25 - 12 - 2022
دستی دستی گرانی را زیادتر نکنیم
هجدهمین جلسه دوره هفتم هیات نمایندگان اتاق ایران روز گذشته برگزار شد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این جلسه با انتقاد از گرانیهای اخیر در جامعه گفت: بانک مرکزی ارقام رسمی مربوط به تورم را به صورت نقطه به نقطه و سالانه منتشر کرده است. بخشی از این تورم و گرانی به عوامل ناگزیر برمیگردد که در کوتاهمدت چارهای ندارد اما ضروری است که عوامل ارادی کنترل شود.
نهاوندیان با بیان اینکه گران کردن سوخت یک معضل جدی است و آثار جدی بر گرانی خواهد داشت، گفت: در شرایط فعلی نباید دستی دستی به گرانیها بیفزاییم زیرا به اندازه کافی جهش در تورم وجود دارد.
وی با بیان اینکه عاقلانه نیست که در شرایط فعلی گامهای جدیدی در راه اجرای قانون هدفمندی یارانهها برداشته شود، افزود: هیچ فعال اقتصادی با اصل هدفمندی یارانهها در مرحله اول مخالف نبود اما پس از اجرای این مرحله لازم است که عملکرد مرحله اول بررسی و تحلیل شود و سپس در مورد مرحله دوم تصمیمگیری صورت گیرد.
وی ادامه داد: شوک اقتصادی، بدهی دولت به پیمانکاران و شرایط ارزی شرایط ناگواری را ایجاد کرده است که به نظر میرسد باید به آن توجه کرد بنابراین با تعامل میتوان این مراحل سخت را از سر گذراند.
شوک ارزی
رییس پارلمان بخشخصوصی با اشاره به روند معاملات ارزی اظهار کرد: به دنبال شوک ارزی که به اقتصاد کشور وارد شد یکی از آسیبهای جدی در آن بحث اعتماد در معاملات ارزی بوده است. این اعتماد در روابط بین بانک و با مشتریان در روابط بانکها با بانک مرکزی و همچنین طرفهای خارجی با مشتریان تاثیر گذاشته و شکاف ایجاد شده بین انواع نرخ ارز موجب خسارتها و رانتهایی شده است.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی عهدهدار سیاست ارزی کشور است و نمیشود با خارج کردن مراجع قانونی از وظایف خود التهاب ایجاد کرد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار این موضوع مورد بحث قرار گرفته و کمیتهای با حضور نمایندگان اتاق و بانکها تشکیل و جلسات متعددی داشته که بر این اساس ۱۵ نوع مختلف از مشکلات ارزی شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: در شرایط کنونی وظیفه جدی ما حراست از اعتبار فعالان اقتصادی است اما در عین حال باید به این نکته توجه داشت که مشکلات ارزی باید در مراجع قانونی مرتبط که شورای پول و اعتبار است پیگیری شود چراکه با خارج کردن فرآیند تصمیمگیری از مراجع خود آرامش به اقتصاد بر نخواهد گشت.
وی هشدار داد: باید مراقب باشیم افرادی از آب گلآلود درآمدهای گزاف کسب نکنند.
حال تولید خوب نیست
رییس اتاق بازرگانی ایران با اعلام این مطلب که در سال حمایت از تولید ملی، بررسیها نشان میدهد که وضع برخی حوزههای تولید اصلا خوب نیست، گفت: ۱۰ ماه از سالی که به عنوان حمایت از تولید ملی نامگذاری شده میگذرد اما هنوز هیچ اقدام جدی برای تحقق این هدف صورت نگرفته است.
وی با انتقاد از عدم تدوین بسته تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید افزود: شوک قیمتی ارز موجب شده تا نیاز بخش تولید به نقدینگی دو تا سه برابر شود به همین دلیل مقرر شد تا بسته ویژهای تدوین شده تا در آن راهکارهای تامین نقدینگی بخش تولید مشخص شود اما هنوز این اقدام صورت نگرفته است.
نهاوندیان ادامه داد: مجلس طرح حمایت از تولید ملی را مصوب کرده اما آن را برای بررسی هنوز به صحن علنی نیاورده است و با گذشت ۱۰ ماه از سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده و باید دولت، بخشخصوصی، تشکلها و حتی وزارتخانهها گزارشی از عملکرد خود در این سال را تهیه و اعلام کنند.
تهاتر بدهیها
رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بدهیهای دستگاههای دولتی به بخشخصوصی کفت: برای رفع این معضل پیشنهاد تهاتر از سوی بخشخصوصی ارایه و در بودجه سال ۹۱ گنجانده شد اما هیچگاه این امر اجرایی نشده است در حالی که با تهاتر میتوان بخشی از بدهی تولیدکنندگان به دستگاههای دولتی از جمله سازمان امور مالیاتی را پرداخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد