10 - 07 - 2017
دستاوردهای اجلاس میراث جهانی یونسکو در نیمه راه
چهلویکمین اجلاس میراث جهانی یونسکو در حالی به نیمه راه رسیده که تاکنون با اتخاذ چند تصمیم مهم همراه بوده است.
کمیته میرات جهانی یونسکو که چهلویکمین نشست خود را از یکشنبه ۱۱ تیر به میزبانی شهر کراکوف لهستان آغاز کرده، تاکنون با تصمیمات خود چند محوطه جهانی را در فهرست میراث در معرض خطر قرار داده و رای به ثبت جهانی چند محوطه تاریخی و طبیعی داده است.
یکی از مهمترین و جنجالیترین موضوعات تاکنون تصمیم مبنی بر قرار دادن حرم ابراهیمی و شهر الخلیل در فهرست میراث جهانی یونسکو و همزمان وارد کردن آن در فهرست میراث در معرض خطر به دلیل تجاوزات دولت اشغالگر قدس بوده است که این موضوع با اعتراض نماینده رژیم صهیونیستی نیز همراه شد.
در جریان برگزاری این اجلاس، ۱۲ کشور به نفع قرار دادن شهر «الخلیل» در فهرست میراث در خطر رای دادند، سه کشور با این موضوع مخالف بودند و شش کشور نیز رای ممتنع دادند.
شهر «الخلیل» یکی از قدیمیترین شهرهای جهان است که قدمت آن به دوره فرانوسنگی و سه هزار سال پیش از میلاد میرسد و در طول دوران حیات خود تاکنون چندبار توسط رومیان، مسیحیان، یهودیان و... تصرف شده است.
مجموعه پارک ملی پنجاری در امتداد پارک ملی نیجر (جمهوری بنین، بورکینافاسو)، منطقه خطالرس آبی یا «Qinghai Hoh Xil» (چین)، مناظر «Landscapes of Dauria» (مغولستان، روسیه)، پارک ملی «National Park» ((آرژانتین) و جنگلهای راش کهن رشتهکوههای کارپات در امتداد دیگر مناطق اروپا (آلمان، اسلواکی، اوکراین، آلبانی، اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، ایتالیا، رومانی، اسلوونی، اسپانیا) نیز محوطههایی هستند که تاکنون در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاند.
همچنین یکی دیگر از تصمیمات مهم قرار دادن مرکز تاریخی شهر وین در اتریش در فهرست میراث در خطر بود. کمیته میراث جهانی با اتخاذ این تصمیم نسبت به پروژه ساخت هتل اینترکانتیننتال در این منطقه برخلاف تصمیمات پیشین کمیته و همچنین ارتفاع ساخت وسازهای جدید در بخش تاریخی پایتخت اتریش ابراز نگرانی کرد که موجب خدشه وارد کردن به ارزش جهانی این محوطه شده است.
با بررسی شرایط کنونی پارک ملی «کومئو» در ساحل عاج، این محوطه از فهرست میراث جهانی در معرض خطر یونسکو خارج شد. در گزارش جدید تاکیده شده است که جمعیت گونههای خاص در این پارک ملی چون فیلها و شامپانزهها که تصور میشد به طور کلی در این محوطه ناپدید شدهاند، مجددا رو به افزایش است و شرایط حفظ و نگهداری آن در شرایط کنونی بسیار مثبت است. پارک ملی «کومئو» در ساحل عاج، سال ۱۹۸۳ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و در سال ۲۰۰۳ در فهرست میراث در معرض خطر قرار گرفت.
پارک ملی سِمین در کشور اتیوپی که در سال ۱۹۷۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته بود و از سال ۱۹۹۶ به علت دستاندازی انسان به زیستگاههای حیاتوحش و اثرات سوء آن بر محیط در فهرست میراث جهانی در معرض خطر وارد شده بود با تصمیم جدید کمیته میراث جهانی از فهرست آثار در معرض خطر خارج شد. این تصمیم در راستای تعهد کشور اتیوپی به ساخت جادهای جایگزین به جای مسیری شده است که درست از میان این محوطه میگذرد. کمیته میراث جهانی همچنین از تثبیت جمعیت برخی از گونههای جانوری در این منطقه استقبال کرد.
چهلویکمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو از تاریخ ۲ تا ۱۲ ژوئیه (۱۱ تا ۲۱ تیر) در شهر کراکوف لهستان برگزار میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد