7 - 11 - 2024
در مسیر مدیریت و بهینهسازی مصرف
«جهانصنعت»- در پی انتشار گزارشی تحت عنوان «از ناترازی به کمبود کامل میرویم» در مورخ 25مهر1403، شرکت توانیر جوابیهای ارسال کرد.
متن این جوابیه به شرح زیر است:
صنعت برق در کنار تلاش و برنامهریزی برای افزایش ظرفیت نیروگاهی، مقوله بهینهسازی مصرف انرژی را بهطورجدی در دستور کار خود قرار داده و در ۱۸۰ اقدام و برنامهای که امسال برای گذر از اوج بار تابستان تدارک دیده شده بود هم نشان میدهد که مشترکین و بهینهسازی مصرف آنان، به عنوان محور مهمی در نظر گرفته شده است.
در واقع دولت در کنار افزایش ظرفیت تولید به دو طریق احداث نیروگاههای جدید و ارتقای ظرفیت نیروگاههای موجود، اولویت را به همراه کردن مردم در برنامههای مدیریت مصرف اختصاص داده و به گونهای برنامهریزی کرده تا بهینهسازی مصرف کاملا مردمی شود و اهدای پاداش مدیریت مصرف برق» به مشترکینی که در حد الگو مصرف کردند نیز با همین رویکرد
انجام شد. در کنار سیاستهای تشویقی، اهرمهای بازدارنده نیز برای مشترکان بدمصرف در نظر گرفته شده است؛ در وهله نخست این دسته از مشترکان در اولویت نصب کنتورهای هوشمند قرار گرفتهاند تا مصرف آنان از راه دور کنترل شود و در وهله بعدی نیز قرار است برق بسیار پرمصرفها با قیمت برق نیروگاههای تجدیدپذیر و تعرفههای مصرف برای این مشترکان پلکانی محاسبه شود. پلکانها بهگونهای طراحی شده است که سبب ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف برق شود. بهعنوان مثال، اگر مصرف مشترکی ۲۵۰کیلووات ساعت در ماه باشد، باید ۲۳هزار و ۷۵۰تومان بپردازد، ولی اگر مشترکی هزار و ۲۵۰کیلووات ساعت در ماه یعنی
پنج برابر مصرف کند باید یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان یعنی ۷۰برابر بپردازد و این اختلاف رفتهرفته افزایش مییابد. در ماههای گرم سال نیز با توجه به نصب تجهیزات هوشمند برای پرمصرفها، مصرف آنها پایش و پس از اخطار قطع خواهد شد.
از آنجایی که در تابستان حدود ۳۵هزار مگاوات از مصرف برق کشور به سامانههای سرمایشی مربوط میشود ارتقای سامانههای سرمایشی نیز در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است. به همین منظور، وزارت نیرو درصدد اجباری کردن استاندارد تولید کولر آبی با موتور بیالدیسی است که با این استاندارد 50درصد در مصرف برق و 30درصد در مصرف آب، صرفهجویی میشود. در زمینه کولرهای گازی نیز پیگیر ارتقای استاندارد و استفاده صحیح و بهجای این کولرها است.
باید این نکته را مدنظر داشت که مقوله فرهنگسازی فرایندی زمانبر است و در طولانیمدت جواب خواهد داد، فرهنگ را نمیتوان یکشبه تغییر داد و نیازمند آموزش است و ثمره این روندی که در پیش گرفته شده است در درازمدت به بار خواهد نشست.
افزون بر اقداماتی که وزارت نیرو برای بهینهسازی مصرف انرژی چه در مقوله فرهنگسازی و چه در زمینه مصرف بهینه برق و چه در مقوله بهرهگیری از تجهیزاتی با راندمان بالا و مصرف انرژی کم انجام داده است؛ مواد 3 و 4 قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق نیز کمک بسزایی به جلوگیری از هدررفتن انرژی در صنعت برق به علت بهرهگیری از تجهیزاتی با راندمان بسیار پایین خواهد کرد؛ براساس این دو ماده قانونی، تعرفه صنایع انرژیبر اصلاح میشود و این صنایع مکلف هستند با احداث نیروگاه برق خودشان را تامین کنند؛ در واقع به عبارت دیگر اصلاح تعرفهها و ساخت نیروگاه در صنعت، خط پایانی بر اتلاف انرژی برق در این بخش خواهد بود زیرا صنایع به موجب آن به سمت بهرهگیری از تجهیزاتی با راندمان بالا در خط تولید خواهند رفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد