شناسه خبر : 175830
2 - 05 - 2021
2 - 05 - 2021
دلایل اصلی ناکامی تجارت خارجی
فارس- رییس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اینکه سوء مدیریت و تحریم دلیل اصلی ناکامی تجارت خارجی کشور گفت: اگر محدودیتهای بانک مرکزی نبود و به پیشنهادات بخش خصوصی توجه میشد اکنون وضعیت تجارت خارجی بهتر بود. محمد لاهوتی در پاسخ به این پرسش که عملکرد دولت روحانی طی سالهای اخیر در بخش تجارت خارجی چگونه بوده است، و وضعیت نهچندان موفق کشور در حوزه تجارت خارجی ناشی از چیست، گفت: عملکرد دولت روحانی را باید به دو بخش دولت یازدهم و دوازدهم تقسیم کرد، آقای روحانی در دولت یازدهم نسبت به دولتهای قبل از خود در حوزههای سیاست خارجی و اقتصادی توفیقاتی داشت که در نتیجه آن شاهد رشد اقتصادی مثبت بودیم و جذب سرمایهگذاری خارجی نیز نسب به دولتهای قبل افزایش یافت.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه این توفیقات نتیجه توافقات هستهای بود، اظهار کرد: در دولت یازدهم علاوه بر رفع برخی از تحریمهای ظالمانه علیه ایران شاهد بهتر شدن روابط سیاسی ایران با کشورها بودیم و به دنبال این مسائل کاهش تورم نیز اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه اما در دولت دوازدهم و به عبارتی دولت دوم روحانی این شرایط تغییر کرد، گفت: در اوایل سال ۹۷ با خروج یکجانبه آمریکا از برجام در ابتدا به نظر میرسید که با خروج یک کشور از قرارداد ۱ + ۵ اتفاق خاصی نیفتد و ایران روند توافق را با کشورهای ۱ + ۴ ادامه دهد. اما بهرغم این تصور شاهد فشار حداکثری به ایران برای پذیرش یکسری تعهدات با هدف سرنگونی و تغییر رژیم بودیم. رییس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: متاسفانه تاثیر اقتصادی و سیاسی آمریکا و سلطه جهانی آمریکا بر کشورها نشان داد که حتی کشورهای قدرتمند اروپایی و کشورهایی مانند چین و روسیه نیز در بسیاری از مواقع حاضر نیستند به خاطر برقراری روابط تجاری با ایران خودشان را با آمریکا درگیر کنند و بابت آن هزینه پرداخت کنند.
وی افزود: از سال ۹۷ به بعد هر روز کشور ما تحت تاثیر همین موضوعات و مسائل از نظر اقتصادی ضعیفتر شد، اگرچه در بخش سیاسی خود را قدرتمندتر از همیشه نشان داد اما تحریمها تاثیر خود را بر اقتصاد ایران گذاشت و با کمبود درآمدهای ارزی، محدودیت در صادرات و واردات و جهش ناگهانی نرخ ارز به دلیل کمبود منابع، تجارت خارجی ما در حوزه واردات و صادرات تحتتاثیر قرار گرفت اما یکسری از شتابزدگیها به دلیل شرایط خاص باعث شد مشکلات دوچندان شود.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: بنابراین درکلیات دولت با یکسری موضوعاتی مانند تحریمهای و برخوردهای ظالمانه مواجه شد و از یک طرف هم به علت فشارهای غیرقابل پیشبینی و غیرقابل تصور مجبور به اتخاذ تصمیماتی شد که آن تصمیمات بعضا باعث فشارهای بیشتر اقتصادی شد.
لاهوتی بیان داشت: در یک تحلیل واقعبینانه بخشی از ناکامیهای اقتصادی یا تجاری به سوءمدیریتها و بخشی هم به تاثیر تحریمها مرتبط میشود. وی افزود: البته با وجود تمام ناملایمات داخلی و خارجی بخش تجارت خارجی کشور مقاومت کرد، افزود: لذا نتایج آن را امروز در توافقات هستهای مشاهده میکنیم بطوری که ایران دست برتر را دارد و دلیل آن نیز مقاومت ملت بود اما فشارهایی به کشور وارد شد که کماکان در حوزههای مختلف خصوصا تجارت خارجی به وضوح مشاهده میشود.
وی گفت: در مجموع اگر یکسری سختگیریها در حوزه ارزی نبود و محدودیتهای بانک مرکزی وجود نداشت و به پیشنهادات بخش خصوصی نیز توجه بیشتری میشد اکنون ما شاهد ارقام بزرگتری در حوزه صادرات با توجه به افزایش قیمت ارز بودیم. لاهوتی با بیان اینکه نباید از تاثیر کرونا بر اقتصاد و صادرات چشمپوشی کرد، گفت: برای توسعه تجارت خارجی کشور باید سوءمدیریتها را با توجه به نظرات کارشناسی حل کرد و با واکسیناسیون عمومی اثر منفی کرونا را بر تجارت کاهش داد ضمن اینکه قطعا برداشتن تحریمها نقش موثری بر توسعه تجارت دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد