18 - 12 - 2022
دلارهای تقلبی خارجی در بازار ایران
رییس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی روز گذشته در جمع خبرنگاران قرار گرفت تا برخی از علل تشنجات اخیر بازار ارز را حضور و فعالیت جاعلان و کلاهبردارانی عنوان کند که هر روز موضوعات روز را دنبال کرده و برای رسیدن به مقاصدشان از این موضوعات استفاده میکنند. وی در اینباره تصریح کرد: امروز ارز موضوع روز است و طبیعی است که افراد بخواهند از آن سوءاستفاده کنند. پلیس بارها اعلام کرده برای خرید و فروش هر کالایی باید به مرکز آن مراجعه کرد. امروز هم به شهروندان توصیه میکنیم ارز را از بانکها و صرافیهای مجاز تهیه کنند.
سرهنگ مهرداد امیدی گفت: با بررسی برخی از دلارهای تقلبی متوجه شدیم که کیفیت کاغذ کار داخل کشور نیست و دلارها توسط عدهای فرصتطلب و سودجو وارد کشور شده است.
وی همچنین از افزایش ۲۶ درصدی کلاهبرداری در کشور خبر داد و اظهار داشت: در شش ماه نخست امسال شش هزار و ۵۰۰ پرونده جعل در پلیس آگاهی رسیدگی شد که ۷۷ درصد آنها منجر به شناسایی جاعلان و استفادهکنندگان از اسناد مجعول شده و آنها با صدور قرار قانونی به زندان تحویل داده شدند این در حالی است که در ۱۶ درصد پروندهها متهم شناسایی، تحقیقات انجام و پرونده به مراجع قضایی تحویل داده شد اما پلیس خبری از سرنوشت پرونده ندارد. همچنین هفت درصد از پروندهها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: در همین رابطه شش هزار نفر به اتهام جعل و استفاده از سند مجعول دستگیر شدند که برای چهار هزار و ۸۰۰ نفر آنها قرار تامین صادر و به زندان افتادند. البته در این مدت ۲۲ هزار و ۵۰۰ سند مهر و مدرک جعلی نیز از سوی پلیس کشف و ضبط شد.
به گفته رییس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری، ۴۵ درصد از پروندهها مرتب با جعل اسناد بانکی، ۱۰ درصد اوراق هویتی، شش درصد مدارک عادی، سه درصد سند مالکیت، دو درصد مهر جعلی، یک درصد مدارک تحصیلی و ۳۳ درصد نیز اسناد دولتی بوده است.
وی با اعلام اینکه میزان جعل در شش ماهه نخست امسال چهار درصد افزایش یافته است، تاکید کرد: خوشبختانه در این مدت میزان کشف نیز شش درصد رشد داشته است. بیشتر پروندههای جعل در استانهای تهران، اصفهان و البرز و کمترین نیز در استانهای زنجان، ایلام و خراسانجنوبی بوده است.
امیدی از تشکیل ۹ هزار و ۷۰۰ پرونده کلاهبرداری در نیمه نخست امسال خبر داد و افزود: در ۶۸ درصد این پروندهها کلاهبرداران شناسایی، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند. البته تعدادی از متهمان نیز قبل از تشکیل پرونده توانستند رضایت شاکی را جلب کنند. در ۲۵ درصد این پروندهها متهم به مراجع قضایی معرفی شد در حالی که هفت درصد پروندههای کلاهبرداری کشور هنوز کشف نشده است.
وی با اعلام اینکه شش هزار نفر در این مدت به اتهام کلاهبرداری دستگیر شدهاند، افزود: سه هزار و ۸۰۰ نفر از کلاهبرداران با قرار تامین به زندان معرفی شدند.
خرید و فروش و اجاره ملک بیشترین مورد کلاهبرداری
به گفته رییس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی، ۳۹ درصد پروندههای کلاهبرداری در حوزه خرید و فروش و اجاره ملک، ۲۹ درصد فعالیتهای بازرگانی و تجاری، ۱۰ درصد کلاهبرداری و فروش خودرو، هفت درصد دلالی امور اداری و قضایی، پنج درصد خرید و فروش اجناس بدلی و تقلبی، سه درصد استخدام و کاریابی، دو درصد رمالی و فالگیری، یک درصد تلفن و چهار درصد نیز جرایمی مانند فریب در ازدواج و اخذ ویزاست. متاسفانه پروندههای کلاهبرداری در شش ماهه نخست امسال ۲۶ درصد رشد داشته است.
وی افزود: بیشترین کلاهبرداریها در تهران بزرگ، البرز و آذربایجانشرقی و کمترین کلاهبرداری در ایلام، زنجان و سیستانوبلوچستان رخ میدهد.
پلمب ۳۱ دفتر هرمی در کشور
سرهنگ امیدی با بیان اینکه برخورد با شرکتهای هرمی از نیمه دوم سال ۸۹ به پلیس آگاهی واگذار شد، تاکید کرد: در نیمه نخست امسال ۵۰۰ پرونده شکایت از شرکتهای هرمی با ۵۱۸ شاکی تشکیل شد و یکهزار مظنون شناسایی و دستگیر شدند. با انجام تحقیقات تکمیلی برای ۴۶ درصد از این افراد که جزو سرشاخهها بودند قرار قانونی صادر و راهی زندان شدند. در این مدت ۳۱ دفتر فعال شرکتهای هرمی شناسایی و پلمب شد که ۱۳ دفتر در البرز، شش دفتر در تهران، پنج دفتر در مازندران، چهار دفتر در فرمانده انتظامی ویژه غرب تهران و دو دفتر در اصفهان بود. وی ادامه داد: بیشترین شکایتها در تهران، اصفهان و استان البرز ثبت شده است. با وجود اینکه ضربات سنگینی به شرکتهای هرمی وارد شده اما پلیس مبارزه را رها نکرده است. خوشبختانه در خردادماه امسال در عملیات مشترک پلیس اصفهان و سربازان گمنام امام زمان(عج) ۲۲ نفر سرشبکههای شرکت هرمی گاما شناسایی و دستگیر شدند که در میان آنها هفت بنیانگذار اصلی شرکت در ایران وجود داشتند. این افراد دارای ۸۳ هزار نفر زیر شاخه بودند.
شناسایی سلطان کلاهبرداری کشور در زندان
امیدی از شناسایی سلطان کلاهبرداری کشور در زندان خبر داد و افزود: کلاهبرداری کارت به کارت یکی از روشهای کلاهبرداری است که از درون زندان آغاز و پس از آزادی متهمان به خارج از زندان و سطح جامعه منتقل شده و دو پرونده مشابه در استان البرز تشکیل شده که در مجموع شش نفر شناسایی و دستگیر شدند که به ۹۰۰ کلاهبرداری کارت به کارت اعتراف کردهاند. این باندها دارای اعضای مختلفی بوده به صورتی که کار یکی از آنها افتتاح حساب، کار دیگری خرید سیمکارت اعتباری یا کار افراد دیگر خارج کردن پول از حساب بود. برای اعضای این باند قرار یک میلیارد تومانی صادر شده و این در حالی است که در این میان سلطان کلاهبرداری کشور معروف به دکتر حمیدزاده نیز شناسایی و دستگیر شد. این فرد در زندان اقدام به آموزش روشهای کلاهبرداری به سایر زندانیان میکرد.
ورود دلارهای تقلبی از خارج کشور
امیدی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ارسال فال حافظ و سایر خدماتی که اپراتورها به مشترکان خود میدهند آیا کلاهبرداری است یا نه، گفت: این سرویسها اختیاری است و ربطی به کلاهبرداری ندارد چراکه افراد پس از اطلاع از هزینه سرویس اقدام به فعال سازی آن میکنند. وی ادامه داد: امروز گدایی پیامکی در کشور رواج یافته است و عدهای با ارسال پیامک شماره حساب یا شماره کارت بانکی خود را ارسال میکنند و از افراد میخواهند که به آنها کمک کنند. بر اساس بررسیهای انجام شده طمع، بیاحتیاطی و ناآگاهی از راههای تسهیلکننده کلاهبرداری در کشور است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد