27 - 08 - 2022
در مورد واگذاری خودروسازها سوءتفاهم شده است
رییس سازمان خصوصیسازی عنوان کرد: در مورد واگذاری سایپا و ایرانخودرو سوءتفاهم شده است. حسین قربانزاده گفت: دو موضوع مطرح است. شرکتهای ایرانخودرو و سایپا خودشان واگذاری زیرمجموعهشان را انجام میدهند که شامل سهام تولید یا سایتهایشان میشود. درواقع شرکت در زیرمجموعهاش تصمیم میگیرد. وی افزود: سهم دولت در ایرانخودرو حدود ۵ و در سایپا ۱۷ درصد است. برای آن هم هنوز اقدامی انجام نشده است. نه ارزشگذاری صورت گرفته است و نه مزایده! قربانزاده بیان کرد: سازمان خصوصیسازی به وزیر صمت نامهای ارسال کرد مبنی بر اینکه با توجه به اینکه اگر این سهام واگذار شود، ارزندگی سهم دولت به حداقل میرسد، بهتر است این سهام به صورت بلوکی واگذار شود. ضمنا واگذاریاش طوری باشد که واقعا خصوصی شود.
رییس سازمان خصوصیسازی در ادامه افزود: این موضوع به جلسهای بین وزیر اقتصاد و وزیر صمت ختم و یک کارگروه مشترک بین سازمان بورس، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و ایدرو تشکیل و چند جلسه هم برگزار شد. در این جلسات به یک سند مشترک رسیدیم. در این سند بالغ بر ۸۰ درصد اشتراک نظر و حدودا ۲۰ درصد هم اختلاف نظر داشتیم. حذف قیمتگذاری دستوری از موارد اشتراکی بود. قربانزاده با بیان اینکه این پیشنهاد را وزارت صمت هم پذیرفته است گفت: اما در هر صورت در این سند اختلاف نظر هم وجود دارد که این اختلاف نظر به نحوه اصلاح ساختار برمیگردد. سازمان خصوصیسازی معتقد است هیچ اصلاح ساختاری نباید مخل واگذاری باشد، زیرا چهل سال است که میگویند اجازه دهید اصلاح ساختار صورت بگیرد، بعد واگذاری صورت بگیرد و هیچ وقت هم چنین اتفاقی نمیافتد. البته سایپا و ایرانخودرو در واگذاری تفاوتهایی با یکدیگر دارند اما همه موارد در سند مشترک نوشته شده است و جلسه دو وزیر هفته آینده برگزار میشود. اگر دو وزیر هم به این اشتراک نظر برسند عملا واگذاری در این مسیر پیش خواهد رفت.
واگذاری سهام دولت در هلدینگ خلیجفارس
رییس سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد واگذاری سهام دولت در هلدینگ خلیجفارس که قرار بود سه بلوک آن سال گذشته واگذار شود اما لغو شد نیز عنوان کرد: قرار بود بلوک یک و دو درصدی به صورت نقدی در ۱۱ و ۱۲ دیماه سال گذشته عرضه شود. بلوک ۱۵ درصدی هم قرار بود همان زمان عرضه شود اما به دلیل انصراف یکی از خریداران عملا یک خریدار بیشتر نماند. قربانزاده افزود: سازمان خصوصیسازی هم به دلیل عدم رقابت، از مزایده انصراف داد. البته یک درصد و دو درصد آن خریدار نداشت. بلوک ۱۵ درصدی ابتدا دو خریدار داشت که پالایشگاه نفت تهران و شرکت اهداف (وابسته به صندوق نفت) بودند. اما در مرحله دوم که ایرادی به ضمانتنامه گرفته شده بود، یکی از آنها انصراف داد. او در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمی برای واگذاری مجدد گرفته شده است یا خیر بیان کرد: در آستانه مزایده مجدد هستیم. این موضوع هفته جاری در هیات واگذاری مطرح خواهد شد. این بار امیدواریم رقابتی شکل بگیرد و این واگذاری منطقی شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد