در کاخ سفید بر پا میکنند و در مراسم اهدای نشان افتخار نیز شرکت میجویند.
امسال مراسم اهدای نشان افتخار ۳ دسامبر برگزار خواهد شد. دبورا اف راتر، رییس این مرکز در گفتوگویی با نیویورکتایمز اظهار داشته، دلیل اتخاذ این تصمیم از سوی کاخ سفید را درک میکند اما با این حال عدم حضور رییسجمهور وقت در این مراسم را رخدادی کمسابقه و دلسردکننده خوانده است.
تشکر ترامپ از بنن به خاطر کمک به شکست هیلاری
رییسجمهور آمریکا در پیامی توئیتری از استیو بنن تشکر کرد. دونالد ترامپ در این پیام در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از برکناری مشاور ارشد کاخ سفید نوشت: میخواهم از استیو بنن به خاطر خدماتش تشکر کنم. وی در دوران رقابت من با هیلاری کلینتون کج و کوله به کمپین انتخاباتیام آمد. این اتفاق بسیار خوب بود.
همچنین سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: رییس دفتر کاخ سفید و استیو بنن به صورت دوجانبه توافق کردند آخرین روز کاری بنن باشد. ما از خدمات وی ممنون هستیم و آرزوی بهترینها را برای او میکنیم. با این حال چندی قبل یک مقام ارشد دولتی به دیلی میل گفت که جان کلی، رییس دفتر ترامپ تصمیم به اخراج بنن گرفته و موافقت ترامپ را جلب کرده است.
این استراتژیست ارشد برکنار شده دونالد ترامپ ساعاتی پس از اخراج از سوی رییسجمهور آمریکا از بازگشت خود به وبسایت راست افراطی بریتبارت خبر داد و علیه دشمنانش اعلام جنگ کرد و وعده داد اپوزیسیون را در هم خواهم شکست. با این حال دموکراتها از کنارهگیری بنن بسیار خوشحال شدند؛ از جمله نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای گفت: اخراج استیو بنن یک خبر خوشحالکننده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد