21 - 02 - 2023
در کنفرانس امنیتی مونیخ چه گذشت؟
«جهانصنعت»- کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی به پایان میرسد که موضوع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در مرکز توجه این نشست قرار داشت. همزمان تنشهای اخیر بین آمریکا و چین نیز از موضوعات مطرح شده در این کنفرانس سالانه بود.
کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه با سخنان ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین آغاز به کار کرد. زلنسکی در اظهارات خود خواستار سرعت گرفتن تلاشها برای کمک به اوکراین شد و گفت: «باید عجله کنیم. ما به افزایش سرعت در توافقها و تحویل تجهیزات نیاز داریم تا جلوی روسیه را بگیریم.»
رییسجمهوری اوکراین که از طریق تماس ویدئویی در این جلسه حاضر شده بود، اضافه کرد: «مساله فقط این نیست که اوکراین باید ببرد. مساله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.» جالوت، نام شخصیتی منفور است که در جنگ با قوم طالوت، به دست داوود پیامبر کشته شد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در سخنان خود که پس از زلنسکی ایراد شد، از کشورهایی که میتوانند به اوکراین تانک تحویل دهند خواست واقعا این کار را انجام دهند. شولتس وعده داد که یک «کارزار فشرده» را برای ترغیب متحدان غربی جهت اقدام در این باره هدایت کند. صدراعظم آلمان افزود: چشمانداز جنگ در اوکراین بهگونهای است که این نزاع میتواند برای مدت طولانی ادامه یابد.
به گزارش یورونیوز، اوکراین برای مقابله با حمله روسیه به سلاحهای غربی وابسته است. کشورهای غربی تاکنون در کنار این کشور قرار داشتهاند، با این حال زلنسکی میگوید غرب در برخی مواقع در برآورده کردن درخواستهای او کند عمل کرده است.
امانوئل ماکرون رییسجمهوری فرانسه از جمله دیگر چهرههای برجسته روز نخست این کنفرانس بود که بر حمایت از اوکراین برای حرکت به سمت «مذاکرات معتبر» تاکید کرد و گفت: «باید حمایت و تلاش خود را برای کمک به مقاومت مردم و ارتش اوکراین به طور کامل تشدید کنیم.»
وی در عین حال افزود: اکنون زمان گفتوگو نیست، زیرا ما روسیه را داریم که جنگ را انتخاب کرده است. وی تاکید کرد که روسیه نمیتواند و نباید در این جنگ پیروز شود و تجاوز روسیه باید شکست بخورد. او گفت که «آماده یک درگیری طولانیمدت» است.
در روز دوم چه گذشت؟
متحدان غربی اوکراین در روز دوم کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر به کییف قول دادند تا تجهیزات مورد نیاز را برای شکست روسیه ارسال کنند. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در سخنانی گفت «هیچ نشانهای» وجود ندارد که ولادیمیر پوتین «جاهطلبیهای خود را تغییر داده باشد«. وی افزود: «ضروری است به اوکراین آنچه برای پیروزی و بقا بهعنوان یک کشور مستقل در اروپا نیاز دارد داده شود.»وی تصریح کرد بزرگترین خطر این است که پوتین برنده شود. اگر پوتین در اوکراین پیروز شود پیام برای او و دیگر رهبران اقتدارگرا این خواهد بود که میتوانند از زور برای رسیدن به آنچه میخواهند استفاده کنند.
ریشی سوناک نخستوزیر بریتانیا از رهبران جهان خواست تا حمایتها از اوکراین را «دو برابر» کنند و گفت که برای محافظت از این کشور و بقیه اروپا در برابر روسیه تسلیحات و تضمینهای امنیتی لازم است.
سوناک با تاکید بر تعهد اخیر بریتانیا برای ارسال تانک، سیستمهای دفاع هوایی پیشرفته و موشکهای دوربرد به اوکراین از سایر کشورها نیز خواست تا قبل از آغاز حمله بهاری روسیه از این روش پیروی کنند. وی افزود: «زمانی که پوتین این جنگ را آغاز کرد روی این موضوع قمار کرد که عزم ما از بین خواهد رفت، هماکنون نیز شرط میبندد که اعصابمان را از دست میدهیم.»
اورزولا فندرلاین رییس کمیسیون اروپا روز شنبه خواستار «تلاشهای مضاعف» در حمایت نظامی از اوکراین برای دفع تهاجم روسیه شد. این مقام اروپایی تاکید کرد که «زمان سرعت گرفتن فرا رسیده است، چراکه اوکراین برای زنده ماندن به تجهیزات نیاز دارد».
فندرلاین خواستار تسریع در تولید تسلیحات استاندارد مانند مهمات شد که کییف «بهشدت به آن نیاز دارد«.
کامالا هریس معاون رییسجمهوری آمریکا گفت که روسیه در جنگ خود در اوکراین مرتکب «جنایت علیه بشریت» شده است.گفتنی است این نخستینبار است که ایالاتمتحده بهطور رسمی روسیه را به جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی متهم میکند.
روز سوم کنفرانس مونیخ
جوزف بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یکشنبه در آخرین روز کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «اقدامات بسیار بیشتری، سریعتر باید انجام شود. هنوز کارهای زیادی مانده است. باید حمایت نظامی (از اوکراین) را افزایش دهیم و سرعت بخشیم.»
بورل همچنین با اعلام حمایت از پیشنهاد استونی مبنی بر خرید مهمات از سوی اعضای اتحادیه اروپا در جهت کمک اوکراین افزود: «کاملا از پیشنهاد نخستوزیر استونی حمایت میکنم و روی آن کار میکنیم و حتما اثربخش خواهد بود.» پیشتر کایا کالاس نخستوزیر استونی این پیشنهاد را مبنی بر خرید مهمات در جهت کمک به اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ مطرح کرده بود.
تنشهای چین و آمریکا در کنفرانس مونیخ
وانگ یی رییس دستگاه دیپلماسی چین در روز دوم این کنفرانس ایالاتمتحده را هدف انتقاد قرار داد و ساقط کردن بالون چینی را واکنش «پوچ و هیستریک» آمریکا توصیف کرد. وی بار دیگر تاکید کرد که این بالون برای استفاده در فعالیتهای «غیرنظامی» بوده است. وی گفت: «از ایالاتمتحده میخواهیم که برای منحرف کردن افکار از مشکلات داخلیاش چنین کارهای پوچی را انجام ندهد.»با این حال طبق اخبار درز پیدا کرده از نشست آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با وانگ یی همتای چینی او، رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا تاکید کرده است که ماجرای بالون چینی «اقدامی غیرمسوولانه بود که هرگز نباید تکرار شود». از سوی دیگر بلینکن به وانگیی تاکید کرده است که ایالاتمتحده بهدنبال درگیری با چین یا جنگ سرد جدید نیست و واشنگتن قصد دارد خطوط ارتباطی با پکن باز بماند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد