5 - 12 - 2017
دولت، صنعت مبلمان را به بخش خصوصی واگذار کند
«جهانصنعت»- اگرچه صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته طی سالهای اخیر با پیشرفت قابلتوجهی روبهرو شده است اما همچنان تولیدکنندگان ایرانی نتوانستهاند آنطور که انتظار میرود، سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهند در حالی که باید به صورت بهینه از فرصتها و ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کرده و همچنین برای افزایش سهم تولیدات ایرانی در بازارهای جهانی هدفگذاری کنیم چراکه در شرایط فعلی، صادرات مبلمان متناسب با توان تولید داخل نیست. بر همین اساس نایبرییس اتاق بازرگانی تهران در دهمین کنفرانس بینالمللی تجارت جهانی مبلمان، طراحی، هنر، دکوراسیون و صنایع وابسته با بیان اینکه صادرات صنعت مبلمان در برابر گردش مالی ۳۰ هزار میلیارد تومانی صنعت ناچیز است، گفت: دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کرده و امور مربوط به این صنعت را به خودش واگذار کند.
اشتغال ۷۰ هزار نفر
همچنین معاون وزیر صنعت در این کنفرانس که با حضور مسوولان دولتی، بخش خصوصی و همچنین نمایندگان ۲۴ کشور صاحبنام از آسیا و اروپا برگزار شد، گفت: ایران بازاری ۴۰۰ میلیونی در منطقه دارد. همچنین بالغ بر ۷۰ هزار نفر اشتغال در صنعت مبلمان و صنایع وابسته وجود دارد. محسن صالحینیا گفت: صنعت مبلسازی وابستگی به صنایع کوچک و متوسط دارد و این صنعت بخشی از ارزشافزوده را تولید میکند.
وی با بیان اینکه این کنفرانس دهمین سال برگزاری خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است،گفت: براساس آمار و ارقام موجود حدود هشت هزار واحد فعال در این حوزه وجود دارد که تعداد ۶۴۰۰ واحد آن جزو واحدهای کوچک صنفی است و تعدادی هم جزو واحدهای متوسط بهشمار میرود.
قانون و مصوبه کم نداریم
همچنین رییس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در این کنفرانس اظهار داشت: پیشنهاد میکنم پارلمان بخش خصوصی که همواره مطالبهگر حمایت از تولید است، رتبهبندی دستگاههای حامی تولید را اعلام کند. در این خصوص لازم نیست بدها را معرفی کند بلکه میتواند کسانی که اقدامات خوبی را انجام دادهاند معرفی کند.
محمود نوابی با بیان اینکه مشکل تولید و اشتغال در همفرسایی است، گفت: همواره افراد و شخصیتها با شور و حرارت اعلام میکنند که باید از تولید و اشتغال حمایت کرد. بنابراین باید تولید و اشتغال آسیبشناسی شود که بدانیم مشکل از کجاست. وی با انتقاد از اینکه گفته میشود سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان یک سازمان قیمتگذار است، گفت: این سازمان تنها دستگاه حاکمیتی در حوزه کارشناسی قیمتگذاری است که بر حوزه بازار نظارت دارد. نوابی در رابطه با صادرات افزود: صادرات از قبل باید فرآیند تعریف شدهای داشته باشد و بازار آن مشخص باشد و به کیفیت آن هم باید اهتمام شود.
نوابی افزود: در حوزه صنعت قانون و مصوبه کم نداریم ولی در اجرا مشکل وجود دارد. مگر مشوقهای صادراتی ابلاغ نشده است، چرا منابع آن را در نظر نمیگیریم؟
تصویب قوانین جدید توسعه صادرات در مجلس
همچنین رییس کمیسیون اصل ۹۰ نیز گفت: قوانینی که در مجلس برای بهبود فضای کسبوکار، معافیتهای مالیاتی و رفع موانع تولید تصویب شده، قوانین خوب و راهگشایی بوده است و امیدواریم بتوانیم قوانینی را برای توسعه صادرات در مجلس به تصویب برسانیم.
داوود محمدی اظهار کرد: بر مبنای اسناد بالادستی نظام تکالیفی عهدهدار هستیم که اهم آن اسناد، سند چشمانداز است که بر اساس آن وظایفی را برای ما تعیین کرده که باید مطابق آن حرکت کنیم و بر این اساس در سال ۱۴۰۵ به لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی در قله منطقه قرار بگیریم. رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: البته وقتی رتبههای مختلف و سطوح علمی را نگاه میکنیم، میبینیم که از سند چشمانداز جلوتر حرکت کردهایم ولی در حوزه اقتصادی از اسناد بالادستی عقبتر هستیم و این امر نشان میدهد که باید در حوزه اقتصادی تلاش بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: در حال حاضر در بین ۲۵ کشور که در سند چشمانداز آمده است، در رتبه ۱۶ قرار داریم، در حالیکه فرصت زیادی برای جبران این عقبماندگی نداریم.
گردش مالی ناچیز
نایبرییس اتاق بازرگانی تهران نیز صادرات صنعت مبلمان را در برابر گردش مالی ۳۰ هزار میلیارد تومانی صنعت ناچیز دانست و گفت: دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کرده و امور مربوط به این صنعت را به خودش واگذار کند. علاء میرمحمدصادقی اظهار کرد: ایجاد و گسترش تشکلهای اقتصادی به خصوص تولیدی منجر به مشارکت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در تحقق اقتصاد مقاومتی میشود.
میرمحمدصادقی اظهار داشت: در صنعت چوب و مبلمان کشور ما حدود ۱۰۰ هزار واحد اعم از تولیدی و فروشگاهی فعال هستند و حدود ۵۰۰ هزار نفر در این صنعت اشتغال دارند که ۳۰ هزار میلیارد تومان ارزش مالی سرمایهگذاری سالیانه در این بخش است. میرمحمدصادقی بیان داشت: صادرات صنعت مبلمان سال گذشته ۴۰ میلیون دلار بوده است که البته رقم بسیار ناچیزی است و لازم است با هدفگذاری، سهم تولید در این بخش را افزایش دهیم.
به سمت توسعه خدماتمحور پیش رویم
همچنین در ادامه رییس شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته گفت: صنعت مبل امروز به یک بلوغ فکری رسیده و صاحب دانش در حوزه کسبوکار شده است. علی انصاری بیان داشت: ما در دهه گذشته با تعامل معناداری بین صنف مبلسازی به یک منظومه فکری و چارچوب فکری رسیدهایم و توصیه من این است که این منظومه فکری را به دهه پیش رو ارسال کنیم. انصاری بیان داشت: با توجه به سرعت تکنولوژی امروز شاخصههای تجارت دچار رویکرد عظیمی شده است و ما به عنوان صنعتی زودبازده و سبک باید به این نکته توجه کنیم که صنعت مبلمانسازی جزو صنایع خدماتمحور است.
انصاری اظهار داشت: کشورهای پیشرفته و توسعهیافته امروز به دنبال اقتصاد خدماتمحور هستند و خیلی به تولید فکر نمیکنند. بنابراین ما هم میتوانیم به یکی از کشورهایی که در حوزه خدمات فعالیت میکند، تبدیل شویم و توصیه من این است که باید به سمت توسعه خدماتمحور پیش رویم و تولیدمان در این راستا باشد. وی تاکید کرد: بنابراین در مجموع پارادایم پیش روی کشورمان باید در حوزه خدمات تنظیم شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد