30 - 01 - 2024
دولت برای تحقق اهداف تولید موانع پیش روی صادرات را بردارد
نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران معتقد است: امروز فولاد و کلیه حلقههایی که مزیت صادراتی دارند و مازاد مصرف داخلی است باید به بازارهای جهانی صادر شوند و دولت ضمن حذف موانع صادرات تسهیلگر آن باشد.
سجاد غرقی تصریح کرد: هیچگونه منع و محدودیتی یا عوارضی نباید روی کالاهای دارای مزیت صادرات وضع شود.
وی خاطرنشان کرد: فولادسازی صنعتی مهم، ارزشآفرین و راهبردی در کشور محسوب میشود و توسعه آن بازاری مطمئن، پایدار و موثر برای صنایع بالادست فراهم آورده است.
آمارهای انجمن فولاد ایران حاکی از دستیابی به ظرفیت حدود ۴۵ میلیون تن فولاد است و انتظار میرود با وجود قطع برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان، تا پایان امسال به تولید ۳۲ میلیون تن شمش فولاد دست یابیم.
غرقی یادآور شد: سقف تقاضای داخل برای مصرف فولاد ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن برآورد میشود، بنابراین مازاد تولید باید راهی بازارهای صادراتی شود.
وی گفت: بازار فولاد ایران فرقی نمیکند که چین یا کشورهای منطقه باشد، بلکه با نگرش ارزآوری باید به این مهم توجه کرد و فارغ از هرگونه موانعی مانند عوارض باید برای تحقق هدف صادراتی تسهیلات فراهم کرد.
نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران تاکید کرد: وضع عوارض سنگین بر صادرات آثار جبرانناپذیری بر صنعت فولاد کشور خواهد داشت و دستیابی به اهداف طرح جامع فولاد را با چالشهای جدی روبهرو خواهد ساخت.
وی اضافه کرد: امروز چهار فاکتور و راهکار برای سرمایه در گردش و سرمایهگذاری پیش رو داریم، نخست ارز ناشی از صادرات، دوم فروش داخلی، سوم تسهیلات بانکی و بازار سرمایه و چهارم هم سرمایهگذاری خارجی است.
غرقی گفت: فروش داخلی با مشکل روبهرو است و مواد معدنی و اقلامی که مشمول عوارض شدهاند، عمدتا تقاضای موثر ندارند و مازاد بر مصرفاند و قیمتگذاریها دستوری است، در تسهیلات بانکی هم امکان برخورداری از تسهیلات ارزانقیمت وجود ندارد و میسر نیست و سرمایهگذاری خارجی هم در شرایط کنونی منتفی است، بنابراین تنها راهکار پیشرو، ارز حاصل از صادرات است.
وی تاکید کرد: دولت باید مشوق صادرات باشد و تسهیلات برای تحقق این مهم را فراهم و دستور حذف عوارض صادراتی را صادر کند.
ایران اکنون دهمین فولادساز جهان محسوب میشود و در چارچوب سند چشمانداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده که چنانچه به تولید ۵۰ میلیون تن دست یابیم، حداقل ۵۰ درصد تولید باید راهی بازارهای هدف شود.
امروز صادرکنندگان کشور معتقدند: مشوقهای صادراتی، صرفا با پرداخت پول مورد درخواست نیست، بلکه معافیتهای مالیاتی یا تسهیلات بانکی ارزنقیمت میتواند نقش موثری در این بخش داشته باشد. دستاندرکاران بخش فولاد کشور براین باورند که میتوان با حمایتهای دولت موجبات رقم زدن اقتصاد فولادی را فراهم کرد و در واقع ارز مورد نیاز کشور را از این صنعت مادر
محقق ساخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد