27 - 11 - 2022
دفاع تمامقد روحانی از کابینه اعتدال
گروه ایران- نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دیروز بررسی برنامه و صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه یازدهم را با حضور رییسجمهور و وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس شروع کردند. در ابتدای این جلسه حسن روحانی، رییسجمهور در سخنانی به منظور دفاع از کابینه پیشنهادی خود گفت که اینجانب با شناخت شرایط خطیر کشور و مشورتهای فراوان تصمیم ورود به عرصه رقابتهای انتخاباتی گرفتم و از ابتدا تلاش کردم که تحلیل خود را از شرایط خطیر و رویکردهایی که در جهت بهبود اوضاع در نظر داشتم به صورت شفاف و صریح با مردم در میان بگذارم. روحانی ادامه داد: همه میدانیم کشور در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی قرار دارد و فشارهای بینالمللی نیز بر این مشکلات افزوده است. در اصل این فشارها نقطه اصلی تمرکز خود را برای آسیب به اقتصاد قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته بودجه رشدی جهشی پیدا کرده است، گفت: از این طریق تعهدات دولت با افزایش شدید روبهرو شده، واردات با رشد فراوان مواجه گشته که اتکای آن نیاز به تداوم برخورداری از منابع سرشار نفتی دارد. روحانی ادامه داد: مصارف سیستم بانکی بر منابع پیشی گرفته و فاصله بهوجودآمده با منابع بانک مرکزی پر شده است. در مجموع امروز با سه عدم تعادل در تراز پرداختها، بودجه دولت و نظام بانکی مواجهیم که باید برای حل آنها بکوشیم.
رییسجمهور رویکرد اساسی آینده خود را تشریح کرد و گفت: ما دو رویکرد اساسی را دنبال میکنیم؛ از یک طرف در عرصه دیپلماسی تلاش میکنیم در چارچوب خواست استقلالطلبانه بر چالشهای موجود بینالمللی فائق آییم و بتوانیم روند نامطلوب موجود را متوقف کنیم، از طرف دیگر محدودیتهای موجود منابع را به منزله فرصتی تلقی خواهیم کرد تا به بهرهوری فعالیتها بیفزاییم.
روحانی گفت: در گفتمان عدالت افراط و تفریط جایی ندارد، سیاست خارجی مبتنی بر قداست، تامین منافع ملی و در خدمت توسعه همهجانبه است. فرصتسازی، تحریمزدایی در حوزههای حیاتی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده و منافع مشترک که از موضع برابر صورت میگیرد محور اصلی سیاست خارجی دولت است.
وی افزود: برای احیا و ارایه چهره مطلوب از نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی ضرورت دارد که دستگاه سیاست خارجی چنان توانا، مدبر و هوشمند باشد که در مقابل تحولات خارجی و داخلی لحظهای از حمایت از منافعمان غفلت نکند. از نیروهای کارآمد در دستگاه دیپلماسی استفاده میکنم که این همان رویکرد شایستهسالاری است که بر آن پای فشردهام.
رییسجمهور درباره سیاست داخلی گفت: از آنجا که رییسجمهور مسوول اجرای قانون اساسی است، برنامه سیاست داخلی او نیز معطوف به اجرایی کردن تمامی اصول قانون اساسی و به ویژه فصل سوم آن است.
روحانی با بیان اینکه برای انتخاب وزرا ۲۸ معیار مدنظر بوده است، افزود: همه این افراد انتخابشده براساس ۲۸ معیار سنجیده شدند که فعلا لازم نیست آن ۲۸ معیار را اعلام کنیم. البته مدعی نیستم که آنچه انجام شده کامل و بدون نقص بوده و باور ندارم در تصمیم گیریها کاملا درست و بدون خطا بودم ولی تمام تلاشم را برای انتخاب شایسته انجام دادم و به شایستگیهای آنها ایمان دارم.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح ویژگیهای وزرای پیشنهادی پرداخت. وی به عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و مسکن اشاره کرد و گفت: آقای آخوندی دارای مدرک فوقلیسانس راه و ساختمان از دانشگاه تهران و دکترای اقتصاد سیاسی از دانشگاه لندن هستند. ایشان از افراد فعال در جهاد سازندگی در دولتهای مختلف بودند و در وزارت مسکن و شهرسازی نیز مسوولیت داشتند. آقای آخوندی طرح آمایش سرزمینی را تهیه کردند، همچنین عضو هیات علمی دانشگاه تهران و عضو نظام مهندسی ساختمان هستند بنابراین در مجموع با شناختی که داشتم ایشان را به عنوان بهترین فرد برای تصدی این مسوولیت یافتم.
روحانی در ادامه به بیان ویژگیهای حسن دهقان وزیر پیشنهادی خود برای وزارت دفاع پرداخت و گفت: سردار سرتیپ و پاسدار دهقان را شما نمایندگان محترم میشناسید، ایشان از فعالان دفاع مقدس در سپاه تهران و عضو یگانهای رزمی در دوران دفاع مقدس بودند، همچنین مدتی فرماندهی نیروهای هوایی سپاه را داشتند. وی جانشین وزیر دفاع در دولت هفتم و هشتم بود و در بسیاری از زمینههای حساس تولید اقلام دفاعی نقش موثری داشت و چند سال در بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمتگزار بوده است. دهقان امروز نیز در ردای استادی دانشگاه تهران مشغول به کار هستند و در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای صنعتی سابقه تدریس دارد. با توجه به سابقه ایشان در دفاع مقدس و آشنایی به صنعت دفاعی و به دلیل اینکه وزارت دفاع باید همکاری خوبی با بخش صنعت داشته باشد ایشان را به عنوان گزینه خوب برای این سمت یافتم.
ادامه در صفحه ۲
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد