1 - 02 - 2023
دلار را دور می زنیم
« جهان صنعت » – مراسم تودیع محمدعلی آبادی، سرپرست سابق وزارت نفت و معارفه سردار رستم قاسمی، وزیر جدید نفت در حالی روز گذشته با حضور رییسجمهور، معاونان وزارت نفت و جمع کثیری از مدیران عامل و مسوولان ارشد صنعت نفت کشور در باشگاه صنعت نفت برگزار شد که نطق رییس دولت دهم در خور توجه و حایز اهمیت بود. دراین مراسم رییسجمهور با تاکید بر اینکه میرکاظمی از دوستان خوب من است خواستار برداشتن دوگام بزرگ برای ملی شدن کامل صنعت نفت شد و گفت: صنعت نفت کارگاه تولید پول است.
احمدینژاد از فرآوری به منظور ایجاد ارزش افزوده و بازاریابی برای فروش نفت خام به عنوان دو گام اساسی برای ملی شدن کامل صنعت نفت ایران یاد کرد و گفت: هماکنون بخش عمدهای از ارزش افزوده نفت خام به جیب خارجیها میرود.
مدیریت بحران اقتصادی توسط غربیها
رییس قوه مجریه با یادآوری اینکه در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۲ تا ۵/۲ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی توسط ایران به بازارهای جهانی صادر میشود، اظهار داشت: باید فرآوری بیشتر و ایجاد ارزش افزوده به جای خام فروشی محصولاتی با ارزش افزوده صادر شود اما این به منزله صفر شدن صادرات نفت کشور نیست. وی با بیان اینکه در حال حاضر بحران اقتصادی در جهان توسط غربیها به نوعی مدیریت میشود، تاکید کرد: حدس میزنم برخی از قدرتهای غربی با مدیریت بحران اقتصادی به دنبال کسب منافع خود در این بازار آشفته هستند به طوریکه برخی از بورسهای اصلی جهان توسط استعمارگران غربی مدیریت و شاخصها بالا و پایین میشود. احمدینژاد با اشاره به افزایش حجم ذخایر استراتژیک نفت خام در کشورهای مختلف جهان و همچنین وجود نفت فراوان روی آبها تصریح کرد: هماکنون قیمتگذاری نفت تابع عرضه و تقاضا نبوده و این کشورهای غربی هستند که با سیاسی کاری برای نفت قیمت تعیین میکنند.
وقت کشی خارجیها
احمدینژاد با بیان اینکه در شرایط فعلی در اکثر کشورهای نفت خیز مراحل اکتشاف، استخراج، بازاریابی، ساخت کالا و تجهیزات، فروش نفت و تعیین قیمت نفت در بازارهای جهانی توسط کشورهای غربی انجام میشود، بیان کرد: خارجیها در سالهای گذشته برای سرمایهگذاری یک تا دو میلیارد دلاری در صنعت نفت و اجرای یک فاز پارس جنوبی ۸ تا ۹ سال وقتکشی میکردند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته برای نخستین بار با واگذاری قرارداد هشت فاز جدید پارس جنوبی به پیمانکاران داخلی یک گام بلند برای ملی شدن صنعت نفت کشور برداشته شده است، تاکید کرد: واگذاری پروژههای نفت و گاز به پیمانکاران داخلی کار بزرگی بوده است که باید با بومیسازی تجهیزات صنعت نفت این کارهای بزرگ ادامه یابد.
بدهی ها به ته خط رسید
رییسجمهور با بیان اینکه هماکنون با وجود اعمال سختترین تحریمهای به اصطلاح فلج کننده اما به خوبی توانستهایم صنعت نفت را مدیریت کنیم، تبیین کرد: در همین شرایط تحریم ظرفیت تولید نفت حفظ شده و حتی ظرفیت تولید گاز ایران افزایش یافته است.
رییسجمهور با بیان اینکه از زمان ملی شدن صنعت نفت تاکنون ( ۶۰ سال گذشته) سهم مردم از درآمدهای نفتی حداکثر یک سوم بوده، گفت: بدهیهای خارجی ایران به ته خط رسیده است.
غارت درآمد نفتی ایران از سوی سلطهگران غربی
محمود احمدینژاد با بیان اینکه هنوز انجام ماموریتهایی برای تکمیل ملی شدن حلقههای صنعت نفت باقی مانده است، گفت: یک محاسبه ساده نشان میدهد که با وجود ملی شدن صنعت نفت از ۶۰ سال گذشته تاکنون حداکثر سهم مردم از درآمدهای نفتی یک سوم بوده و مابقی این درآمدها توسط سلطهگران غربی غارت شده است. رییسجمهور با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته تاکنون فشارهای سیاسی منجر به ایجاد فاصلهای بین قیمت واقعی نفت با نفتی که در بازار معامله شده، گردیده است، تصریح کرد: با در نظر گرفتن اینکه قیمتگذاری نفت توسط بنگاههای غربی انجام میشود باید سهم مردم از درآمدهای نفتی پس از ملی شدن صنعت نفت را یک پنجم اعلام کرد.
ایجاد بورسهای موازی
رییسجمهور با تاکید بر اینکه باید با ایجاد بورسهای موازی در کشور و تقویت بورس نفت، سلطه غرب در قیمتگذاری نفت شکسته شود، ادامه داد: هماکنون آمریکا بیش از یکهزار و ۶۰۰ میلیارد دلار کسری بودجه دارد اما با خلق اعتبارات کاغذی این کسری را به نوعی جبران میکند. وی از انتشار بیش از ۳۲ هزار میلیارد دلار داراییهای کاغذی توسط آمریکا در سالهای اخیر خبر داد و افزود: هدف از انتشار این اعتبارات کاغذی حفظ سیطره و سلطه دلار در بازار جهانی بوده است. احمدینژاد با اعلام اینکه همواره درآمدهای حاصل از فروش نفت خام ایران در بانکها و بازارهای سرمایه غربی ذخیره شده است، گفت: اکثر این بنگاهها توسط صهیونیسم و آمریکا مدیریت میشود و خود این کشورها به راحتی وامهای کلان ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلاری از بازارهای جهانی میگیرد اما ایران باید برای دریافت یک میلیارد دلار وام کلی منت بکشد. رییسجمهور با بیان اینکه استعمار فرانویی در سطح جهان برای چپاول و غارت ثروت ملتها ایجاد شده است، تاکید کرد: باید با راه اندازی بورس نفت قوی به نوعی سلطه دلار را دور بزنیم و انجام معاملات پایاپای با سایر کشورها به سیطره چند ساله دلار در بازار جهانی سرمایه پایان بدهیم.
رییس کابینه دولت دهم با بیان اینکه هماکنون ایران در فهرست کشورهای بدهکار جهانی در ته خط قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: کل دولت باید برای تعیین قیمت نفت وارد کار شود. احمدینژاد با اشاره به روند قابل توجه افزایش اکتشافات نفت و گاز و افزایش حجم ذخایر هیدروکربنی در کشور از خودکفایی از واردات بنزین به عنوان یک دستاورد ملی یاد کرد و گفت: واردات ۲۰ میلیون لیتر بنزین در اقتصاد ایران عدد بالایی نیست اما با واردات بنزین اقتصاد کشور به خودکفایی رسید.
تولید اصلیترین برنامه نفت
همچنین در ادامه مراسم رستم قاسمی یکی از مهمترین اهداف خود برای حضور در صنعت نفت را توسعه میدانهای نفتی به ویژه میدانهای مشترک اعلام و تصریح کرد: توسعه پارس جنوبی و میدانهای مشترک ایران و عراق از مهمترین اقدامهایی است که باید در صنعت نفت انجام شود. وزیر نفت تصریح کرد: پیشرفت کار توسعه میدانهای مشترک قابل قبول نیست و باید در این زمینه اقدامهای مهمی انجام شود و با شناختی که من از وزارت نفت دارم، این وزارتخانه برای توسعه میدانها هیچ کسری و کمبودی ندارد. قاسمی یکی از اصلیترین برنامههای صنعت نفت را مساله تولید اعلام و تصریح کرد: حضور در مجامع بینالمللی و مسایل راهبردی صنعت نفت از اهداف و برنامههای مهم من برای حضور در این صنعت است. وی مهمترین شرط تحقق اهداف صنعت نفت را همدلی، همفکری و توجه به منابع انسانی دانست و اعلام کرد: امروز متخصصان متعهد و مدیران باتجربه در صنعت نفت فعالیت میکنند و توجه به منابع انسانی برای انجام کارهای بزرگ جز اولویتهای ما در این صنعت است.
شاخصهای ۵گانه
قاسمی گفت: شاخص سلامت، صداقت، کیفیت، سرعت و توجه به اقتصادی کردن پروژهها در صنعت نفت از شاخصهای مهمی است که حتما در این وزارتخانه باید مورد توجه قرار گیرد. وی اظهار امیدواری کرد با همکاری مدیران و کارکنان صنعت نفت این پنج شاخص به عنوان شاخصهای مهم توسعه مورد توجه قرار بگیرد. وزیر نفت گفت: نشستهایی به منظور بررسی موضوعهای کاری، ارایه دیدگاههای اجرایی و اقدامهایی که در این صنعت مهم به ویژه در شرکتهای اصلی این صنعت باید اجرا شود، برگزار خواهیم کرد و مذاکراتی با یکدیگر خواهیم داشت. وی ضمن تشکر از وزیران پیشین صنعت نفت، از تلاشهای مهندس علیآبادی در دوران سرپرستی این وزارتخانه قدردانی کرد.
امیدوارم بتوانم اعتماد رییسجمهور را پاسخ دهم
وزیر نفت افزود: در دولت نهم و دهم در عرصه اجرایی کارهای بزرگی انجام و تصمیمهای مهمی گرفته شده است که این اقدامها بسیار مدبرانه و شجاعانه بود و شاید کمتر در تاریخ ایران چنین اقدامهایی انجام شده باشد.
وی تصریح کرد: در این دوران تصمیمهای بسیار موثری در صنعت نفت به ویژه در پارس جنوبی در شروع عملیات هر یک از این فازها گرفته شده است که امیدوارم با همکاری همه مدیران صنعت نفت و با هدایت رییسجمهوری بتوانیم آرزوهای مردم و کشور را برای توسعه صنعت نفت برآورده کنیم. مهندس قاسمی از نمایندگان مجلس برای دادن رای اعتماد تشکر و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم به وظیفه خود در قبال مجلس و ملت عمل کنیم و اعتماد رییس جمهوری را پاسخ دهیم. گفتنی است رستم قاسمی، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا ۱۲ مردادماه امسال با کسب ۲۱۶ رای موافق از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان نهمین وزیر نفت ایران انتخاب شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد