25 - 01 - 2017
دریافت پول از کشورهای خارجی
یک گروه حقوقی در آمریکا گفته قصد دارد از دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا به دلیل سرپیچی از قانون اساسی این کشور شکایت کند.
بنا بر ادعای این گروه ترامپ با گرفتن پول از دولتهای خارجی قانون اساسی آمریکا را نقض کرده است. این گروه دیدهبان حقوقی که متشکل از وکیلان و افراد دانشگاهی است، میگوید که ترامپ این پول را از طریق اجاره دادن اتاقهای هتلهایش و اجاره ساختمانهایش دریافت کرده است.
گروه «شهروندان برای مسوولیتپذیری و اخلاق در واشنگتن» شکایت خود را دیروز در دادگاهی در نیویورک مطرح کرد. نورمن آیزن، از موسسان این گروه گفته است که این گروه در تلاش بوده که از طریق دستیابی به اظهارنامه مالیاتی ترامپ بتواند به میزان در آمد او پی ببرد. ترامپ همواره از انتشار اظهارنامه مالیاتی خود طفره رفته است. منتقدان او متهمش میکنند که شاید به دلیل فرار مالیاتی نمیخواهد اظهارنامه مالیاتیاش دیده شود.
اریک ترامپ، فرزند رییسجمهور آمریکا که معاون اجرایی تشکیلات اقتصادی پدرش است گفته اقدام این گروه حقوقی صرفا انگیزه سیاسی دارد. براساس بندی از قانون اساسی آمریکا، رییسجمهور این کشور نمیتواند در قالب هدیه پولی از دولتهای خارجی دریافت کند.
وکلای ترامپ میگویند که بر اساس این بند رییس نمیتواند پول قابلتوجهی از قدرتی خارجی بگیرد که این با آنچه در قالب صورتحساب هتل پرداخت میشود، تفاوت دارد. فرزند ترامپ گفته که با این حال درآمد حاصل از اجاره اتاق هتلهای ترامپ به مسوولان دولتهای خارجی به خزانه دولت واریز میشود. دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخاب اعلام کرد که کسب و کارش را به کلی رها میکند تا بتواند روی ریاستجمهوری متمرکز شود.
بازبینی توافقهای تجاری، اولویت اصلی ترامپ
رییسجمهور جدید آمریکا در نخستین روزهای حضور در دفتر کارش، اقدامات فوری برای بازبینی اتحادهای اقتصادی کشورش انجام میدهد و نشستهایی با رهبران مکزیک و کانادا درباره پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی ترتیب داده است در حالی که جمعه گذشته برای فراهم کردن زمینه انعقاد پیمان تجاری، میزبان نخستوزیر انگلیس خواهد بود.
دونالد ترامپ تنها دو روز پس از رسیدن به قدرت، اعلام کرد برنامههایش برای مذاکرات مجدد توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی با کانادا و مکزیک که دو دهه قدمت دارد را دنبال خواهد کرد.
در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر گذشته، برتری ترامپ در ایالتهای صنعتی به کمک وعدههای اقتصادی بود که وی در مراسم تحلیف روز جمعه مورد تاکید مجدد قرار داد.
ترامپ در تبلیغات انتخاباتی، رشد ضعیف اقتصادی را به توافقهای تجاری بد با چین، مکزیک و سایر کشورها نسبت داد که در مقایسه با محصولاتی که به آمریکا صادر میکنند، واردات کمتری از این کشور دارند. وی تهدید کرد آمریکا را از پیمان شراکت ترانس پاسیفیک که متشکل از ۱۲ کشور است، خارج خواهد کرد. کنگره هرگز این پیمان را تصویب نکرده است و مشاوران ترامپ میگویند هدف، استفاده از تهدید وضع تعرفه برای گرفتن امتیاز از بعضی از کشورها و همچنین مذاکرات توافقهای دوجانبه کوچکتر با متحدان استراتژیکی مانند انگلیس است.
این رویکرد زمانی که ترامپ با ترزا می، نخستوزیر انگلیس برای پرداختن به جدیدترین تغییرات در روابط ویژه با انگلیس دیدار میکند، مشاهده خواهد شد. مذاکرات و تصویب قرارداد با لندن به راحتی میسر نخواهد بود و موانع سیاسی و روالهای پیچیدهای وجود دارد که ممکن است چنین توافقی را سالها به تاخیر انداخته یا حتی به طور کامل غیرقابل اجرا کند.
با این همه تا یک سال پیش که انگلیس به عنوان عضو اتحادیه اروپا به شمار میرفت و باراک اوباما، رییسجمهور وقت آمریکا بهدنبال توافق گسترده با این بلوک بود، غیرقابل تصور بود.
نخستوزیر انگلیس هفته گذشته در پیام روشنی اعلام کرد خواهان جدایی کامل کشورش از اتحادیه اروپاست در حالی که اظهارات ترامپ در مراسم تحلیفش نشان میدهد انگلیس میتواند شریکی داشته باشد که توافقهای تجاری هدفمند و دوجانبه را به توافقهای چند جانبه ترجیح میدهد. هدف ترزا می از سفر به واشنگتن، فراهم کردن زمینه یک توافق تجاری است که همزمان با آماده شدن مقدمات مذاکرات فشرده برای خروج انگلیس از عضویت اتحادیه اروپا، از این کشور پشتیبانی خواهد کرد. نخستوزیر انگلیس اعلام کرده است کشورش از بازار واحد اتحادیه اروپا که نیمی از صادراتش به آن ارسال میشود، خارج خواهد شد اما وی قصد دارد با گسترش تجارت و روابط اقتصادی نزدیکتر با کشورهای غیراروپایی شامل آمریکا، رشد اقتصادی را حفظ کند.
براساس گزارش وال استریت ژورنال، در حال حاضر مهمترین مذاکرات انگلیس با بروکسل است و تاکید این کشور برای روابط با واشنگتن، ممکن است تحت این نیت باشد که به اروپا یادآوری کند لندن روابط قوی با سایر نقاط جهان دارد. آمریکا هم مذاکرات مهمتری از توافق با انگلیس دارد. ترامپ با دنبال کردن قولهایی که در زمان مبارزات انتخاباتی داد، اعلام کرده است پیمان توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی را بازبینی خواهد کرد.
دعوت از نتانیاهو برای سفر به واشنگتن
رییسجمهور جدید آمریکا با نخستوزیر اسراییل تلفنی گفتوگو کرد. آنها گفتوگویشان را دلپذیر و بسیار دوستانه خواندند و اعلام کردند که بر سر خطر ایران با یکدیگر همنظرند. ترامپ، نتانیاهو را به واشنگتن دعوت کرد.
دونالد ترامپ، رییسجمهور جدید آمریکا در گفتوگویی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل، بر حمایت نامحدود خود از اسراییل تاکید کرد. کاخ سفید پس از گفتوگوی تلفنی دو سیاستمدار روز یکشنبه گذشته اعلام کرد هر دو طرف بر سر تهدید ایران توافق داشتهاند.
دونالد ترامپ، بنیامین نتانیاهو را برای ماه آینده میلادی (فوریه) به کاخ سفید دعوت کرد. اسراییل پس از انتقال قدرت در آمریکا مجوز ساخت شهرکهای دیگری را در شرق اورشلیم (بیتالمقدس) صادر کرده بود.
به گفته کاخ سفید، ترامپ و نتانیاهو بر همکاری تنگاتنگ خود در بسیاری از موضوعات منطقهای از جمله تهدید ایران تاکید کردند. به این ترتیب کاخ سفید روشن کرده است که سیاست سختگیرانهتری را در برابر ایران اتخاذ خواهد کرد. ترامپ هم همچون نتانیاهو از مخالفان مصمم توافق هستهای با ایران است که از طریق مذاکرات چند ساله چندجانبه به دست آمده است.
دفتر نخستوزیر اسراییل اعلام کرد رییسجمهور جدید آمریکا نتانیاهو را برای ماه آینده میلادی به واشنگتن دعوت کرده است که تاریخ دقیق آن در روزهای آینده مشخص خواهد شد. بنا به اعلام دفتر نتانیاهو، گفتوگوی دو سیاستمدار بسیار دلپذیر بوده است. دفتر نخستوزیری اسراییل همچنین اعلام کرد که از جمله بر سر توافق هستهای با ایران و روند صلح با فلسطینیان گفتوگو شده است.
نتانیاهو همچنین امید خود را نسبت به همکاری تنگاتنگ با ترامپ برای رویایی مشترک ابراز داشته که با آن میتوان صلح و ثبات در منطقه را تحقق بخشید. به گفته کاخ سفید، صلح میان اسراییل و فلسطینیان تنها از طریق مذاکرات مستقیم حاصل خواهد شد.
ترامپ خود از مضمون گفتوگویش با نتانیاهو سخنی نگفت و تنها در برابر خبرنگاران در کاخ سفید به بیان این نکته بسنده کرد که گفتوگوی تلفنیاش با نتانیاهو بسیار دوستانه بوده است.
رییسجمهور جدید آمریکا حامی مصمم اسراییل است. او اعلام کرده است که اورشلیم را به عنوان پایتخت اسراییل به رسمیت خواهد شناخت و سفارت آمریکا را از تلآویو به اورشلیم منتقل خواهد کرد. او با این موضعگیری خود جنجالی به پا کرد زیرا اورشلیم یکی از موضوعات مناقشهبرانگیز میان طرفین دعوا یعنی فلسطینیان و اسراییل است.
کاخ سفید اما اندک زمانی پیش از گفتوگوی تلفنی ترامپ و نتانیاهو، موضعی خویشتندارانه گرفت. شان اسپایسر، سخنگوی دونالد ترامپ، به خبرگزاری فرانسه گفت: ما خود نیز هنوز کاملا در آغاز بحث در این مورد قرار داریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد