15 - 01 - 2023
در هر ساعت، ۵ ایرانی دچار حادثه میشوند
رییس انجمن علوم ایمنی ایران با اشاره به رشد چهار درصدی حوادث کل کشور نسبت به سالهای گذشته گفت که ۲۲ هزار و ۵۵۹ فقره آمار حوادث مختلف از جمله آتشسوزی بخش صنعت در سال گذشته است که این رقم با رشد ۷۷/۳ درصدی در کل کشور و ۰۲/۹ در سطح استان خوزستان این نقطه را به حادثهزاترین استان کشور تبدیل کرده است.
دکتر ناصرالهی در گفتوگو با ایسنا وضعیت ایمنی در بخش صنعت کشور را نامطلوب دانست و تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان تامین اجتماعی، وضعیت ایمنی و سلامت در بخش صنعت بسیار نامطلوب است به طوری که ۲۲ هزار و ۵۵۹ فقره تعداد حوادث مختلف از جمله آتشسوزی در کل کشور گزارش شده است.
رییس انجمن علوم ایمنی ایران با اشاره به خوزستان به عنوان حادثهخیزترین استان کشور اظهارکرد: از این آمار یک هزار و ۶۲۶ فقره آن تنها در استان خوزستان رخ داده و این آمار رشد ۲/۹ درصدی را در این شهر تجربه کرده است، علاوه بر این رشد افراد در معرض خطر یعنی کارگران در کل کشور ۰۲/۵ درصد و در استان خوزستان ۴۵/۵ درصد بوده است.
الهی با بیان آمار ابتلای افراد به حوادث مختلف در کشور گفت: متاسفانه در ایران طی هر ساعت پنج نفر دچار حادثه میشود که در این بین حوادث ساختمانی و آتشسوزی درصد بسیار بالایی را به خود اختصاص میدهد و این در حالی است که بیشتر حادثهدیدگان را نیروی انسانی جوان تشکیل میدهند که ۲۵ تا ۲۹ سال دارند.
رییس انجمن علوم ایمنی در خصوص عوامل خطرآفرین صنعتی در کشور تصریح کرد: علل مختلفی را میتوان برای رخ دادن یک حادثه نام برد، با این حال آموزش ندیدن و عدم ایمنی و همچنین استاندارد نبودن وسایل و تجهیزات از مهمترین این علتها هستند که بر این اساس ایمنی یعنی استاندارد زندگی کردن، ساختن و تولید کردن باید از شعار به عمل تبدیل شود.الهی در ادامه داد: با توجه به جمعیت جوان حادثه دیده در کشور و پیش رو داشتن برنامه سال ۱۴۰۴، عمده نیروی جوان ما برای پیشرفت در حال نابودی است به طوری که ۷۰ درصد حادثهها در شیفت کاری صبح، ۲۱ درصد در شیفت بعد از ظهر و ۹درصد در عصر اتفاق میافتند که این آمار نیازمند توجه و تامل بیشتر مسوولان است.
رییس انجمن علوم ایمنی ایران، عدم وجود کمیته حفاظت و ایمنی در بخش صنعت را یکی دیگر از مشکلات ایمنیسازی دانست و تصریح کرد: بر اساس قانون تشکیل کمیته حفاظت و ایمنی برای جمعیتهای بالای ۲۵ نفر امری ضروری است که این مساله یا در کشور وجود ندارد یا این انجمنها غیرفعال بوده و از متخصص علوم ایمنی بیبهرهاند.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه رشته علوم ایمنی گفت: رشته علوم ایمنی یک گرایش بین رشتهای است که نیازمند توجه بیشتر مسوولان است به طوری که استفاده نکردن از این رشته و در قالب کمیته ایمنی و بهداشت، بزرگترین ضعف صنعت در کشور محسوب میشود.
رییس انجمن علوم ایمنی ایران در پایان خاطرنشان کرد: تبدیل شعار اول ایمنی بعد کار نیاز به یک فرهنگسازی عمیق دارد و این مهم در گرو آموزش همه اعضای جامعه و همچنین توجه مسوولان است به طوری که نحوه استفاده از ابزارها در محل کار و حتی آشپزخانه و استاندارد کردن تجهیزات باید برنامهریزی و سازماندهی شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد