18 - 08 - 2017
دفاع تمام قد ظریف از دیپلماسی ایران
گروه سیاسی- بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از روز سهشنبه آغاز شده و کار نمایندگان در مجلس ادامه دارد. با شرایط موجود به نظر میرسد مجلس شورای اسلامی تا شنبه آینده درگیر جلسات بررسی وضعیت وزرای پیشنهادی باشد. نمایندگان مجلس دیروز در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، به بررسی وضعیت وزیر پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه، بهداشت و... پرداختند. براساس آییننامه مجلس، وزرای پیشنهادی وزارتخانهها براساس حروف الفبای وزارتخانه مورد بررسی قرار میگیرند. ضمن اینکه ظریف از جمله وزرای پیشنهادی بود که دفاع جانانه از عملکرد و برنامه های خود داشت و نمایندگان منتقدش هم در لباس مخالف، از او حمایت کردند.همچنین ظریف مهم ترین اولویت برنامه های خود را تعامل دیپلماسی اقتصادی سیاسی با جهان و تامین منافع ملی دانست.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات
بخشی از بررسی صلاحیت سیدمحمد علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس روز سهشنبه انجام شد و به دلیل کمبود وقت، بررسی وضعیت او به روز گذشته موکول شد. نمایندگان موافق و مخالف او نیز سخنان خود را در صحن علنی مجلس مطرح کردند. یکی از نمایندههای مخالف علوی، او را مرد میدان وزارت اطلاعات ندانست و با اشاره به نقص ساختاری وزارت اطلاعات اعلام کرد که این وضعیت نظارت مجلس را بر این وزارتخانه کاهش میدهد و حق مردم را تضییع میکند. نمایندگان همچنین از اظهارنظرهای علوی درباره بیاطلاعی از برخی از موضوعات همچون دستگیری مدیران کانالهای تلگرامی گله کردند و خواستار این شدند که حیطهکاری وزارت اطلاعات مشخص باشد تا وزیر نگوید که این کار از حیطه وظایف من خارج است. یکی دیگر از نمایندگان مخالف نیز از علوی گله کرد که چرا در فضای مجازی با کانالهای تلگرامی که به مقامات ایرانی توهین میکنند برخورد نمیشود. نمایندگان موافق این گزینه پیشنهادی در دفاع خود از علوی، بخشی از امنیت موجود در کشور را مرهون حضور او دانستند و عنوان کردند که علوی نقش پدری برای وزارت اطلاعات بازی کرده است. یکی از نمایندگان موافق وی با اعلام اینکه در سالهای گذشته حدود ۶۲۰ مورد پرونده اختلاس و ارتشا از سوی وزارت اطلاعات در سراسر کشور تشکیل شده، گفت که با تشکیل این پروندهها ۳۷ هزار میلیارد از پول بیتالمال بازگشت داده شده است. نماینده دیگری در دفاع از علوی به عملکرد او اشاره کرد و گفت که شناسایی ۱۲۰ گروه تروریستی در مرزهای کشور، دستگیری عناصر تروریستی، آزادی وابسته نظامی در یمن، نجات ۴ مرزبان گروگان گرفته شده، بازگرداندن پیکر شهید داناییفر مرزبان ایرانی که در پاکستان به شهادت رسیده بود، پایان دادن به اعتراض صوفیان و کشف مواد منفجره گوشهای از عملکرد او در وزارت اطلاعات در چند سال اخیر است.
محمود علوی نیز پس از سخنان نمایندگان مخالف و موافق در جایگاه قرار گرفت و در دفاع از برنامههای خود گفت: در مدت چهارسالی که بر وزارت اطلاعات گذشت، اقدام به حفظ استقلال وزارت، عدم وابستگی جناحی و کار کارشناسی کردیم و این موارد را جزو راهبردهای اصلی خود قرار دادیم. وی افزود: در مدت چهار سال گذشته وزارت اطلاعات از انضباط مالی و هزینهکرد برنامهای و اعتبارات مناسب و خوبی برخوردار بود. همچنین تعامل امروز بین وزارت اطلاعات و دستگاههای دخیل در امر اطلاعات از جمله برادرانمان در اطلاعات سپاه در حد خوبی است بهشکلی که رهبر انقلاب در چندین نوبت اعلام کردند از اینکه میبینم بین وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه تعاملات خوبی وجود دارد، خوشحال هستم. ما نیز خوشحالیم که با تعامل خود رهبرمان را خوشحال کردهایم.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد
نمایندگان پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات، کارنامه و برنامههای مسعود کرباسیان، وزیر پیشنهادی اقتصاد را بررسی کردند. دیروز نمایندگان نظرات مخالف و موافق خود را نسبت به مسعود کرباسیان معاون وزیر اقتصاد دولت یازدهم و رییس گمرک ایران ارائه کردند، نمایندگان مخالف او، حل مشکلات معیشتی مردم، خروج از رکود و رفع مشکلات سپردهگذاران موسسه مالی و اعتباری را از اولویتهای اصلی وزیر اقتصاد دولت دوازدهم دانستند. نمایندگان مخالف معتقدند که کرباسیان باید به صورت شفاف برنامههای اقتصادی خود را اعلام کند. همچنین مخالفان وزیر پیشنهادی، با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی در کشور نامطلوب است خواستار تشکیل یک تیم اقتصادی قوی در کشور برای رفع ضعفهای موجود شدند. نماینده مخالف دیگری با طرح این مساله که با شعار نمیتوان به اهداف اقتصادی رسید از برنامههای پیشنهادی کرباسیان انتقاد کرد. در مقابل نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی نیز در دفاع از او به سابقه مدیریتی و تخصصی کرباسیان اشاره کردند و او را به عنوان وزیری کارآمد در حوزه مدیریتی معرفی کردند. نماینده موافق دیگری در دفاع از این گزینه پیشنهادی به اصلاحات چهار ساله گذشته او در گمرک اشاره کردند و آن را نقطه قوت کارنامه کرباسیان خواندند. از دیگر نکاتی که نمایندگان موافق به آن اشاره داشتند پایبندی کرباسیان به اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه و سیاستهای کلی ابلاغی رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی و اصل «۴۴» است. مسعود کرباسیان در دفاع از برنامههای خود در دولت دوازدهم گفت که براساس اعلام معاونت نظارت مجلس، برنامه پیشنهادی او به مجلس با برنامه ششم درجه انطباق بالایی دارد. همچنین وی رانتیبودن، سیاستزدگی، نفتی و دولتی بودن اقتصاد کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: چارهای نداریم جز آنکه دست به اصلاحات ساختاری برای حل مشکل تاریخی اقتصاد بزنیم. این کاری بزرگ و خطیر است. این کار در دولت یازدهم آغاز شده و باید با سرعت بیشتری تداوم یابد. عملیاتی کردن سیاستهای اقتصادی مقاومتی در چهار ساله آینده باید انجام شود. این مساله در برنامه ششم توسعه نیز تجلی یافته است.
بررسی وزیر پیشنهادی امور خارجه کشور
محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه نفر سومی بود که پس از شنیدن نظرات موافقان و مخالفان سخنان خود را در صحن علنی مجلس قرائت کرد. با این حال پیش از حضور او در جایگاه، نمایندگان مخالف نسبت به فعالیتهای کم سفرا در کشورهای دیگر انتقاد کردند و خواستار فعال شدن سفیران ایران در امور اقتصادی در کشورهای دیگر شدند. همچنین مخالفان با انتقاد از عملکرد نامناسب ظریف در زمینه دیپلماسی اقتصادی خواستار اصلاح ساختار این موضوع در وزارتخانه شدند. نماینده مخالف دیگری نیز از ظریف خواست تا در برابر آمریکا از خود جرات و جسارت بیشتری به خرج دهد. پس از آن نمایندگان موافق این گزینه پیشنهادی در دفاع از عملکرد او به وضعیت دستگاه دیپلماسی ایران در گذشته و پیش از حضور ظریف اشاره کرده و گفتند که حضور ظریف و سیاستهای دولت یازدهم موجب گشایش روابط خارجی ایران با سایر کشورهای جهان شده است. نمایندگان حضور ظریف را در وزارت امورخارجه موجب بازگشت عزت ملی مردم و دستگاه دیپلماسی ایران در جهان خواندند. همچنین نمایندگان، ظریف را فردی حرفهای و متخصص در زمینه سیاست خارجی دانستند که مقام معظم رهبری نیز درباره او و تیم مذاکرهکنندهاش گفته است که ظریف، فردی امین، متدین، شجاع و با غیرت است. محمدجواد ظریف در دفاع از برنامههای خود در دولت دوازدهم گفت: با یاری و همفکری شما سیاستهای اعتمادسازی در منطقه را با جدیت دنبال و حمایت موثر از کارآفرینان داخلی در بازارهای منطقه را دنبال خواهم کرد. وی افزود: اعتمادسازی با همسایگان ضرورتی انکارناپذیر است. این ضرورت را در برنامهها و ساختار وزارت خارجه مدنظر قرار دادهام. تلاش برای ایجاد نهادهای منطقه به ویژه مجمع منطقهای در خلیجفارس در مبارزه با تروریسم مهمترین دستور کار وزارت خارجه است. حمایت از مردم فلسطین و بازگرداندن موضع فلسطین به عنوان مهمترین اولویت جهان اسلام در اولویت سیاستهای ماست. ظریف ادامه داد: با محور قرار دادن اقتصاد در متن دیپلماسی این اهداف را دنبال میکنم. جهت دادن منافع فعالان اقتصادی، بنگاهها و دستگاههای دولتی و غیردولتی در مسیر تامین منافع ملی باید دنبال شود. وزارت خارجه با ایجاد انگیزه و آموزشهای لازم برای مدیران، سفرا و کارشناسان، معاونت جدید اقتصادی و سفارتخانهها در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام خواهد کرد. وزیر پیشنهادی امور خارجه ادامه داد: ایجاد زمینههای لازم برای حضور موثر اقتصاد کشور به ویژه بخش خصوصی کشور در زنجیره اقتصاد جهانی، تقویت رابطه با قدرتهای نوظهور و همسایگان و کشورهای اروپایی و توجه به ظرفیتهای اقتصادی بازارهای جدید برای دستیابی به اهداف بسیار مهم است. برای پیگیری این دو ابراولویت همکاری منطقه و اقتصاد مقاومتی آخرین مراحل خود را طی میکند و بین ما و سازمان امور استخدامی و اداری امضا میشود.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سیدحسن قاضیزادههاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که دیروز صلاحیت او برای حضور دوباره در این وزارتخانه در صحن علنی مجلس بررسی شد. مخالفان قاضی زادههاشمی یکی از دلایل مخالفت خود را با او بیعدالتی در بخش نظام پزشکی به ویژه تفاوت حقوق پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی اعلام کردند و خواستار اجرای عدالت در پرداخت حقالزحمه کادر پزشکی شدند. همچنین نمایندگان درباره تامین منابع مالی در طرح تحول سلامت هم اظهار نگرانی کردند. نماینده مخالف دیگری از عملکرد قاضیزاده در بخش درمان گلایه کرد و گفت که قاضیزاده در طول چهار سال مدیریت خود در این وزارتخانه بیشتر به بخش درمان توجه نشان داده و بخش بهداشت مغفول مانده است. یکی از نمایندگان مخالف با بیان اینکه قاضیزاده با منت برای این وزارتخانه آمده و تحمل انتقادات را ندارد، از او گلایه کرد. با این حال نمایندگان موافق این گزینه پیشنهادی در دفاع از عملکرد قاضیزادههاشمی به دستاوردهای وی اشاره کردند. راهاندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر و مناطق محروم، ۳۲ پایگاه اورژانس هوایی، ایجاد مراکز ناباروری در مناطق محروم، ساخت ۱۲۲ بیمارستان جدید، سه هزار و ۴۰۰ خانه بهداشت، احداث ۷۴۲ مرکز جامع سلامت روستایی و ۱۹۸ شبکه بهداشت بخشی از تلاشهای وزارت بهداشت و شخص وزیر است. سیدحسن قاضیزادههاشمی در دفاع از عملکرد خود در وزارتخانه گفت: در موضوع سلامت با وجود کاستیها، دولت یازدهم را میتوان دولت سلامتمحور نامگذاری کرد. امروز هر ایرانی متقاضی بیمه سلامت فارغ از هزینه آن میتواند تحت پوشش قرار گیرد. ۱۱ میلیون ایرانی بیمه شدهاند و نزدیک به ۸۵ درصدشان درآمد کمتر از یک میلیون داشتهاند. همچنین داروی کمیاب به ۱۳ قلم رسیده است. وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: در این مدت زیرساختهای بهداشتی در قالب ساخت خانههای بهداشت و پایگاههای بهداشتی و ۲۴ هزار تخت بیمارستانی مورد توجه قرار گرفته است.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی
نمایندگان مجلس در نوبت عصر دیروز به بررسی صلاحیت علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداختند و نظرات موافق و مخالف خود را درباره او مطرح کردند. نمایندگان مخالف ربیعی به مشکل بیکاری و بازنشستگان در کشور اشاره و وضعیت آنان را نامطلوب ارزیابی کردند. نمایندگان از ربیعی خواستند توضیح دهد که برای گرفتن مطالبات تامین اجتماعی از دولت چه برنامهای دارد. آنها همچنین از اصلاح قانون بازنشستگی سخن به میان آوردند و اعلام کردند که قانون بازنشستگی باید پیش از موعد اصلاح شود و در این شرایط بازنشستگان با حقوق پایینتر حق جوانان را در بازارکار اشغال میکنند. در مقابل نمایندگان موافق ربیعی ارتقای شفافیت را از دستاوردهای دوران مسوولیت ربیعی در وزارت رفاه دانستند و گفتند که وی ۳۰ دستورالعمل و بخشنامه مبارزه با فساد داشته است.
یکی دیگر از نمایندگان موافق وی گفت که امروز ۷۰ درصد سرمایه شرکتهای تابعه صندوقهای بازنشستگی در بورس قابل دسترسی است و فعالسازی بسیاری از بنگاههای تعطیل و نیمهتعطیل در دوره چهارساله وزارت ربیعی شکل گرفته است. در دوران فعالیت ربیعی در این وزارتخانه بازدهی سرمایهگذاری در صندوق بازنشستگی نسبت به چهار سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بیمه کارگران ساختمانی، طرح بیمه همگانی و گسترش بیمه خدمات سلامت از کارهای این وزارتخانه بوده است. ربیعی در دفاع از عملکرد خود در این وزارتخانه گفت: در چهار سال گذشته اشکال فقر را بررسی کردیم و ۱۱ میلیون حاشیهنشین شهری، بیمه شدهاند. امروز دفترچه بیمه به دفترچه هویت تبدیل شده است و حقوق بازنشستگان را افزایش دادهایم. ۲۷ درصد حوادث در مشاغل کارگری کاهش پیدا کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد