30 - 11 - 2022
در آرزوی جلوزدن صادرات
چند سالی میشود که مسوولان طی سخنرانیهای مختلف وعده پیشی گرفتن صادرات از واردات را میدهند اما همچنان زور وارداتمان به صادراتمان میچربد اگرچه متولیان مربوطه آرزوی رشد صادرات را در سر میپرورانند اما تاکنون از آنها برنامه مدون و حساب شدهای در این زمینه ندیدهایم. اینکه هر سال در روز صادرات و یکی دو مناسبت دیگر مسوولان بیایند و وعدهوعید بدهند استراتژی تکراری و قابل پیشبینی است که در نهایت با کف و سوت به پایان میرسد. در این میان نیز نه صادرکننده دل خوشی ازاین وضعیت دارد ونه واردکننده اما ته قضیه را همه میدانند میلیونها دلار صرف واردات کالاهایی میشود که بودن یا نبودنشان دردی را دوا نمیکند به هر حال تا برنامه جدی و قابل اجرایی برای تجارت خارجی کشور تدوین نشود آش همان آش است و …
در حال حاضر برنامه صادرات غیرنفتی کشور توسط سازمان توسعه تجارت اعلام شده و در این برنامه تنها چیز جدیدی که به چشم نمیخورد «برنامهریزی» است از این رو احتمالا جای صادرات و واردات به این زودیها عوض نخواهد شد.
در برنامه صادرات غیرنفتیای که اعلام شده اگر وعدهها رنگ واقعیت به خود بگیرند هم، جای کار زیاد است وای به اینکه در حد وعده باقی بمانند.
توسعه صادرات!
کیومرث کرمانشاهی، معاون سازمان توسعه تجارت درباره جزییات برنامه تجارت خارجی امسال اظهار کرد: استراتژی کشور در جهت حمایت و توسعه صادرات از طریق مدیریت واردات است. سازمان توسعه تجارت نیز متولی تجارت خارجی در کشور است که با مدیریت واردات و حمایت از تولیدات و صنایع داخلی، هدف مهم توسعه صادرات غیرنفتی کشور را دنبال میکند.
وی با بیان اینکه این هدف مهم در سه سطح رصد و سیاستگذاری میشود، تصریح کرد: کارگروه توسعه صادرات در استانها به ریاست استانداران و دبیری روسای سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها در سطح اول برای تسهیل در صادرات اقداماتی را در سطح استانی انجام میدهد.
معاون سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در سطح میانی کارگروه توسعه صادرات در سازمان توسعه تجارت خارجی کشور جهت مشکلات و رفع موانع صادرات
برگزار میشود.
کرمانشاهی ادامه داد: در سطح سوم کارگروه توسعه صادرات به ریاست معاون اول رییسجمهور و دبیری سازمان توسعه تجارت خارجی برگزار میشود که مصوبات آن در حد مصوبات و تصمیمات هیات وزیران است که در این کارگروه مسایل کلان صادراتی کشور مورد بررسی و کارشناسی قرار میگیرد و برای رفع آن تمهیداتی اندیشیده میشود.
وی با بیان اینکه صادرات در کشور با وجود همه فشارها، تحریمها، موانع و مشکلات رشد بسیار قابل توجهی داشته است، خاطرنشان کرد: سال گذشته با مدیریت صادرات و دستهبندی واردات شاهد بیش از ۴۳ میلیارد دلار صادرات در برابر ۵۳ میلیارد دلار واردات بودهایم که در برابر هر یک دلار واردات ۷۵ سنت صادرات در کشور انجام شده است.
کرمانشاهی با تاکید بر استراتژی کشور مبنی بر توسعه صادرات گفت: حجم صادرات غیرنفتی کشور باید از واردات پیشی گیرد و این یک اصل اقتصادی است.
وی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان ایلام با ابراز رضایت از رشد ۱۵۱ درصدی صادرات مرز مهران در سال گذشته افزود: تاجران افسران اقتصادی جنگ نرم در کشورند و هدف ما حمایت از این عزیزان برای توسعه صادرات است.
تصمیمات اقتضایی
وی تصمیمگیری تجاری کشور را در سال گذشته اقتضایی عنوان و تصریح کرد: صادرات کشور براساس مقتضیات زمان مدیریت میشود و سیاست ما حمایت از صنایع پاییندستی و عدم خروج مواد خام و حرکت به سمت صادرات کالاهای تولیدی است که تا حدودی نیز در این سیاست موفق عمل شده است.
وی پیشبینی صادرات غیرنفتی کشور را در سالجاری ۵۹ میلیارد دلار اعلام و اضافه کرد: از این میزان ۴۱ میلیارد دلار صادرات کالا و ۱۸ میلیارد دلار نیز صادرات خدمات در نظر گرفته شده که امیدواریم در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد