30 - 01 - 2017
دوره دیوارکشیدنها سرآمده است
هفدهمین کنوانسیون بینالمللی راهنمایان گردشگری با حضور رییسجمهور، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی ملل متحد و راهنمایان گردشگری جهان از ۴۵ ملیت با تاکید بر از میان برداشتن دیوار بین ملتها آغاز به کار کرد.
حجتالاسلام حسن روحانی در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری که تهران برگزار شد، گفت: «در تاریخ ایران اسلامی همواره مردم ما شگفتیهای بزرگی را آفریدند. ما امروز در آستانه ایامی هستیم که در ۳۸ سال پیش در چنین روزهایی مردم ایران انقلاب بزرگی را به پیروزی رساندند. در این انقلاب بزرگ هیچ کشور، قدرت و ابرقدرتی پشتیبان مردم نبود.»
روحانی در بخش دیگری از این سخنرانی خاطرنشان کرد: «ایران کشوری است که هرگز سابقه استعمارگری و استعمار شدن ندارد. کشور ما هیچوقت مستعمره کشوری دیگری نبوده و طی دههها و قرن گذشته هیچوقت کشور ما به کشور دیگری تجاوز نکرده است.»
مردم ما هیچگاه نژادپرست نبودهاند
رییسجمهور در ادامه همین موضوع بیان کرد: «مردم ما هیچگاه با مسالهای به نام نژادپرستی خوی نداشتند و در کشور ما میان اقوام، ادیان و فرهنگهای مختلف همزیستی مسالمتآمیز وجود داشته و دارد. کنار مسجد، کلیسا و کنیسه وجود دارد. در پارلمانمان هم کنار نمایندگان مسلمان نمایندگان ادیان دیگر همچون مسیحی، یهودی و زرتشی وجود دارد. یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان دارای همان آزادی هستند که در دیگر کشورها برایشان وجود دارد.»
او با تاکید بر جایگاه علمی ایران گفت: «کشور ایران همواره به عنوان کشوری بوده که به دانش جهانی کمک کرده است. طی قرون گذشته ایران در علم و دانش پیشگامی داشته است و هنوز کتب دانشمندانی چون ذکریا، بوعلیسینا، فارابی و خواجهنصیر به عنوان کتب علمی در مراکز جهان مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرند.»
روحانی اضافه کرد: «ایران کشوری است که از لحاظ هنری و فرهنگی یکی از کشورهای بسیار باسابقه است، نهتنها خودمان به شعرای فارسی زبانمان افتخار میکنیم بلکه همسایگانمان هم به شعرای ما افتخار میکنند. اگر ما به حافظ و سعدی بهعنوان شعرای بزرگمان افتخار میکنیم مردم ترکیه هم به مولانا و قونیهاش و مردم شبهقاره به اقبال لاهوری که به پارسی شعر میگوید افتخار میکنند.»
او در ادامه این سخنرانی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر به جهان نشان داد که کشور صلح و دوستی است، بیان کرد: «ما به صلح، آشتی، برادری و همزیستی افتخار میکنیم. امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشیده شود. یادشان رفته است که سالیان پیش دیوار برلین فرو ریخت. اگر دیوارهایی هم بین ملتها وجود دارد باید برداشته شود. دنیای امروز دنیایی نیست که بین ملتها و سرزمینهای دنیا فاصله ایجاد کند.»
رییسجمهور افزود: «امروز، روز همسایگی است چراکه از لحاظ علمی و فرهنگی دیگر همه همسایه هم شدهایم بنابراین فناوری اطلاعات و جهانی شدن فاصله ما را کمتر کرده است. دیگر کسی نمیتواند با جهانی شدن مبارزه کند.»
او در ادامه یادآور شد که از لحاظ تجاری کشورهای دنیا باید به هم نزدیکتر شوند. قطع کردن پیمانهای تجاری دنیا نه به اقتصاد و نه به توسعه کمکی نخواهد کرد.
روز ایجاد فاصله بین ملتها نیست
روحانی همچنین گفت: «آشتی و نزدیکی و همزیستی مسالمتآمیز باید اجرا شود. روز ایجاد فاصله بین ملتها نیست اگر میخواهیم به صلح، ثبات و امنیت بیشتر، دست پیدا کنیم باید تعامل بین ملتها را بیشتر کرده و مفاهمه را بین مردم کشورها افزایش دهیم.»
رییسجمهور با اشاره به جایگاه ایران در منطقه بیان کرد: «ما ملتی هستیم که افراطیگری، تجاوز و تروریسم را با همه وجود احساس کردیم. کشوری هستیم که در اطرافمان آتشهای افراطیگری و تروریسم شعله میکشد. ما درد و رنج مردم عراق را شاهدیم و میبینیم. درد سوریه، افغانستان، پاکستان، یمن و لیبی هم شاهدیم و هم میبینیم.»
او اضافه کرد: «خاورمیانه مهد تمدن و گردشگری است. آثار تمدنی و گردشگری در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق افغانستان و آسیای مرکزی دیدنی بوده و هست. تروریسم فقط جان انسانی را نگرفته و تنها رشد و حرکت توسعه را کند نساخته بلکه آثار تمدنی جهانی و تاریخی را هم از بین برده است. آثار مهم تمدنی را در عراق سوریه و دیگر کشورها مورد هجمه قرار داده است.»
روحانی در همین رابطه ادامه داد: «همانطور که گرفته شدن جان انسانی قابل جبران نیست از بین بردن آثار تمدنی و گردشگری هم قابل جبران نیست. ایران کشوری است که برای ثبات در منطقه و حفظ جان مردم از همه قدرتش استفاده کرده و میکند. اگر کمک ایران، مردم، ارتش عراق و سوریه نبود، امروز در دمشق و بغداد به جای گروههای تروریستی شاهد حاکمیت دولتهای تروریستی بودیم. این اراده مردم منطقه بود که امروز تروریسم در منطقه در حال افول است.»
گردشگری پلی میان ملتهاست
روحانی خطاب به راهنمایان گردشگری گفت: «شما به عنوان خادمان تمدن بشریت و واسطهای برای معرفی آثار جهان به نسل امروز هستید. در واقع شما واسطه بین قرنها و هزاران سال پیش با امروزیان هستید. شما هستید که اذهان نسل جوان را به تمدن کهن اجدادمان روشن میکنید.» او همچنین خاطرنشان کرد: یکی از اهداف بلند ایران با فرهنگ و تمدنی هفت هزار ساله پیوند ملتها به یکدیگر است.
در سایه برجام راه را برای میزبانی جهانگردان باز کردیم
او در همین رابطه به توافقنامه برجام نیز اشاره کرد و گفت: «پای میز مذاکره با شش کشور قدرتمند نشستیم و به توافقی دست یافتیم که نه تنها برای ما هفت کشور بلکه برای همه جهان آشتی، امنیت، ثبات و تعامل به وجود آورد. ما در سایه توافق هستهای و برجام راه را برای میزبانی بیشتر از جهانگردان باز کردیم. ما با برجام سفرههایمان را برای مهمانان و گردشگران خارجی گشودیم. خوشبختانه طی سالهای گذشته توریستهای خارجی با حسننظر به ایران بیش از گذشته زمینه را برای حضور گردشگران دیگر مهیا کردند.»
آمار ورودی گردشگران از زبان
رییس جمهور
رییسجمهور با بیان اینکه در شش ماهه نخست سال ۹۵ نسبت به شش ماهه سال گذشته آمار گردشگران خارجی افزایش یافته است، گفت: «طبق آمار حضور جهانگردان فرانسوی ۱۰۴ درصد، جمهوری چک ۴/۵۳، از هلند ۳/۴۳، از سوییس ۳/۳۸، از دانمارک ۵/۳۷، از ایتالیا ۸/۳۳، از انگلستان ۳۳، از لهستان ۳۳، از بلژیک ۳/۳۲، از اتریش ۲۸، از اسپانیا ۹/۲۷، از یونان ۴/۲۴، از فنلاند ۲/۱۹، از آلمان ۶/۱۶ و از روسیه ۶/۱۶ درصد رشد و افزایش داشته است.»
روحانی با اشاره به آداب و سنن ایرانی گفت: «گردشگران با سفر به ایران تنها آثار گذشته را نمیبینند بلکه فرهنگ و مهماندوستی مردم را هم مشاهده میکنند. اهمیت گردشگری تنها در حوزه اقتصاد نیست کمااینکه برای این حوزه هم منفعتهای زیادی دارد اما در کنار اقتصاد، گردشگری به فرهنگ جهان و انسجام مردم دنیا کمک میکند.»
از محیطزیست و میراث فرهنگی حفاظت کنیم
روحانی در بخش دیگری از این سخنرانی بیان کرد: «همه ما باید تلاش کنیم تا ابتدا محیطزیست کشورها را در راه گردشگری حفظ کنیم. اگر محیطزیست کشورها آسیب ببیند یکی از سرمایههای بزرگ دنیا آسیب دیده است. پس باید برای حفظ محیطزیست سرمایهگذاری کنیم.»
رییسجمهور اضافه کرد: «دومین تلاشمان را باید بر حفظ میراث فرهنگی معطوف کنیم چراکه میراث فرهنگی هم سرمایه بزرگی است. همه ما باید تلاش کنیم تا از میراث گذشتهمان به خوبی حفاظت و حراست کنیم. میراث گذشته سراسر دنیا برای همه ما مهم است.»
منزویکنندگان جهان را شکست خواهیم داد
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی هم در هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری گفت: «نیروهایی را که میخواهند مردم را منزوی کنند و تاریکی بیاورند و از سفر مردم جهان ممانعت کنند، شکست خواهیم داد. این جواب خوبی به چالشهای دنیاست.»
طالب ریفاعی در حالی این سخنان را مطرح کرد که رییسجمهور جدید آمریکا به تازگی از کشیدن دیوار بین آمریکا و مکزیک صحبت کرده و همچنین سیاستهایی را برای تحدید صدور ویزای آمریکا برای اتباع برخی کشورهای مسلمان از جمله ایران اعمال کرده است. دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی گفت: «البته هیچ کشوری نمیخواهد دیواری برای خود بسازد و خود را منزوی کند. ما اینجا هستیم که پلی بسازیم و مرزها را باز کنیم تا پذیرای مردم جهان باشیم.»
او تاکید کرد: «باید تفاوتهای میان مردم جهان را به رسمیت بشناسیم. در هر موقعیتی که هستیم باید کسب و کارمان این باشد که دنیا را به محلی بهتر برای زندگی تبدیل کنیم.»
ریفاعی با ابراز خوشحالی از سفرش به ایران و دیدار با راهنمایان گردشگری و تشکر از آنها به خاطر تصمیم برای سفر به ایران بیان کرد: «این تصمیم در زمان درستی انجام شد، چرا که ایران کشوری با فرهنگ غنی و طبیعتی زیباست.»
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی که تحت تاثیر فضای تهران و همچنین کوههای سفیدپوش آن قرار گرفته بود، گفت: «تهران، شهر فوقالعادهای است. وقتی به ایران و تهران فکر میکنید، تصاویر زیبایی را به خاطر میآورید. چندمینبار است که به ایران آمدم و این نخستین بار است که شاهد چنین صحنهای هستم، کوههای پوشیده شده از برف. بسیار زیباست.»
ریفاعی سپس با اشاره به شعار کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری با عنوان «ایران؛ مردمانی مهربان، با آغوشی باز، فرهنگی کهن و پررمز و راز» گفت: «ایران کشور غنی است و برای هیچ مسافری هیچ چیز بهتر از آشنایی با فرهنگ ایران، مردم آن، مساجد باشکوهی که مردم شانه به شانه کنار هم میایستند، صنایعدستی و غذاهای ایران نیست، هنوز مزه غذایی که در شهر مشهد خوردم را به خاطر میآورم.»
او ادامه داد: «سفر واقعا خوب است، برای همین شما را دعوت میکنم از این اتاق بیرون بروید و تجارب خوبی از فرهنگ غنی و غذاهای آن داشته باشید و با مردم فوقالعاده ایران ملاقات کنید.»
ریفاعی ایران را کشوری مهم در سازمان جهانی جهانگردی دانست و سپس به برنامههای مشترک آن با این سازمان اشاره کرد و افزود: «ایران در قلب جاده ابریشم قرار دارد. گروه جهانی نیز در این سازمان تشکیل شده که ایران نقش مهمی در آن دارد.»
گردشگری فعالیت تجملی نیست
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی با بیان اینکه این جلسه یک هفته پس از شروع سال گردشگری پایدار تشکیل شده است، گفت: «سازمان جهانی جهانگردی تصمیم گرفته سال ۲۰۱۷ را به نام «توسعه پایدار گردشگری» تعیین کند. شاید وقتی درباره گردشگری صحبت میکنیم، افکار جدی به ذهنتان خطور نکند اما واقعیت این است که گردشگری فعالیت جدی به شمار میآید؛ چون کشورها را متحد میکند و سبب توسعه آن میشود.»
برادرم ایرانی است
ریفاعی همچنین با اشاره به نقش راهنمایان گردشگری گفت: «راهنمایان مسوولیت بسیار مهمی در نشان دادن احترام به یک کشور و آموزش دادن ارزشهای فرهنگی دارند. مسوولیت آنها بسیار مهم است.»
دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی همچنین خاطره شیرینی از ایران تعریف کرد و گفت: «من ۶۰ سال پیش در این کشور بودم. شاید هفت، هشت سالم بود که در این کشور حضور داشتم و برادر جوانترم در ایران به دنیا آمد. من یک برادر ایرانی دارم و شاید در آینده دخترم با یک پسر ایرانی ازدواج کند.»
۳۲۰ چهره از ۴۴ ملیت اینجا هستند تا داستان کشورمان را بشنوند
آرش نورآقایی، رییس کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری ایران نیز که سخنانش را به زبان انگلیسی و با شعار این کنوانسیون آغاز کرد به تلاشهای صورت گرفته برای کسب این میزبانی اشاره کرد و افزود: «دو سال پیش فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری میزبانی هفدهمین کنوانسیون را به ایران واگذار کرد و در این دو سال ما داوطلبانه خیلی سخت کار کردیم البته دولت و مخصوصا سازمان میراث فرهنگی و گرشگری خیلی حمایت کرد.»
او ادامه داد: « ۳۲۰ چهره گشاده از ۴۴ ملیت در کنارمان در ایران حضور دارند تا داستان کشور ما را بیاموزند و آن را برای دیگران بازگو کنند. در افسانه ایران باستان پهلوانی به نام آرش وجود دارد که تیری را پرتاب میکند تا مرزهای این سرزمین را تعیین کند اما ما امروز هیچ رقیب و هیچ مرزی نداریم، ما راهنماها سفیران صلح هستیم که به عنوان تیر عمل میکنیم تا این پیغام را به دیگران بفرستیم.»
نورآقایی تاکید کرد: «مسوولیت ما ایجاد تفاهم فرهنگی از طریق گردشگری و ایجاد زیرساخت است. همه ما آماده هستیم چیزهای بیشتری را در اختیار راهنمایانی که امروز در ایران حضور دارند قرار دهیم، نه تنها در کنوانسیون بلکه پس از آن.»
وی همچنین گفت: «این کنوانسیون فرصتی است که هموطنانمان را با این حرفه بیشتر آشنا کنیم.»
حق همگان را برای سفر تامین میکنیم
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری هم گفت: «دولت ایران مصمم است توجه ویژهای به افراد کمتوان داشته باشد و حق آنها را برای گردشگری تامین کند. این عزم در منشور حقوق بشر نیز نمود پیدا کرده است.»
زهرا احمدیپور در هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری در تهران گفت: «دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهعنوان مرجع دولتی متولی گردشگری کشور هم راستا با سازمان ملل متحد و برنامههای جهانی در راستای پاسداشت حق پایهای مردم یعنی حق همگان برای سفر مصمم است توجه ویژهای به افراد کمتوان داشته باشد چراکه هماکنون یک میلیارد انسان کمتوان، معلول و سالمند در جهان زندگی میکنند.»
او ادامه داد: «این رویداد مهم در حالی با شعار «ایران، مردمانی مهربان، با آغوشی باز، فرهنگی کهن و پر رمز و راز» میزبان خانواده بزرگ راهنمایان جهان است که سازمان ملل به دنبال تصویب اهداف ۱۷گانه توسعه پایدار، سال ۲۰۱۷ را به عنوان سال گردشگری پایدار نامیده است. این اقدام نه تنها نشان از جایگاه گردشگری در جهان دارد، بلکه فرصت مغتنمی برای توجه جهانی و ارتقای صنعت گردشگری است.»
معاون رییسجمهور با بیان اینکه صنعت گردشگری یکی از سریعالرشدترین، اشتغالزا و درآمدزاترین صنایع جهان است، افزود: «گردشگری قادر است از جهات مختلفی فرصتهای تازهای را برای تمام جوامع و کشورهای میزبان پدید آورد.»
افتتاحیه این مراسم با حضور، نهاوندیان رییس دفتر دکتر روحانی، ملاوردی معاون امور زنان ریاستجمهوری، نماینده سازمان ملل در تهران، مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، جمعی از سفرای کشورهای خارجی، هیات رییسه فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری و جمعی از راهنمایان ایرانی و خارجی، تورگردانان و فعالان بخش خصوصی همراه بود.ایران از ششم بهمن ماه میزبان بزرگترین گردهمایی راهنمایان گردشگری جهان است که این رویداد هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای عضو فدراسیون جهانی راهنمایان برگزار میشود. تعدادی از این راهنمایان پیش از حضور در تهران به شهرهای قزوین، زنجان و همدان سفر کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد