29 - 12 - 2024
دورنمای مبهم یک جنگ فرسایشی
ایلیا حسامی- در روزهای گذشته، مقامات درگیر در جنگ اوکراین از هر دو سمت، نسبت به حل و فصل مسالمتآمیز این درگیری ابراز آمادگی کردند اما تا این لحظه نه از سمت مسکو و نه از سمت مقابل، یعنی کییف، هیچکدام درخواست مذاکره نداشتهاند و به نظر میرسد که علاقه آنها به صلح فقط به رسانهها و سخنرانیهایشان محدود میشود.
به گزارش روزنامه گاردین، براساس نتایج نظرسنجی یک شرکت بریتانیایی، مردم کشورهای غرب اروپا در یکسال گذشته کمتر از گذشته خواهان حمایت از اوکراین تا پیروزی در جنگ هستند.
این نظرسنجی که با حضور شهروندان آلمان، فرانسه، بریتانیا، اسپانیا، ایتالیا، سوئد و دانمارک برگزار شد، شرکتکنندگان با دو گزینه «حمایت از اوکراین حتی اگر جنگ ادامهدار شود» و «پایان درگیری از طریق مذاکره حتی اگر منجر به از دست دادن بخشی از خاک اوکراین شود» روبهرو بودند.
براساس نتایج، در هر هفت کشور حاضر، تمایل مردم به حمایت از اوکراین به طور چشمگیری کاهش یافته است. بر همین اساس طرفداران حلوفصل درگیری به صورت مسالمتآمیز افزایش یافته چراکه این رویکرد توسط ۵۵درصد از حاضران در ایتالیا، ۴۶درصد در اسپانیا، ۴۵درصد در آلمان و ۴۳درصد در فرانسه حمایت شده است.
هشدار ترامپ به اروپا
در همین راستا، دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب ایالاتمتحده که خود را در زمان انتخابات ناجی مردم جنگزده اوکراین میدانست و ادعا داشت که فقط در ۲۴ساعت به این مناقشه پایان میدهد، به اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد کمکهای کشورش به اوکراین را کاهش دهد. به گزارش روزنامه واشنگتن پست، ترامپ هماکنون به متحدان اروپایی خود فشار زیادی وارد میکند تا کمکهای مالی- تسلیحاتی خود را به کییف افزایش دهند چراکه به آنها یادآوری میکند که رفتهرفته قصد دارد کمکهای آمریکا به اوکراین را کاهش دهد. این روزنامه مینویسد که این اقدامات در واقع بخشی از استراتژی ترامپ برای تشویق اروپا به مسوولیتپذیری بیشتر در برابر جنگ اوکراین است تا آنها را به سمت مذاکره و در نهایت حلوفصل این مناقشه بکشاند؛ نه تامین تسلیحاتی بیشتر که منجر به ادامه جنگ شود.
روسیه میخواهد جنگ تمام شود
ولادیمیر پوتین نیز پنجشنبه شب گذشته در سخنانی اعلام کرد که کشورش به دنبال راهی است که بتواند به جنگ اوکراین پایان دهد. البته او در همان جلسه هشدار داد که ممکن است روسیه از موشکهای اورشنیک خود علیه اوکراین استفاده کند اما برای این اقدام عجلهای ندارد.
پوتین در اینباره گفت: ما احتمال استفاده از موشکهای مافوق صوت را رد نمیکنیم.
رییسجمهور روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی درباره مسائلی نظیر انتقال گاز روسیه به کشورهای اروپایی نیز صحبت کرد و گفت:«اوکراین با قطع ترانزیت گاز روسیه به کشورهای اروپایی، دست اروپا را که به آنها غذا میدهد را گاز میگیرد.» او در ادامه بیان کرد که بدون حمایت اتحادیه اروپا، کییف نهتنها قادر به جنگیدن بلکه حتی قادر به حیات نخواهد بود.
پوتین نیز در رابطه با جنگ اوکراین گفت که روسیه در تلاش است تا به درگیری در اوکراین پایان دهد. او در واکنش به اینکه احتمال پایان درگیری در سال۲۰۲۵ وجود دارد، گفت:«اگر این موضوع درست باشد، شنیدن آن شیرین خواهد بود.»
غرب به دنبال نابودی ماست
در همین راستا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: رژیم کییف بازیچه دست غرب است که باید رقیب قدرتمندی مانند روسیه را از صحنه بینالملی حذف کند. او در ادامه تاکید کرد و گفت: «غرب میخواهد هر رقیبی را از بین ببرد. اوکراین سلاحی است که علیه ما انتخاب شده است.»
این مقام روس درباره احتمال جنگ هستهای با ناتو نیز صحبت کرد و گفت: « ما آماده انجام هر کاری هستیم تا مطمئن شویم که مالیاتدهندگان غربی پولی را که در حاضر با کمبود آن مواجه هستند خرج ساخت سنگر نکنند.» لاوروف در ادامه به کییف نسبت به انجام اقدامات تروریستی در خاک روسیه هشدار داد. او همچنین حملات مداوم هواپیماهای بدون سرنشین که رژیم کییف عمدا به اهداف غیرنظامی حمله میکند را محکوم کرد.
بخشش، فراموشی و مجازات
روز جمعه هفته گذشته، دیمیتری مدودف، معاون رییس شورای امنیت روسیه در کانال تلگرامی خود برنامهای مبنی بر بخشش کشورهای آمریکای لاتین و آسیا، نادیده گرفتن آمریکا و مجازات اروپا را مطرح کرد. مدودف در اینباره نوشت: «۲۰سال پیش، یکی از همکاران آمریکایی من جمله جالبی را درباره وقایع عراق مطرح کرد و گفت فرانسه را مجازات میکنیم، آلمان را نادیده میگیریم و روسیه را میبخشیم. این سخن یادم آمد چراکه این سهگانه زبانی کاملا مناسب برای وضعیت فعلی است.»
مدودف برنامه خود را اینگونه بیان کرد:
الف) ما میتوانیم کشورهای ضعیفی که تسلیم شدهاند و در فعالیت غربیها علیه روسیه حضور داشتهاند را ببخشیم.
ب) آمریکا را نادیده بگیریم چرا که در ۱۰۰سال آینده دوستی با آنها پیشبینی نمیشود و جنگ با آنها بسیار هزینه دارد و درگیری مستقیم به طور واضح به جنگ هستهای تبدیل میشود.
ج) اروپا را مجازات میکنیم. اینجا بیشتر توضیح میدهم. جهان کنونی حسی جز نفرت در من ایجاد نمیکند. اروپا تبدیل به یک پیرزن دیوانه و خشمگین شده است. این اروپای دروغگو بود که در مذاکرات استانبول شکست خورد. این اروپا یک کمپین احمقانه ایجاد کرد که باعث شد شهروندانش خسارت ببینند. این اروپای خونآشام بود که به شیاطین جنگ سوخترسانی و تلفات جنگ را بیشتر میکرد بنابراین اروپا باید با تمام ابزارهای در دسترس مجازت شود. باید به هرگونه فرآیند مخرب در اروپا کمک کنیم. زندهباد تندروهایی که در خیابانهای تاریخی اروپا هستند. درود بر جمعیت مهاجرانی که آشوب ایجاد میکنند و با نفرت ارزشهای اروپاییها را نابود میکنند. وی در ادامه میافزاید: چرا اینقدر سخت؟ با توجه به چنین واقعیتهایی چگونه میتوان بیتفاوت ماند؟ کشتی «اسلو کریر ۳» از کمک به ملوانان روسی که در دریای مدیترانه غرق میشدند خودداری کردند. آیا نیاز به توضیح بیشتری است؟ این را نمیتوان بخشید.
میزبان اورشینک میشویم
در ادامه اخبار مربوط به جنگ اوکراین باید اشاره کرد که الکساندر لوکاشنکو، رییسجمهور بلاروس روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که کشور وی آماده میزبانی از چندین سامانه موشکی اورشینک روسیه است.
این مقام اهل بلاروس در اینباره گفت:« به گمانم 10سامانه در بلاروس مستقر شوند و پس از آن خواهیم دید چه رخ خواهد داد. اگر روسها بخواهند، سامانههای بیشتری مستقرکنند، ما این اجازه را به آنها میدهیم.» او همچنین در پاسخ به سوال «چرا این کشور به این تعداد از سامانههای موشکی نیاز دارد» گفت: داشتن موشکهای بیشتر ضرری ندارد.
پیروزی کییف بر پیونگیانگ
آژانس اطلاعات نظامی اوکراین، برای چندمین بار ادعای خود مبنی بر حضور سربازان کرهشمالی در منطقه کورسک را تکرار کرد اما با این تفاوت که اینبار، این آژانس اطلاعاتی اعلام کرد که آنها با تلفات بسیار سنگینی روبهرو شدهاند و کییف ضربات بسیاری سختی به آنها وارد کرده است.
این آژانس اطلاعاتی روز جمعه اعلام کرد که حملات اخیر اوکراین به این نیروها در محدوده نوویوناوکا تلفات بسیار سنگینی به آنها وارد کرده و در حال حاضر، آنها با کمبود آب آشامیدنی
دست و پنجه نرم میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد