2 - 12 - 2019
در حساب شخصی افراد کنکاش نمیکنیم
در حالی سازمان هدفمندی یارانهها با استناد به قانون بودجه سالجاری تاکید کرده که تکلیف قانونی برای ثبتنام از جاماندگان از یارانه نقدی وجود ندارد که پیشتر و در دو سال متوالی و در قوانین بودجه ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ این تکلیف برعهده دولت بود اما اجرایی نشد.
در جریان اجرای طرح کمک معیشتی و جاماندن خانوارها از این طرح و به دنبال آن ایجاد شرایطی برای اعلام درخواست این کمکها، سازمان هدفمندی یارانهها طی اطلاعیهای اعلام کرده این ثبتنام فقط برای کمک معیشتی است و یارانه نقدی را دربر نمیگیرد.
در توضیح سازمان هدفمندی به قانون بودجه اشاره و این گونه اعلام شده است که «درخواست بررسی مجدد و ثبتنام برای دریافت یارانهای که در طرح حمایت معیشتی دولت تعریف شده است، صرفا در خصوص بسته حمایتی معیشتی حاصل از منابع سهمیهبندی و اصلاح قیمت بنزین است. در سالجاری هیچ قانون و بودجهای برای پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به افراد غیرمشمول و یارانهاولی وجود ندارد و پیشبینی نشده است.»
آنطور که سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی درباره شرط دولت برای کسانی که درخواست رسیدگی دارند و موضوع دسترسی به حسابهای بانکی تاکید کرد: «ما نمیخواهیم کنکاش کنیم. اصلا نه امکانش وجود دارد و نه فرصتش. ما میخواهیم از سیستم بانک مرکزی استعلام بگیریم.»
حسن میرزایی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چند درخواست رسیدگی ثبت شده است، اظهار داشت: تاکنون کمتر از پنج میلیون درخواست رسیدگی ثبت شده است. از این تعداد، درخواستهای معتبر و توسط سرپرستان خانوار حدود چهار میلیون درخواست بوده است.
میرزایی عنوان کرد: در میان درخواستهای ثبت شده، حدود ۱۰ درصد اصلا سرپرست خانوار نبودند. تعدادی هم درخواست تکراری ثبت کرده بودند.
وی افزود: در روزهای آینده آمار دقیق تعداد درخواستهای ثبت شده را به تفکیک پاسخهایی که باید داده شود، گزارش میکنیم؛ چه آنهایی که مشمول یارانه شدهاند اما پیامک دادهاند و چه کسانی که مشمول یارانه معیشتی نبودند.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی تصریح کرد: کسانی که کد رهگیری برای آنها ارسال میکنیم باید به سامانه مراجعه و درخواست تکمیلی ثبت کنند. گروهی هم باید اول دیماه به دفاتر پلیس+۱۰ برای ثبت مجدد اطلاعاتشان مراجعه کنند. این دستهبندیها وجود دارد و در روزهای آینده گزارش آن را اعلام میکنیم.
میرزایی عنوان کرد: آنچه که اهمیت دارد و باید روی آن متمرکز شد، سامانه است. سامانه
www.hemayat.mcls.gov.ir، سامانهای است که افراد در صورتی که کدرهگیری دریافت کرده باشند، مراجعه و اطلاعات خود را وارد و بعد از تایید یکسری از موارد، درخواست خود را ثبت میکنند. در نتیجه این فرآیند، ظرف سه هفته پاسخ قطعی به مردم داده خواهد شد.
میرزایی همچنین درباره شاخصهای رفاهی گفت: مجموع درآمد اعضای خانوار، برای خانوار یک نفره چهار میلیون تومان، دو نفره پنج میلیون تومان، سه نفره شش میلیون تومان، چهار نفره هفت میلیون تومان و پنج نفره و بیشتر نیز هشت میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این شاخص اصلی است.
وی افزود: چند شاخص دیگر هم وجود دارد مثل گیرندگان تسهیلات بانکی با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون تومان، خانواری که سه سفر خارجی غیرزیارتی داشته باشند، کارفرمایانی که سه یا بیشتر از سه بیمهپرداز داشته باشند یا خانوارهایی که مجموع ارزش خودروهای سواریشان بیش از ۳۰۰ میلیون تومان یا مجموع ارزش خودروی عمومیشان بیش از ۴۰۰ میلیون تومان باشد. شاخص دیگر، خانوارهایی هستند که مجموع ارزش ملک و مستغلاتشان در تهران و کلانشهرها ۲/۱ میلیارد تومان و در شهرستانها ۹۰۰ میلیون تومان باشد. در عین حال، خانوارهایی که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان یا خانواری که دارای دو واحد ملکی باشد این گروه، یارانه حمایتی دریافت نمیکنند.
میرزایی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا چک کردن حساب بانکی اقدام درستی است، گفت: شما در سال میدانید چند تراکنش در شبکه شاپرک انجام میشود؟ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان حجم تراکنش است. ما هم چند تراکنش به آن اضافه میکنیم و درخواست به سمت بانک مرکزی میفرستیم و میگوییم فلان فرد از این میزان مجموع درآمد بالاتری دارد یا خیر. مجموع واریزی و هزینه را در نظر میگیریم. شاخصها را هم مورد بررسی قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: ما نمیخواهیم کنکاش کنیم. اصلا نه امکانش وجود دارد و نه فرصتش. ما میخواهیم از سیستم بانک مرکزی استعلام بگیریم.
در همین حال آمار «مشمولان حمایت معیشتی به نسبت یارانهبگیران» به تفکیک ۳۱ استان کشور نشان میدهد که در استان سیستانوبلوچستان به عنوان یکی از استانهای کمبرخوردار ۱/۸۲ درصد از یارانهبگیران حمایت معیشتی دریافت کردند بنابراین ۹/۱۷ درصد از یارانهبگیران این استان، مشمول دریافت حمایت معیشتی نشدند.
استان سیستانوبلوچستان بیشترین مشمولان حمایت معیشتی را نسبت به دریافتکنندگان یارانه نقدی به خود اختصاص داده است. همچنین در استان تهران ۲/۵۷ درصد از یارانهبگیران مشمول دریافت حمایت معیشتی شدند. به عبارتی در استان تهران ۸/۴۲ درصد از یارانهبگیران، «حمایت معیشتی» دریافت نکردند. در بین ۳۱ استان کشور، خانوارهای یارانهبگیر استان تهران، کمترین سهم را از «یارانه حمایت معیشتی» دارند.
بر اساس این گزارش، بعد از استان سیستان و بلوچستان که ۱/۸۲ درصد از یارانهبگیران این استان از دریافت حمایت معیشتی بهرهمند شدند، به ترتیب در استانهای خراسان شمالی ۲/۷۹ درصد، استان خراسانجنوبی ۴/۷۸ درصد، استان گلستان ۷۸ درصد، استان لرستان ۷/۷۷ درصد، استان گیلان ۱/۷۷ درصد، استان کهگیلویهوبویراحمد ۷۷ درصد، استان کردستان ۹/۷۵ درصد، استان اردبیل ۲/۷۵ درصد و استان همدان ۲/۷۵ درصد از یارانهبگیران، حمایت معیشتی دریافت کردند یعنی در این استانها بین ۱۸ تا ۲۵ درصد از یارانهبگیران مشمول حمایت معیشتی نشدند.
همچنین در استانهای کرمان ۷/۷۴، زنجان ۶/۷۴، خراسانرضوی ۵/۷۴، آذربایجانغربی ۵/۷۴، آذربایجانشرقی ۴/۷۴، هرمزگان ۳/۷۴، چهارمحالوبختیاری ۱/۷۴، قزوین ۷/۷۳، کرمانشاه ۳/۷۳ و خوزستان ۴/۷۲ درصد از خانوارهایی که یارانه نقدی دریافت میکردند، مشمول دریافت حمایت معیشتی شدند. در این استانها بین ۳/۲۵ تا ۶/۲۷ درصد از خانوارهای یارانهبگیر در گروه دریافتکنندگان حمایت معیشتی قرار نگرفتند.
اما در بین ۱۰ استانی که در گروه کمترین مشمولان دریافت حمایت معیشتی قرار دارند، ۳/۷۲ درصد از یارانهبگیران استان مرکزی، ۸/۷۰ درصد از یارانهبگیران ایلام، ۰/۶۹ درصد از یارانهبگیران استان سمنان، ۷/۶۸ درصد از یارانهبگیران استان مازندران، ۶۸ درصد از یارانهبگیران استان قم، ۸/۶۷ درصد از یارانهبگیران استان فارس، ۸/۶۶ از یارانهبگیران استان بوشهر، ۹/۶۵ درصد از یارانهبگیران استان اصفهان، ۹/۶۴ درصد از یارانهبگیران استان یزد، ۶/۶۳ درصد از یارانهبگیران البرز و ۲/۵۷ درصد از یارانهبگیران استان تهران، حمایت معیشتی به آنها تعلق گرفت و مابقی یارانهبگیران در این استانها، مشمول دریافت حمایت معیشتی دولت نشدند.
بر اساس این گزارش، میانگین ۳۱ استان کشور نشان میدهد در کل کشور ۱/۷۰ درصد از یارانهبگیران، حمایت معیشتی را دریافت کردند و حدود ۳۰ درصد نیز در گروه مشمولان حمایت معیشتی دولت نشدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد