7 - 02 - 2017
دورخیز فرودگاهها برای رونق
گروه حملونقل- موقعیت جغرافیایی مناسب ایران در جهان باعث گستردگی ظرفیتهای توسعه صنعت هوانوردی در آن شده است. این ظرفیت به هر مسافری این اجازه را میدهد تا تنها با چهار ساعت پرواز از ایران به بیش از دو میلیارد نفر از جمعیت جهان دسترسی داشته باشد. با این وجود این ظرفیتها به درستی شناسایی و تقویت نشده است. در حال حاضر بسیاری از پروازهای عبوری منطقه به سمت فرودگاههای قدرتمند امارات و ترکیه گسیل میشوند و این در حالی است که ایران موقعیت بسیار مناسبتری برای عبور این پروازها دارد. از سوی دیگر بازار داخلی کشور نیز به دلیل عقب ماندن ایرلاینها از خدمات روز بسیار کمتر از ظرفیتهای خود رونق دارد.
ایران به عنوان یکی از امنترین کشورهای منطقه نقش مهمی در اتصال کشورهای شرق آسیا و جنوب خلیجفارس به شمال اروپا و آتلانتیک شمالی دارد. پروازهای عبوری از ایران در حال حاضر چیزی حدود ۱۰۰ پرواز در شبانه روز است که به گفته مسوولان با رفع تحریمها قرار است تا دو هزار پرواز افزایش یابد. این میزان پرواز با افزایش ناامنیها در منطقه، به ویژه در اوکراین و عراق افزایش یافته اما همچنان با ظرفیتهای آسمان ایران فاصله دارد.
به گفته سیاستگذاران صنعت هوانوردی کشور با بهبود اوضاع مالی ایرلاینها، نوسازی ناوگان هوایی کشور و رفع موانع پروازی وضعیت پروازهای داخلی و عبوری از آسمان از ایران نیز بهبود مییابد. در دیماه سالجاری حدود سه میلیون و ۷۹۸ هزار و ۱۱۹ مسافر در فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها، پذیرش و اعزام شدند. بر این اساس در دیماه امسال ۳۱ هزار و ۸۲۰ نشست و برخاست در فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها انجام شد که طی آن سه میلیون و ۷۹۸ هزار و ۱۱۹ مسافر اعزام و پذیرش و ۳۵ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۱۱۵ کیلوگرم بار ارسال و پست شد.
این آمار حاکی از آن است که فرودگاههای کشور رشد هفت درصدی در نشست و برخاست، رشد ۱۰ درصدی در اعزام و پذیرش مسافر و رشد هفت درصدی در ارسال و پست بار را رقم زدند. در فرودگاه بینالمللی مهرآباد طی دیماه امسال ۱۰ هزار و ۴۴۸ نشست و برخاست انجام شد، همچنین در این مدت یک میلیون و ۲۸۳ هزار و ۲۶۱ مسافر اعزام و پذیرش و هشت میلیون و ۲۸۵ هزار و ۸۱۰ کیلوگرم بار ارسال و پست شد.
فرودگاه مهرآباد در دیماه سالجاری رشد شش درصدی در نشست و برخاست، رشد ۱۰ درصدی در اعزام و پذیرش مسافر و رشد هفت درصدی در ارسال و پست بار را به ثبت رساند. فرودگاه بینالمللی مشهد هم میزبان ۶۳۰ هزار و ۴۳۸ مسافر و چهار هزار و ۵۶۳ نشست و برخاست هواپیما بود و در این مدت پنج میلیون و ۴۸۵ هزار و ۳۷۸ کیلوگرم بار ارسال و پست شد.
براساس این آمار فرودگاه مشهد در نشست و برخاست هواپیماها و ارسال و پست بار، رشد صفر داشت و در اعزام پذیرش مسافر سه درصد رشد رقم خورده است. فرودگاه بینالمللی امامخمینی(ره) با سه هزار و ۸۱۳ پرواز موفق به اعزام و پذیرش ۴۹۷ هزار و ۳۶۹ مسافر اعزام و پذیرش و ۱۰ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۵۲۹ کیلوگرم ارسال و پست شد. در این فرودگاه رشد هفت درصدی در نشست و برخاست هواپیما، رشد شش درصدی در اعزام و پذیرش مسافر و رشد پنج درصدی در ارسال و پست بار محقق شد.
به عبارت دیگر همزمان با اعزام و پذیرشیک میلیون و ۲۸۳ هزار و ۲۶۱ مسافر در فرودگاه مهرآباد و رشد ۱۰ درصدی مسافر نسبت به مدت مشابه سالگذشته فرودگاه امام نیز رشد شش درصدی را در اعزام و پذیرش تجربه کرد.
۶۰ درصد پروازهای عبوری ایران به مقصد ترکیه و اروپاست
افزون بر این به گفته معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها طول راههای هوایی ایران به بیش از ۲۱ هزار کیلومتر رسیده است و ۶۰ درصد پروازهای عبوری از آسمان کشور از حاشیه خلیج فارس به طرف ترکیه و اروپا انجام میشود. به گزارش «جهانصنعت» به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سعید اکبری افزود: اکنون در این مسیر سه راه هوایی تعریف شده است و درصددیم با همکاری شورای امنیت ملی این مسیر هوایی را به چهار مسیر افزایش دهیم که در این صورت دو راه به صورت رفت و برگشت به سمت اروپا و دو راه به صورت رفت و برگشت به سمت جنوب خواهیم داشت. وی ادامه داد: مسیر دیگری هم جنوب خلیج فارس را به شمال کشور متصل میکند تا از طریق کشورهای آسیای میانه به طرف قطب شمال و از آنجا به قاره آمریکا ادامه یابد.
معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: در دوران پسابرجام فضای خرید تجهیزات ناوبری هوایی، راداری و کمکناوبری برای شرکت فرودگاههای کشور فراهم شد. به گفته اکبری، شرکت فرودگاهها درصدد است هرگونه خرید تجهیزات مورد نیاز ناوبری و فرودگاهی را از شرکتهای خارجی با انتقال تکنولوژی انجام دهد پیش از لغو تحریمها انتخاب زیادی نداشتیم اما با اجرایی شدن برجام امکان انتخاب شرکتهای خارجی فراهم شده و هدف از خریدهای تجهیزات فرودگاهی انتقال دانش و تولید آن در داخل کشور با مشارکت شرکتهای دانشبنیان است.
وی افزود: شرکتهای ایرانی و فرودگاهها تحتتاثیر تحریمهای ظالمانه به مدت طولانی با مشکلات تهیه تجهیزات و قطعات مورد نیاز مواجه بودند و نتوانستند به صورت مطلوب نیازهای تجهیزاتی خود را در سالهای گذشته تهیه کنند. اکبری تاکید کرد: برای افزایش پروازهای عبوری از آسمان ایران به دنبال ایجاد جذابیت بیشتر برای شرکتهای هوایی هستیم تا پروازهای آنها همچنان از آسمان ایران تداوم داشته باشد.
معاون شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور اضافه کرد: شرکت فرودگاهها برای ارتقای امنیت در راههای هوایی به دنبال کاربردی کردن هدایت ماهوارهای پروازهای هوایی است و با برنامهریزیهای مناسب درصددیم تمام نشست و برخاستهای پروازهای هوایی در فرودگاههای ایران را براساس کنترلهای ماهوارهای انجام دهیم.
وی گفت: با توجه به لغو تحریمهای ظالمانه، شرکتهای ایرانی خرید هواپیماهای جدید را در دستور کار خود قرار دادهاند، براساس برنامهریزی انجام شده، شرکت فرودگاهها درصدد است تا پنج سال آینده هدایت تمام هواپیماها در آسمان ایران به صورت ماهوارهای انجام شود.
اکبری اضافه کرد: بهروزرسانی کنترل پروازهای هوایی در مسیرهای هوایی فرودگاههای امام، مهرآباد، مشهد و اصفهان اهمیت زیادی دارد. به گفته این مقام مسوول در شرکت فرودگاههای کشور، بالاترین تکنولوژیهای هوایی در هدایت پروازها به صورت ماهوارهای است و شرکت فرودگاهها نیز نباید از این برنامه عقب بماند. در این آمار فرودگاههای شیراز، اهواز، اصفهان، تبریز، بندرعباس، یزد، کرمانشاه و آبادان در رتبههای بعدی پرترافیکترین فرودگاههای کشور قرار گرفتند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد